ГЕРБ с интересен подход - иска вотове за успешни политики

Орешарски: Позитивните тенденции в енергетиката са налице
Обновена: 10 май 2014 15:24 | 10 май 2014 15:15,
57
ГЕРБ с интересен подход - иска вотове за успешни политики
Снимка: БТА

Опозицията проявява интересния подход да внася вотове на недоверие за сравнително успешни политики. Това заяви премиерът Пламен Орешарски на брифинг след правителственото заседание в Ловеч по повод намерението на ГЕРБ да поиска вот на недоверие за провал на кабинета в сектор енергетика.

„Енергетиката е действително сектор с много рискове. Това е резултат от последните няколко години – има доста небалансирани решения. В момента позитивните тенденции са налице, макар и все още да сме далеч от състояние на балансирана система. В програмата ни една от ключовите мерки e ребалансиране на цялата система“, подчерта Орешарски.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пък напомни, че именно секторът енергетика свали правителството на Бойко Борисов.

„Спомняте си, че преди близо година народът изгони това правителство“, отбеляза Стойнев. Той изтъкна, че международната кредитна агенция Фич даде изключително позитивна оценка на предприетите стъпки от настоящия кабинет в енергийния сектор. „Свършеното от правителството за близо една година наистина не бе малко“, подчерта министърът.

Южен поток е проект, по който работим, в голяма степен наваксахме изоставането, което заварихме в средата на миналата година, заяви от своя страна Орешарски.

„Всичко, което зависи от нас, сме го направили и продължаваме преговори за постигане на добри, а не каквито и да е условия за българската страна, във всички случаи не такива, каквито заварихме, когато поехме мандатa“, подчерта премиерът.

Стойнев отбеляза, че по план тази година трябва да започне строителството на Южен поток.

„Това е съгласувано и с нашите европейски партньори и с всички държави, през които ще премине газопроводът. Този газопровод е на Европа“, каза министърът.

Още по темата
Този проект, ако опозицията си бе свършила работата през тези 3,5 години, отдавна трябваше да бъде построен. За една година ние свършихме доста работа, която да ни доведе до започване още тази година на строителството на сухопътната част, а морската част ще започне през юли и август", обясни Стойнев.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен, че е договорил документите за проекта "Южен поток" да се подпишат със спазването на всички европейски процедури, „така както се пише по книга“.

По отношение на НЕК министър Стойнев отново напомни, че при управлението на ГЕРБ компанията е водена към фалит. „Ясно показах и доклада на инспектората за периода 2009 г.-2013 г. и нарушенията, които са правени при предишното управление. Имаше бизнес план, приет от ръководството на НЕК, който целенасочено водеше компанията към фалит. Ако бяхме спазвали този план, тази година НЕК трябваше да има дефицит от близо 500 млн.лв., а следващата година – 700 млн.лв. Сега тези намерения на предишните управляващи няма да се сбъднат. Бизнес планът е изцяло променен и имаме професионално ръководство“, каза Стойнев.

Той напомни, че още преди две години е трябвало да има реално разделение на НЕК и на ЕСО, което обаче не се е случило.

Министър-председателят коментира ситуацията в Украйна, като  заяви, че подкрепя дипломатически и политически усилия за разрешаване на конфликта, а не насърчаване на по-екстремистки  действия от която и да е от двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обхваналата те лудост е плод на убеждението,че каквото и да се случи,ти печелиш.Няма да те свалят и няма да си първия намразен милионер.За успешна политика вот на недоверие няма,г-н Орешарски.За продължаващото нищоправене за енергетиката на България е.Най-голямата корупция е там и тя е дело на БСП- вечните във властта и на техните коалиционни партии през прехода.ДС свърши много за алчните и подкупни политици.Тук краденото е най-много.Мошениците ще си го получат на изборите.Пълен успех за ГЕРБ!:)
48
2
 
0
 
! Отговори
... преди 10 години
na koe mu kazvat opraveno ?
47
3
 
0
 
! Отговори
ДРЪНДАРОВ преди 10 години
До Бонго: ГЬОТВЕРЕН , АКО НЯМАШ КАКВО ПОЗИТИВНО ДА КАЖЕШ ПО НЯКАКЪВ ВЪПРОС ,НЕ СЕ НАДСМИВАЙ НА ПРИРОДНИ НЕДОСТАТЪЦИ НА КОЙТО И ДА Е ,ЗАЩОТО ВЕДНАГА ГО НАВИРАМ НА *** В УШИТЕ / НЕ ТАМ ,КЪДЕТО ТРЯБВА / ! МОЖЕШЕ ПРИМЕРНО ДА КАЖА НА *** В РАЗШИРЕНИЯ *** ! ЯСНО ЛИ ТИ Е ,ГЬОТВЕРЕН ?
46
2
 
