До 58 лева надница за партиен застъпник на евровота

Преглед на печата на 10 май
10 май 2014 07:28,
27
До 58 лева надница за партиен застъпник на евровота
Снимка: архив, Булфото

Предизборните кебапчета и курбани не са единственият бонус за избирателите по изборите, посочва в. "Труд". Хиляди българи щурмуват партийните централи, за да бъдат наети за застъпници на 25 май и да си докарат прилична сума към семейния бюджет. Хонорарът стига 58 лв., показа проверка на изданието.
Всяка партия има право на 1 застъпник във всяка от 12-те хиляди секции. Изненадващо най-много плащат за застъпници в Разград.

По отношение на предизборната кампания, пред "24 часа" лидерът ДПС Лютви Местан коментира: "На този етап определям тона на кампанията като цяло като доста по-нормален и коректен спрямо спрямо предишната, дано така и да продължи. С това обаче не застъпвам тезата за смекчаване на различията - това би означавало края на политиката. Напротив, добре е да се сблъскат аргументи съобразно идеологическата определеност на участниците в надпреварата. От по-съдържателна кампания България само ще спечели. Има анти-ДПС ниша в българската политика и всички партии са се изкушавали да намерят своето място в нея.

Този рефлекс се е проявил в различна степен и с различен език - от изключително брутален и арогантен, с който ДПС е обявено за универсално зло, етническа партия, пета колона и други... Аз обаче и в това отношение съм по-скоро оптимист, защото ДПС ще излезе от своя негативен образ. Дълъг процес е, но неизбежно ще се реализира и мисля, че поведението, начинът, по който правим тази кампания, също ще даде своя принос." Местан допълва, че лозунгът на кампанията е "ДПС в Европа, Европа в България".

Идеята е да се обърне внимание и към малкия човек, към малките населени места, към малкия бизнес. "Точно в тази посока бяха и усилията от май м.г. насам за промени в проекта за споразумение България - ЕС за следващия планов период, в резултат на които ще стане възможно да се реализира механизмът на
преразпределителното субсидиране на земеделските производители", посочва Местан.

Според Румен Йончев, председател на Земеделския народен съюз, именно ДПС са виновни за състоянието на българското земеделия. Пред "24 часа" Йончев припомня: "Когато аз бях във фонд "Земеделие", ние успяхме да постигнем акредитация на първата в Централна и Източна Европа разплащателна агенция. Смея да твърдя, че оттогава българската администрация не е постигнала нещо подобно. ДПС влезе с гръм и трясък в земеделието и сложи край на този крехък възход. Не се ли питате къде е днес техният министър Дикме и други такива герои? "Балансьорите имат интерес от нестабилност, от клатене на държавата, за да са  винаги нужни."

"Предизборната кампания е вяла. Прави ми впечатление, че липсва дори агресията, която всички очакваха", подчертава в интервю за "Преса" Илиана Радева, кандидат от евролистата на коалиция КОД.

Блъф се оказа обещанието на ГЕРБ до края на вчерашния ден да внесе вот на недоверие към правителството за провал в енергийната политика, допълва по темата "Сега". В последния момент опозицията се отметна от публичната си заявка, а искането така и не бе внесено в деловодството на парламента. От партията изтъкнаха като причина отказа на Националната електрическа компания да им предостави отчета си, който съставлявал най-важната част от мотивите за вота.

Българите ще имат раница за оцеляване при бедствия в дома си според одобрена от правителството национална програма за защита от бедствията за периода 2014-2018 г., анонсира под глава "24 часа". Държавата ще организира измислянето и изработването на "раница с всичко необходимо при опасност", предвижда документът, одобрен от Министерския съвет. След като бъде разработена, раницата ще бъде рекламирана от държавата, а хората ще могат да  си я купуват от търговските вериги.

Онлайн матури ще пробва просветното министерство от следващата учебна година, съобщава на първа страница "Стандарт", позовавайки се на просветния министър Анелия Клисарова. "Няма да правим стресови ситуации, първоначално ще въведем изпита на поправелна сесия и то по предмет, по който има най-малко желаещи", обяснява тя. "Ако системата проработи, изпитът може да бъде въведен за децата, които учат в чужбина. Виртуалният тест бе поискан от родните школа зад граница.

Темата на "Стандарт" също е с акцент образование. Изданието отбелязва, че на 24 и 25 май абитуриентите ще се събират пред  църкви и музей, тъй като училищните дворове ще бъдат затворени заради изборите.

Според челото на "Телеграф" фермери са луднали по отглеждането на червеи заради гарантираната печалба, ниски разходи и приемливи европейски субсидии. Бизнесът с отглеждане  на червеи за биотор може да носи по 20 000 лв. печалба на година.

Междувременно във водещата си новина "Преса" алармира: Български производители бият тревога, че пазарите са залети от контрабандни домати, които се продават на двойно по-ниски цени от нашите. У нас се вихри ромска мафия, която пласира бракувана вносна стока, твърдят земеделците от Пиринско. Те заплашват с протести, ако контрабандата не бъде пресечена.

