Кабинетът пак оцеля преди очакваната оставка

Петият вот на недоверие към правителството на Орешарски не мина
Обновена: 13 юни 2014 14:26 | 13 юни 2014 09:31, Веселина Йорданова
148
Кабинетът пак оцеля преди очакваната оставка
Снимка: БТА

Кабинетът оцеля за пети път след вот на недоверие. Този път „на прицел“ беше финансовата политика на управляващите.

109 депутати подкрепиха вота на недоверие, 114 гласуваха против, 1 се въздържа. Депутатите от ГЕРБ и "Атака", както и двама независими народни представители подкрепиха вота на недоверие.

В мотивите си за внасяне на вота от опозицията изтъкнаха, че бюджетът е нереалистичен и няма да бъде изпълнен. От ГЕРБ обвиниха управляващите, че са извели трупането на дългове като добродетел и прогнозираха около 1 млрд. лева неизпълнение на данъчните приходи и нарастване на дълга над заложеното в бюджета с над 1.5 млрд. лева.

Още по темата
В мотивите опозицията засегна още състоянието на здравеопазването, енергетиката и железниците, напомни и за спрените европари.

Финансовият министър Петър Чобанов обаче заяви, че мотивите са пределно общи и ги оприличи на „претоплен от миналата година тюрлюгювеч, който продължава да бъде безсолен“.

Според него Бюджет 2014 е създал предпоставки за ускоряване на икономическия растеж, насърчаване на инвестициите в заетостта, намаляване на регионалните различия и осигуряване на социална закрила на уязвимите групи от обществото.

Досега кабинетът беше атакуван четири пъти от ГЕРБ с вот на недоверие - за провал в енергетиката, за инвестиционното проектиране, за регионалното развитие и инвестициите, за политиката в сектора за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
19
 
19
 
! Отговори
varg преди 9 години
Що не плюете сега Атака като гласува заедно с герб ?
90
21
 
22
 
! Отговори
123 преди 9 години
Какво нещо е да си вкараш автогол. Да искаш вот на недоверие в област, в която си се издънил тотално. Това само некадърници и хора, които нямат разум могат да го измислят. Напълно се убедих, че в Герб няма хора които да мислят за България а само за това как да пречат на другите да работят и те отново да дойдат на власт. Жалка картинка.
89
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Вашето правителство беше най-доброто българско правителство, а Вие сте най-знаковия български политик за последните 25 години. Това заяви световноизвестният политолог Збигнев Бжежински при срещата си с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов във Вашингтон"
88
3
 
12
 
! Отговори
Политиката е гадост преди 9 години
Кой спечели от псевдо оставката на правителството? Ясно е, че няма да има нито оставка на правителството, нито референдум, нито въвеждане на задължително гласуване. До сега не видях нито правителството да подаде оставка, нито да се обсъжда референдум, нито пък има постигнато съгласие за въвеждане на задължително гласуване. Някой спечели от този цирк, според мен спечелиха и 4-те партии: ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака. Трябва да има шоу, това е то политици и НС. За това няма да гласувам никога! Клоуни.
87
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНЕГРАМОТНИК ПИШЕ СЕ ГЕРБ ,ЗАТОВА НЕ ИСКАТЕ ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ ,ЗАЩОТО СТЕ НЕГРАМОТНИЦИ! ПОЗИТАНСКИ ПЛЪХ !
86
0
 
11
 
! Отговори
optimist преди 9 години
до 98 и 102 - Правителството пада с 121 гласа "за". С по-малко не може, така е по Конституция.
85
3
 
5
 
! Отговори
Killuminati преди 9 години
лукавияt на снимката май наистина е слуга на Лукавия, същия онзи който четеше в Света Гора молитвата Отче Наш по следния начин: "както и вие прощавате на длъжниците си и не ни навеждай в изкупление на избрания ни от лукавия (?!)"
84
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На следващите избори, поне половината от 75-те % негласували ще дадат гласът си за АТАКА. Така че горко им на всичките БКП-та - БСП, ГЕРБ, ДПС.
83
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЛКО МИЛИОНА ТИ ПЛАТИХА БЪЛГАРСКИТЕ МАФИОТИ ДА МЪЛЧИШ И ДА СЕ ПРАВИШ НА ВЕЛИК ДРУГАРЮ ОЛИГАРСКИ ? КОГТА ЩЕ СЕ НАЯДЕТЕ НАЙ-ПОСЛЕ ТА И НАРОДА ДА ХАПНЕ МАЛКО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ БЛАГА .
82
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кво стана, ако боко и всичките гербери си бяха на мястото в парламента, тоя вот щеше да мине и щеше да се сложи край на мъката. Оказа се, че герб сами си провалиха вота на недоверие
81
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Висш пилотаж? Точно това направи Станишев и изигра Тикваря и ***. Всички подценяват интелекта на Станишев, но си е за тяхна сметка. Голям кеф!
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес имаше голямо шоу в парламента. Мръсни игрички, извиване на ръце протегнати към много парички, последен валс и най-вече демонстрация на безграничната алчност на няколко безобразни същества, които всеки ден със смях разиграват на руска рулетка, /гледайки отстрани/ животеца на обикновения, беден, нещастен, болен, загиващ и отиващ си българин. И вярвайте след това фиаско съм убеден, че един ден българския език ще бъде един от мъртвите езици в световното културно наследство.
79
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не виждате ли, че всички до един се страхуват от скорошни предсрочни избори. Бойко отиде в щатите и от там му дадоха инструкция. Взе да дава изявления като цар - изгнаник. Уж казва нещо, но нищо смислено. Уж иска бързи избори, пък щял да бави мандата. Уж не иска Южен поток и ще внася газ в тенекии, пък правителството било престъпно, че замразило потока. Въобще любов. Чакаме поредната порция умнотии. Във Вашингтон всичко е спокойно. Начело на делегацията освен Бойко е и дежурния придружител Вазелин Иванович.
78
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е правилно правителството ОЦЕЛЯ, а по скоро ГЕРП ОТНОВО НЕ УСПЯ да го свали!!!!!
77
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ония и$$от Бойко може да отиде да внесе 6 вот. То човек като няма акъл има крака и не се уморява лесно...
76
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой иска оставка - ГЕРБ. Кой не иска оставка - ГЕРБ. Коя са най-последователната партия - ГЕРБ.
75
2
 
10
 
! Отговори
уплашен преди 9 години
Не разбрахте ли, че нашите управляващи са КРАДЦИ?!
74
0
 
0
 
! Отговори
спешно!!! преди 9 години
прочетете последната новина на пик!!!
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако всички депутати на ГЕРБ бяха в залата плюс 22 от Атака,плюс 2 независими прави 118 ,а не 109.Вярно е,че 118 не бутат кабинета,но когато цяла година искаш оставка,трябва в такъв момент да си в залата.
72
4
 
12
 
! Отговори
пепо преди 9 години
Тия вотове на недоверие почват да стават банални.На социалистите поне това им харесвам,че докато бяха в опозиция не се занимаваха с подобни глупости.А сега за 1 година 5 вота.Незнам какво целят ГЕРБ ,като ги видяхме какво представляват като управляващи.