1
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Мале, ако в тази сфера политиката ви е успешна, не искам да си мисля за другите.
45
2
 
6
 
! Отговори
Бонго преди 10 години
Драго пелтекооо, за какви 3 години и половина говориш? На 13 ноември 2010 г., по време на посещението на руския премиер Владимир Путин в София, бе учредено съвместното дружество за Южен поток. Акционери в него са Български енергиен холдинг ЕАД и Газпром, с по 50% от капитала, мястото на регистрация е България. Капиталът му е 15,6 млн. лева. На 5 декември 2011 г. България обяви тръбопровода за обект от национално значение. Инвестиционното споразумение е подписано през 2012 г...
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О ми то Орешарски може сам да мисли бе ?
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонимниятДобре е да отидеш на психотерапевт. Една латерна възпроизвежда това, което е заложено от нейния майстор. За съжаление зомбитата на БСП се предават от тези на БКП. Прочетете нещо за историята на тази партия, анализирайте, ако сте в състояние и тогава едва ли ще пишете тези глупости!?!?!
42
4
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
"Сравнително успешни политики" ,тази скромност на мен ми говори ,че положението е катастрофално,т.е. скоро да очакваме трагична развръзка.
41
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** вземи се скрий
40
5
 
18
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Страшна работа свърши правителството - завариха тръбите, а после ги откраднаха. На 100%.
39
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимниятекспертите на Орешарски са по синтаксис.....
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонимниятИ какво точно направи, че се не сещам?
37
4
 
17
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Вярно е , че в този сайт тролят основно слугите на мутреса Моника, ама малко по спокойно. Те като чуят името на Б.Борисов, Ц.Цветанов и ГЕРБ и вече са с пяна на устата. Така никой няма да ви повярва. Вярвате си само вие в Позитановсия клозет, че ви мирише на парфюм. Айде малко по скромно, хората не ядат доматите с колците.
36
23
 
9
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Истината е проста! За една година това правителство направи толкова много, колкото смелия Пожарникар успя да съсипе за 4г
35
17
 
4
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Много е лесно да гледаш отстрани и да критикуваш. Смелост се искаше да поемеш руля и да се нагърбиш да изправиш на крака на една унизена държавност и да върнеш доверието на народа й в нея след като всичко е съсипано от Герб. Нека да бъдем позитивни!
34
20
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
БСП води национално отговорна политика с хора, които могат да работят и то без разлика от цветове, симпатии към футболни клубове или други интереси
33
20
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Голямата разлика между това правителство и предходното е, че кабинетът "Орешарски" е съставен от Експерти, а групировката на Борисов изобилстваше от мутри и калинки или т.нар. МУТРИНКИ !!!
32
4
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
Според мен в това правителство има някакъв просперитет, най-вече в наглостта си и безочливостта си.
31
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАЙ-НЕОДОБРЯВАНИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ,НАЙ-НЕУСПЕШНИЯТ ДО СЕГА ,ЧОВЕКЪТ КАРИКАТУРА ГОВОРИ ЗА УСПЕШНИ ПОЛИТИКИ. ТОЙ Е УСПЕШЕН В ПЪЛНЕНЕНТО НА СОБСТВЕНАТА СИ БАНКОВА СМЕТКА !
30
4
 
20
 
! Отговори
историк преди 10 години
Другарки и другари привърженици на комунизъм-созиализъм-БКП-БСП , ще ви задам един лесен въпрос. Щом като толкова ви харесва времето преди 1989 г. , защо не направихте партизански отряди и с оръжие да защитавате социализма както сега правят в Украйна. Защото се искат топки, а вие нямате . Предпочитате да стоите при полите на жените си и да псувате, ето това сте т. н. социалисти. Така беше и през 1944 г. . Дойдоха Руснаците и бяхте първи с погачата и солта да ги посрещате. След това обаче мандраджиите бяха много смели когато убиваха невинни Българи и ги затваряха по лагери. Това е истината.