Не е вярно, че България няма цел, убеден е Плевнелиев

Бъдещето ни зависи от нашите собствени усилия, смята президентът
1 май 2014 22:11,
207
Не е вярно, че България няма цел, убеден е Плевнелиев
Снимка: архив, БТА

Заветът, който ни оставиха априлци е, че бъдещето ни зависи от нашите собствени усилия, свободата и нейните ценности не са даденост и не се получават даром.

Това каза президентът Росен Плевнелиев в тържественото си слово в Панагюрище, където тази вечер бе кулминацията на честванията по повод 138-та годишнина от Априлското въстание.

Държавният глава посочи също, че сами определяме съдбата си, избирайки между удобното самосъжаление и това да запретнем ръкави и да превърнем родината в пример за другите. Днес ние - наследниците на славните герои, водим своята борба с примирението и песимизма, отбеляза Плевнелиев и добави, че изборът ни зависи от нашата решителност.

Още по темата
От нас зависи каква България ще оставим на идните поколения. Несправедливостта и неработещите институции виреят само там, където няма силен граждански контрол и активно участие на хората. Там, където гражданската енергия е заменена с непукизъм, каза президентът.

Не е вярно, че България няма цел и няма план. И апелирам от тази висока трибуна към всички български политици да спрат да повтарят това, защото не е вярно, посочи още той, цитиран от БТА.

Плевнелиев отбеляза, че още преди Освобождението предците са ни завещали посоката, която да следваме - чистата и свята република на Левски и Бенковски и равенството с другите европейски народи.

Народът ни днес е обединен като един зад този идеал. Примерът на априлци показва, че когато превъзмогнем примирението, когато име благородна кауза, няма сила, която може да ни спре, каза президентът.

Днес е наш ред да пазим завета и да не допуснем България да бъде отклонена от зададения от Апостола и българските патриоти път - за изграждане на демокрация от европейски тип и държавност,служеща на хората, а не на силните на деня, посочи още държавният глава.

В Панагюрище президентът и върховен главнокомандващ прие тържествената заря проверка на почетните роти и представителни армейски части от асеновградски гарнизон.

На честването присъстваха още Н. В. Пр. Пловдивският митрополит Николай, народни представители от 42-то Народно събрание, областният управител на Пазарджик Иван Йорданов, висши военни, кметове и общественици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И къде да запретнем ръкави бе Плевнелиев ? В коя цел -- че нещо като започнеш да си представш някакви видения , се губи връзка с истинската действителност !Всичко зависи от правителство на една държава , как ще разпредели работата и развитието на държавата си !Народът е изпълнителя , но в случия с България , ти в какво си убеден , си е твоя фантазия-лъжа , Самият ти не правиш нищо !
55
0
 
10
 
! Отговори
хм преди 10 години
До АТАКИСТБаце,проблема вече не са само ДПС.От останалите,сещаш ли се в последните 25 години,колко от тях носят типични български имена.Управляват ни не дори ***,а някви дето не са етнически българи....имена Вигенин,Станишев,Калфин,Софиянски,Фандъкова,Соломон,Краус,Орешарски,Неински,Папаризов,Плевненлиев,Бокова,Ешкенази,Луканов,Пирински,Барух,Бехар,Чилова,Сугарев,Сидеров...да продължавам ли с имена на журналисти-Бенатова,Ваксберг,Салич,Жотева,Вагенщайн,Инджев.
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мистър Бийн се обади.А страхливците да изчезват.България след освобождението е била 3 милиона.Но все качествени хора.
53
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Демокрация от Европейски път ? Демокрацията е механизъм на отслабване и/или унищожение на страна или група от хора. Само централизирана власт води до усилване и здрава държавност. Роска отивай пак в бизнеса и бъди с това полезен на държавата.Бизнесмен не е равно на национален глава.Крайно често бизнесмените са крайно бездарни политици и държавници, ти и много други бг политици сте реален пример.
52
3
 
5
 
! Отговори
мирослав преди 10 години
Подготвя ли се Костинбродска афера vol2?
51
3
 
6
 
! Отговори
Кристи преди 10 години
Няма надежда за българия. С такъв президент, младите хора все повече поглеждат към ТВ
50
3
 
13
 
! Отговори
Gega преди 10 години
Най-слабият президент в историята на България...
49
0
 
12
 
! Отговори
Градабанабър преди 10 години
Расиме, България има цел - това е гнусната ти кратуна, погледната през оптиката на СВД!И к'во си приказва с шефчето на EVN във Виена? Кажи, бе смъртник!Гнусна твар, ще ми преговаря с кръволока...На ешафода!
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко ще се върне, ама на село!
47
1
 
8
 
! Отговори
men преди 10 години
да беше човек да го заплюем и да се удави в плюнки, ама тази долна турскоеврейска храчка сред плюнките си е у дома, в естествената си среда ... без интелект, без харизма, без дарслово, без мъжественост, без решителност, без самочувствие, без познания, без жена... само сбъркани брътвежи и празнословия за атлантически и *** ценности, "демокрация", "бизнес", "инвестиции" и прочие простотии които едва ли може да повтори без да ги чете. жалко. да можеше да се засрами поне от портретите на истинските българи в президентството където ни продава всеки ден парче по парче, човек по човек. нямам п
46
1
 
4
 
! Отговори
До анонимник преди 10 години
Той Бойко затова ли загуби и не управлява? Защото повечето го избрахте може би? Или и ти като него победен ще кажеш че печелиш ? ХахахаТова с Бойко беше и няма да се върне!
45
2
 
4
 
! Отговори
ЕНП преди 10 години
Ще почне да губи в цяла Европа. Времето на ЕНП изтича с всеки ден.
44
2
 
5
 
! Отговори
До анонимник преди 10 години
Бойко няма да спечели защото народа сме ние. А ние сме повече от вас!
43
2
 
6
 
! Отговори
До анонимник преди 10 години
Ти си смешен!На изборите Бойко престъпника ще загуби. Ние сме повече от вас. Ние не сеем омраза и страх като вас !
42
1
 
8
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Путин - герой С.С.С.Р , плевнолиев - пиколо в 2 звезден долнопробен хотел !
41
1
 
5
 
! Отговори
А преди 10 години
Покрай случващото се в Украйна се видя кои са за България и кой против България. Редиците на БСП стават все по силни и здрави а на другите няма да им се вярва с колко ще загубят като сеят омраза и страх. Затова ще загубят !
40
0
 
11
 
! Отговори
И преди 10 години
Ние имаме само един истински политик който единствен казва нещата такива каквито са. И всички го плюят защото знаят че е прав. Давай Волен, АТАКА ПОБЕДА!
39
1
 
5
 
! Отговори
Бай Тошо преди 10 години
До АнонименСтанишев може да е всякакъв, но поне не е *** като тиквуна
38
2
 
5
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Честно казано не съм виждал по голям ***. Агент Гоце поне се държеше на положение и имаше фасон. Тази невестулка не става за друго, освен за пиколо и то в някое бунгало. Срамота!!!
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека върнем Първанов.