Руските вносители на зарзават, които системно нарушават родното законодателство, ще бъдат следени изкъсо, а обяснението, че внасят лична консумация 1000 кг домати, вече няма да бъде допустимо заради затегнатия по границите контрол, допълва "Монитор". Практиката един превозвач да внесе за семейството си
няколко тона домати с лекотоварния си автомобил в три последователни дни, и то през различни пунктове, вече няма да е възможна, гарантира пред изданието зам.-министърът на земеделието Явор Гочев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Обещания, преди 10 години
обещания, народа стои с празен поглед и гледа. Как не ги е срам политиците! Тръгнали по села и паланки. Използват мъката на хората за своя облага. Отвратени сме от държанието на политиците. Само месеци след изборите ще забравят даже и къде са били из България. Силни думи, нагли лъжи изричат. Само като ги чуеш как оплюват опонентите си може да разбереш какво искат да кажат ,,Не искам аз да съм добре, а искам комшията да е зле". Това е тяхната максима (на политиците). Отвращават народа от себе си.
23
0
 
10
 
! Отговори
невярващ преди 10 години
Боже, какво пръскане на пари, с шепи, а ще ми вдигнат пенсията с 6 лева!Никакво гласуване за вас, крадлива пасмина!
22
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Докато цялата *** на статуквото с 25-годишен стаж в кражби, рекет и геноцид над българския народ не бъде изрината и премахната от лицето на земята, нищо няма да помръдне и всички ще бъдем осъдени на мъчителна агония докато се затрием напълно.
21
0
 
6
 
! Отговори
Към 23 преди 10 години
Като чета колегата направо съм сигурен в честността, почтеността и обективността на изборния процес в България. Преди повече от 100 години май Алеко беше описал същото в главата "Бай *** прави избори" като, че все едно се случва днес.
20
0
 
6
 
! Отговори
Тарифата преди 10 години
- 58 лв за застъпник + общд и вечеря в съседна на секцията кръчма- 50 лв за *** глас + 3-ка кюфтета с картофи, бира и картонена шапка- 100 лв за "стотник" който може да подбере 100 човека да гласуват както им се каже срещу "заличаване на вересиите" в местната бакалия- 500 лв за агитатор в голямо предприятие който да закара избиратели под строй и заплаха за уволнение да гласуват по "правилния начин"- 1000 лв за член на секционна комисия, който да "брои гласовете" както "трябва"
19
0
 
5
 
! Отговори
Те, преди 10 години
управляващите на прехода сринаха всичко до основи, окрадоха България, забогатяха, изградиха си собствен охолен живот на гърба на народа. Време е да бъдат сринати и те до основи и народа да си изгради по-добър живот. Това значи, че да не си затваряме очите и да търпим. Да изхвърлим ***, който вони и ни трови. Не само да пишем, а да действаме. Нови избори, млади и чисти хора в управлението. Огледайте се и сигурно ще намерите такива между вас. Наслука.
18
0
 
2
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Защо ли си мисля, че повечето от българите са взели " за мезе" тези избори. Е, истинското мезе ще лапат други.
17
0
 
6
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 10 години
Този Бюрек, който си пъхаше дудук в гащите в една долна кръчма за пари сега иска да спасява Народа от........себе си. Първо той лъже на квадрат от лъжите на Волен. Обещава всичко и на всички. Връх беше тази сутрин по телевизията като каза , че му липсва комунизма. Такова долно, *** човече не съм виждал. А цялата работа е той да отиде в Брюксел и да избяга с неговия ментор Дилян Пеевски от простотиите, които надробиха тука. Иначе затвора не им мърда.
16
0
 
9
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Драги сънародници, никога назначените капиталисти от БКП-БСП-ДС няма да искат да плащат нормални заплати. Това са хора, които с крадени пари от Държавата т.е. от вас-хората са направили хотели , фабрики или някакъв бизнес и сега да плащат достойни пари. Това не може посмъртно да стане. На тях и 350 лв. им се вижда много , а най добре е да им работиш без пари. Единствения начин е бойкот на тези работодатели или стачка до фалит за тях, друг начин няма.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Затова няма да станем никога европейска държава. С този ориенталски манталитет. Българите не направим ли някоя далавера,се чустваме измамени. Било по избори,или на работа или където и да е. Това е истината сънародници. Винаги все някой ни е виновен за нещо. Нямаме нищо общо с нито една от европейските държави. Бай *** е жив, и е на власт. Не си ли променим манталитета с поколенията, никога няма нищо да се подобри.
14
5
 
4
 
! Отговори
Петракиев преди 10 години
За толкова малко не си губя времето.Под 100 лв. е подигравка.Писах се застъпник за една фльорца от ГЕРБ някаква Мария Габриел,дават по 120 лв. за един ден.Е,уговорката е да гласуваш за тях.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това са по 700 хил. лв. на партия. А по 20 и нам колко си партии сумата става колосална.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"прилична сума към семейния бюджет"60 лева "прилична" сума за семейния бюджет? БУАХАХАХАХАХАХАХ
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Хиляди българи щурмуват партийните централи, за да бъдат наети за застъпници на 25 май и да си докарат прилична сума към семейния бюджет."Е*ете си п*тката майчина, гнус ме е от вас, най-малко пък ще ви върша някаква работа и ще вися цял ден за мизерните ви 60 лева, заврете си ги знаете къде.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ромите непрекъсвато протестират за нещо
9
0
 
15
 
! Отговори
безработен преди 10 години
Как да стана застъпник,трябват ми спешно тези пари не съм ял три дена.
8
1
 
8
 
! Отговори
художника преди 10 години
58 пръчки на голо за партиен "престъпник" и също толкова за застъпника !!!
7
0
 
11
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 10 години
ПАРИТЕ ЗА НАДНИЦИТЕ ПАК ОТ ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ ЛИ ЩЕ СА ???КРАЙНО ВРЕМЕ Е СУБСИДИИТЕ НА ПАРТИИТЕ ДА СЕ СПРАТ И ЗАБРАНЯТ СЪС ЗАКОН !!!
6
0
 
12
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Да вземат да направят минималната надница по 58лв след удръжки!?
5
1
 
6
 
! Отговори
Бай Наню преди 10 години
Брех тая наденица за 58 лева, много скъпо бря