"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел

Неков: Това е волята на избирателя, младостта ми не е порок
Обновена: 29 май 2014 14:54 | 29 май 2014 14:48, Екип на Dnes.bg
163
"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел
Момчил Неков. Снимка Facebook

27-годишният Момчил Неков, който беше номер 15 в листата на БСП с кандидати за евродепутати, но заради преференциалния вот измести водача Сергей Станишев, ще отиде в Брюксел. Пред "Фокус" самият  Неков категорично заявява, че ще стане евродепутат, тъй като такава е волята на избирателя.

Младият Неков имал подкрепата на цялата Софийска организация – на депутатите, общинските съветници и 24-те председатели на районните съвети на БСП в София, както и на председателя на Младежкото обединение на БСП. Наред с това получил стотици съобщения във Facebook в своя подкрепа. 

„Младостта ми също не я смятам за порок, а напротив за необремененост и за желание за трупане на още целенасочен опит“, смята Неков.

Още по темата
Относно спечелената преференция над 30 000 гласа той е убеден, че в живота случайности няма и допълва, че у него има желание и хъс за действия, които явно са оценени.

На въпрос дали не се притеснява, че измества лидера на партията от първото място, Ненков отговаря, че участието в листата е отборна игра в името на една цел и кауза и припомня, че Станишев публично е заявил, че след евроизборите ще освободи мястото си в листата.

„В този смисъл преференциалният вот за когото и да е от нас не е насочен срещу него“, смята той. Бъдещият евродепутат припомня обещанието си да изгради паметник на хан Тервел в Брюксел.

В ЕП той ще работи европейските институции да са солидарни към развитието на хилядолетната ни история.

„Тези процеси на събуждане на българската ни гордост ще се базират на пряка взаимовръзка с подобряване на образователната система в страната. Аз съм посредник на волята на българския суверен и трябва да защитавам всеки български интерес, който е разумен, защото по това ще бъда оценяван и защото като социалист аз принадлежа на хората, а не на институциите“, завършва Неков. 

Междувременно депутати от БСП категорично отхвърлиха появилата се информация, че върху Неков е оказван натиск, за да се откаже от мястото в ЕП, като са му предлагани различни постове.

„Те могат да искат и патриарх да го направят, въпросът е, че момчето е избрано за депутат в ЕП и заминава”, заяви червеният депутат Кирил Добрев. "Купил си е вече билет, видях го", добави той.

Антон Кутев също е убеден, че мястото на Неков е в Брюксел. Според него едва ли е оказван натиск върху Неков и са му предлагани постове.

„Те обикновено са заети, не смятам, че заместник-министър е човек, за който трябва по-малък капацитет, отколкото за евродепутат, не ми изглежда разумно да се предлагат заместникминистерски постове в тази ситуация, ако не става за евродепутат, как ще става за заместник-министър“, настоя той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гея остава тук да си плати за престъпленията
115
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гея трябва да остане тук за да го съдим до дупка. Не можа да избяга в Европа.
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Достена и Курумбашев казаха, че ще обжалват в съда. Губят половин милион евро от заплати.
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ONAQ ZLOBA DOSTENA I MAIKA I SHTE SE PRYSNAT OT QD VECHE VIJDAXA PARICHKITE V SVOITE RYCE I KROQXA PLANOVE XAXAXA ZLOBI NESHTASTNI
112
2
 
6
 
! Отговори
www преди 9 години
Момчо, момък, не им обръщай внимание на твоите колеги ***, а бягай за Брюксел - там е парАта, там ще се храниш от залъка на европейския данъкоплатец, а той произвежда много повече от родния. Последното - за жалост ;)Някакви некадърни *** не са се сетили, че електоратът ще се оплете при поставянето на второ хиксче и си бил избран. Толкоз! Да са си свършили работата навреме, да са си свършили работата както трябва, та да не мрънкат сега, че един бил изкорубен, а друга пък простенала.
111
1
 
6
 
! Отговори
mene преди 9 години
Честито!
110
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Пред "Фокус" самият Неков категорично заявява, че ще стане евродепутат, тъй като такава е волята на избирателя."Че как! Замириса му на псето на кокал!Не се изпускат така лесно 20 хиляди евра заплата и всичко останало платено от държавата, докато си чешеш мъду*ите!
109
3
 
10
 
! Отговори
Манафин преди 9 години
Е...., с този гей- дипломат ще ашладисаме и европата.....Вигенин те харесва.....
108
3
 
16
 
! Отговори
Вярвам преди 9 години
Това, което съдбата ще направи и Господ не може да го нареди. Браво на момчето. Само така. С младостта си с образованието и интелигентността си трябва да оправдае доверието на избирателите си. Станишев, Мая и тем подобни да го духат под вода да не вдига прахоля. Стига едни и същи лица на хоризонта. Нали искаме промяна, ето да започне отсега.
107
2
 
