"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел

Неков: Това е волята на избирателя, младостта ми не е порок
Обновена: 29 май 2014 14:54 | 29 май 2014 14:48, Екип на Dnes.bg
163
"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел
Момчил Неков. Снимка Facebook

27-годишният Момчил Неков, който беше номер 15 в листата на БСП с кандидати за евродепутати, но заради преференциалния вот измести водача Сергей Станишев, ще отиде в Брюксел. Пред "Фокус" самият  Неков категорично заявява, че ще стане евродепутат, тъй като такава е волята на избирателя.

Младият Неков имал подкрепата на цялата Софийска организация – на депутатите, общинските съветници и 24-те председатели на районните съвети на БСП в София, както и на председателя на Младежкото обединение на БСП. Наред с това получил стотици съобщения във Facebook в своя подкрепа. 

„Младостта ми също не я смятам за порок, а напротив за необремененост и за желание за трупане на още целенасочен опит“, смята Неков.

Още по темата
Относно спечелената преференция над 30 000 гласа той е убеден, че в живота случайности няма и допълва, че у него има желание и хъс за действия, които явно са оценени.

На въпрос дали не се притеснява, че измества лидера на партията от първото място, Ненков отговаря, че участието в листата е отборна игра в името на една цел и кауза и припомня, че Станишев публично е заявил, че след евроизборите ще освободи мястото си в листата.

„В този смисъл преференциалният вот за когото и да е от нас не е насочен срещу него“, смята той. Бъдещият евродепутат припомня обещанието си да изгради паметник на хан Тервел в Брюксел.

В ЕП той ще работи европейските институции да са солидарни към развитието на хилядолетната ни история.

„Тези процеси на събуждане на българската ни гордост ще се базират на пряка взаимовръзка с подобряване на образователната система в страната. Аз съм посредник на волята на българския суверен и трябва да защитавам всеки български интерес, който е разумен, защото по това ще бъда оценяван и защото като социалист аз принадлежа на хората, а не на институциите“, завършва Неков. 

Междувременно депутати от БСП категорично отхвърлиха появилата се информация, че върху Неков е оказван натиск, за да се откаже от мястото в ЕП, като са му предлагани различни постове.

„Те могат да искат и патриарх да го направят, въпросът е, че момчето е избрано за депутат в ЕП и заминава”, заяви червеният депутат Кирил Добрев. "Купил си е вече билет, видях го", добави той.

Антон Кутев също е убеден, че мястото на Неков е в Брюксел. Според него едва ли е оказван натиск върху Неков и са му предлагани постове.

„Те обикновено са заети, не смятам, че заместник-министър е човек, за който трябва по-малък капацитет, отколкото за евродепутат, не ми изглежда разумно да се предлагат заместникминистерски постове в тази ситуация, ако не става за евродепутат, как ще става за заместник-министър“, настоя той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
9
 
! Отговори
до 91 преди 9 години
Нито съм "гербераст", нито съм ***. Дори напротив, гласувал съм за вашата партия, но видях, че старите *** никога да дават път на младите освен ако не са техни деца. Затова и постоянно губите електората си.
95
3
 
11
 
! Отговори
до 91 преди 9 години
БСП НЕ ДАВАЛА ПЪТ НА МЛАДИТЕ,ЗАТОВА СЕРГРЙ БЕШЕ НАЙ-МЛАДИЯ ПРЕМИЕР НА РЕПУБЛИКАТА. Мое ли си толко ***, знаеш ли кога някой щеше да даде път на Сергей, ако не беше син на баща си и комунистически принц. Щеше да чака и той да е номер 15. Я млъкни по - добре!
94
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ФАНТАЗИИ,ФАНТАЗИИ-ТОЗИ НЕИЗВЕСТЕН ЩАСТЛИВЕЦ ВЕЧЕ СТАВА И ЗА ПРЕМИЕР. НЯКОЙ КАТО СОКРАТИС,КОЙТО НЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА ТАЗИ ПАРТИЯ ГО ПОЗНАВА ТОЛКОВА ДОБРЕ,ЧЕ ДОРИ НЕ ГЛАСУВА И ЗА НЕГО, НО ВЕЧЕ ГО НАЗНАЧИ ЗА ПРЕМИЕР. ТО СЛЕД БОКО ТИКВЕТО ВСЕКИ МОЖЕ ДА Е ПРЕМИЕР,СТИГА ДА Е ПРОЧЕЛ ВИНЕТУ И ДА СЕ Е ПОМОЛИЛ МНОГО,АМА МНОГО И НАСТОЯТЕЛМО НА ДОГАН,ПЪРВАНОВ И ВСЕКИ ОТ КОЙТО Е ЗАВИСЕЛА КАРИЕРАТА МУ. КАКТО ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ БОКО Е ***,НО УПОРИТ.
93
2
 
9
 
! Отговори
Ниа преди 9 години
Нека отиде момчето,не че харесвам БСП,но по-добре от ония маймуни и мумии преди него!
92
2
 
13
 
! Отговори
baba преди 9 години
Браво, пич, и хубав си и умен си и езици знаеш. А и млад си, нека, напук на дъртите мизерници. Да не би *** да беше нещо когато отиде в Брюксел - една филология завършила и то Френска. То бива бива алчност ама нейното на нищо не прилича. И докато не видя цялата листа на БСП с такива като теб - няма да гласувам за Вас.
91
2
 
7
 
! Отговори
Kolev преди 9 години
Това са рисковете на платения *** вот.Казали са им да отбелязват 15 и те за по-сигурно където видят 15,слагат кръста.:)Пенсионерите не са толкова неграмотини,не съм чул някой пенс да е гласувал така.
90
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ГЕРБЕРАСТИ НЕУКИ - БСП НЕ ДАВАЛА ПЪТ НА МЛАДИТЕ,ЗАТОВА СЕРГРЙ БЕШЕ НАЙ-МЛАДИЯ ПРЕМИЕР НА РЕПУБЛИКАТА. МОМЧИЛ ВЕЧЕ НЕ МИ Е СИМПАТИЧЕН, ЗАЩОТО НЕ Е ПОДГОТВЕН ЗА ЕП, КОЙТО НЕ Е УЧИЛИЩЕ. КАТО ВСЕКИ УДАРИЛ ДЖАК ПОТ, ГО ПРИЕМА КАТО УДАРИЛ КЬОРАВОТО. И ТОВА Е КОФТИ-СТРЕМИ СЕ КЪМ ВИСОКАТА ЗАПЛАТА. В БСП ВЕЧЕ ГО МРАЗЯТ И ЩЕ ГО ИЗОЛИРАТ.САМО НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО ГЕРБАВИТЕ ТОЛКОВА СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА МЛАДИЯ МОМЪК. ЩО НЕ СИ ГЛЕДАТ КАЛИНКИТЕ.
89
1
 
19
 
! Отговори
късмет! преди 9 години
Имаме си Марко Тотев - като символ на карък, сега си имаме вече и Момчил Неков - синоним на късметлия. И добре им натри вирнатите носове на другарите в БСП. Така добре си бяха поделили баницата предварително. Но не би, хахахахахха
88
2
 
17
 
! Отговори
Перко преди 9 години
Станишев, властта и парите в теб. *** също. Закон си направи. Сложи се на първо място в листата и ... накрая загуби изборите, че и номер 15 те изпревари. Толкова ли си некъдърен, или нарочно ги постигаш тези изключителни резултати ???
87
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на момчето! *** никога не дават път на младите. Ето че народът даде (дали е случайно или не няма значение).
86
2
 
23
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Не съм гласувал за тази партия,но този млад и добре образован господин ми харесва изключително много и чувствам,че наистина ще оправдае късмета си като стане достоен представител на България в Евро-Парламента...Пожелавам му много здраве,търпение и упоритост и наистина да отстоява българските интереси неподдавайки се на непочтеният опит на бившите си колеги...Виждам в него бъдещият премиер на България-умерен,почтен и справедлив...Да си жив и здрав,синко и да не посрамиш България!
85
2
 
13
 
! Отговори
Виц преди 9 години
На конкурс за най-добър работодател БСП била класирана на първо място за назначение на напълно непознат младеж на позиция с 96000 евро годишна заплата, 4-годишен договор и допълнителни режийни, представителни, квартирни и транспортни разходи.
84
2
 
13
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Ееее яз кат го прочетох туй и чак са разревах бе...първо от смех,па после и наистина щото туй момче мило ми стана а пък яз рева кога нящо хубаво са случи,та тоз момък го е целунала Съдбата бе,и може баш той да стане месията дет ша тури ред в таз нашта дръжава,та да живеат сички в мир и сговор,да растат умни и здрави дяца,да са върнат гурбетчийте у нас си и сички заедно си подредат нашият двор и нашта си къща,да си помогнат сами,та и Господ да помогне...Запомнете го туй момче убаво-То ще бъде!
83
1
 
29
 
! Отговори
Извод преди 9 години
В България ако се случи нещо положително, то може да е само "по погрешка".Този път и Господ се подигра със Станишев.
82
1
 
27
 
! Отговори
Футболен фен преди 9 години
Рейтингът за най-красив автогол има нов лидер - Мая Манолова. Голът на Вуцата направо бледнее пред нейния 15/15.
81
7
 
4
 
! Отговори
грешката преди 9 години
Не само неграмотни са сбъркали. Има и грамотни, които са сбъркали и това се доказва и при другите партии.
80
1
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
На фона на тъжната ни действителност, "Феноменът 15" внася някакъв весел привкус.
79
1
 
30
 
! Отговори
Перко преди 9 години
Трябва да благодарим на Мая за новия изборен кодекс.Иначе нямаще да разберем, че в БСП имало и други лица, освен абонираните за властта търтеи. На Номер 15 Честито! Едва ли ще му запомня името, ама номера му е като на Бербатов. Станишев и Мая да плеснат с ръце и да се прегърнат ...
78
1
 
9
 
! Отговори
Тервел преди 9 години
Това за паметника на хан Тервел не го бях чувал. Ако този юнак успее да накара Брюкселци да поставят паметника ще гласувам за него като се кандидатира за президент. Европа ни дължи доста благодарности за това което са и виновен за това е Тервел. За англичаните, които са извън Европа има друга история.
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, не оставяй хора като тази буца Йотова да ти казват, че не ставаш ! Кажи и на следващите тя да се постави на номер 14, да видим ще събере ли достатъчно гласове.