6
 
! Отговори
един другар преди 9 години
Другари,Този наш др. Неков си, дали няма да се окаже по-голяма грешка от др.Станишев?!Требва много да внимаваме, че после него пък въобще не мож го изгоним!
106
2
 
9
 
! Отговори
ЕЙ НА ТУЙ МУ СЕ ВИКА преди 9 години
ДЕДОВОТО ЧЕРВЕНОТИКВИНОВЧЕ!!
105
2
 
6
 
! Отговори
побъркан чугун си преди 9 години
Ти да не си Станимишев, само Бойко ти се привижда. Отпусни се, много си стресиран. Сигурно от резултатите на изборите. И чети повече, Станишев не е отрекъл, че може да *** евродепутат, каза, че имал още няколко часа да помисли. Какво има да мисли, ако е решил. Сигурно не е смятал да ходи, ама като видя как се ос*а за пореден път и как собствените му избиратели вече не могат го траят, явно се е позамислил.
104
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО НИКАКЪВ НАЧИН СЕРГЕЙ НЯМА ДА ПРЕНЕБРЕГНЕ ВОЛЯТА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ ЗА ТОЯ САМОРАСЛЯК. НО ТОЙ НИКОГА НЯМА И ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП,ОСОБЕНО СЕГА. ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ПОДАРИ БСП НА ГЕРБ. ТОЙ КАКВОТО МОЖА И ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВИ ГО НАПРАВИ,ЗА ДА СПЕЧЕЛИ БСП ИЗБОРИТЕ. ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ,ЧЕ ВЕЛМОЖИТЕ МУ НЕ СИ МРЪДНАХА ПРЪСТА, ЗА КОЕТО ТОЙ НОСИ ВИНАТА.В ТАЗИ ПАРТИЯ УМИРАТ ДА СИ БИЯТ ШАМАРИ, БЕЗМЪЛВНО,ПО АНГЛИЙСКИ.
103
4
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Този млад евродепутат е по-добре да издигне паметник на цар Киро, а не на хан Тервел. Все пак ордата на Киро, а не на Тервел, го изпрати в Брюксел.
102
9
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРЕ ЮНАЦЕ преди 9 години
ЕХ,ТАЯ ГЕРБЕРСКА ЗЛОБА. ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМ, ЗАЩО БОКО Е С ТОЛКОВА МНОГО ФЕНОВЕ - ЗАЩОТО БЪЛГАРИНЪТ Е ДРЕБНАВ, ЗЛОБЕН КОМПЛЕКСАР И ЧУГУНЕНА КРАТУНА, ВЕЧЕ И ТОЛКОВА ***,КОЛКОТО БАНКЯНСКИЯ ИСКА.ПОВТАРЯ КАТО ПАПАГАЛ ЛЪЖИТЕ НА ТИКВЕТО, БИЕ СЕ В ГЪРДИТЕ,ЧЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА "ПОБЕДИТЕЛЯ", А НЕ ГЛЕДА ГОЛИЯ СИ ЗАД*НИК. СТАНИШЕВ ЗАЯВИ,ЧЕ НЯМА ДА Е ЕВРОДЕПУТАТ, А КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПЕС, НЯМА КАК ДА НЕ ОГЛАВИ ЛИСТАТА.ТОВА ОБАЧЕ ТИКВАТА И ТИКВЕТАТА ПУСКАТ ПОКРАЙ УШИТЕ,ИМЕННО ЗАЩОТО СА ***,ПРОСТИ КОМПЛЕКСАРИ
101
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обжалване на българските избори в съда ще доведе до каша в целия ЕС.
100
2
 
15
 
! Отговори
Неразбрал преди 9 години
Само не разбрах дали Червените Бабички или Неподкупните Роми прекарараха Станишката?
99
1
 
7
 
! Отговори
Перко преди 9 години
До 91Бъркаш млад с умен и можещ.Като дадохте път на Станишев видяхме докъде ни докара.И България и партията ви направи за смях. Дръжте си го още. Нека се учи ...
98
2
 
9
 
! Отговори
Оркестър без Име преди 9 години
Само така момче , покажи на старите червени кранти като Йотова, Майчето и СерГей , че най-накрая трябва да се дава път на младите. Ако се откажеш , че даже и да станеш на годините на бившия комсомолски активист Янаки - изпечените, стари , корумпирани олигарси не пускат гювеч.Представи си , че това е един неравностоен футболен мач , в който си вкарал гол на противника. Изживей Заслужената Победата!
97
2
 
10
 
! Отговори
vox populi преди 9 години
Глос народен, глас божий. Ако Серж пренебрегне гласп на народа, ще стане за смях по същия начин, по който това момче го би на изборите.