Плевнелиев във Варна: Не е време за политизиране

"Няма място за вайкане, има място за целенасочен труд"
Обновена: 23 юни 2014 15:42 | 23 юни 2014 12:54, Камелия Цветанова
93
Плевнелиев във Варна: Не е време за политизиране
Снимка: Impact Press Group

Президентът Росен Плевнелиев призова политиците да работят заедно за преодоляването на последствията от водната стихия през миналата седмица.

Още по темата
„Сега е време всеки, независимо от цвят и партийна принадлежност, да покаже отношение си към своя народ, който е в беда“, заяви той, след като присъства на отслужването на траурна литургия в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна в памет на жертвите от наводненията в страната.

Държавният глава подчерта, че сега не е време за политизиране и отиграване на ситуации.

Аз ще се върна пак, за да видя какво е свършено, допълни Плевнелиев. Според него сега „няма място за вайкане, има място за целенасочен труд“.

Той подчерта, че днешният ден е ден на национален траур за жертвите на природната стихия във Варна и Добрич, но и ден на национална съпричастност към семействата на загиналите, към всички пострадали, а след голямата мъка трябва да дойдат и изводите.

Държавният глава  смята, че мерките са ясни и те трябва да бъдат ефективни, целенасочени и конкретни.

„Кмет и областен управител трябва да бъдат не на бюрата си, а там на място. Комисиите трябва да заработят мащабно и денонощно“, призова президентът.

По думите му държавата в лицето на правителството е пожелала, ангажирала се е и е дала всички
гаранции, че хората ще бъдат обезщетени.

Комисията по бедствия и аварии трябва да заработи извънредно и да изпрати представители тук на място, посочи Плевнелиев.

Днес ние сме опечалени, но от действията ни оттук-нататък ще зависи дали гражданите ще имат повече вяра и ще се върнат към държавата си, или ще станат още по-разочаровани, коментира той.

Президентът благодари на хилядите доброволци от цялата страна, които работят денонощно и помагат, както и на
стотиците хиляди българи, които се включиха в дарителските кампании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес ние сме опечалени, но от действията ни оттук-нататък ще зависи дали гражданите ще имат повече вяра и ще се върнат към държавата си, или ще станат още по-разочаровани, коментира той.Ще имаме вяра ако се посочат и осъдят виновните за това което се случи
70
2
 
5
 
! Отговори
Х преди 9 години
ТВ 7 не беше ли на чистия като сълза Пеевски.Тези които цитирате някакъв източник първо научете кой е собственик на медията,че ставате смешни.
69
1
 
5
 
! Отговори
ТВ преди 9 години
На името на Иво Прокопиев и съпругата му в същата вилна зона в разложкото село е регистриан още един имот, който е прехвърлен на фирма, собственост на брат му - Александър Прокопиев изпълнителен директор на "Каолин".
68
1
 
3
 
! Отговори
ТВ преди 9 години
Имотният регистър потвърждава, че съдружникът на Харманджиев - Иво Прокопиев, има къща във вилната зона на Баня. Те е била прехвърлена на неговата фирма "Доспат пропъртис". Същата тази фирма купува апартамент ев тази луксозна сграда в идеалния център на София за сумата от над половин милион лева.
67
2
 
8
 
! Отговори
ТВ преди 9 години
През лятото Филип Хармаджиев призна, че президентът Плевнелиев е отсядал във вилата му, която се намира на първа линия на морето в местността Буджака до вилата на Иво Прокопиев.
66
1
 
9
 
! Отговори
ТВ преди 9 години
Провека на TV7 в имотния регистър показва, че теренът под къщата той е закупил още през 2007 г. Земята е с площ от 1211 кв. м. За нея настоящият държавен глава е платил 3720 лв. Сметката показва, че квадратен метър е струвал на Плевнелиев само три лева. Щедрият продавач се оказва Филип Харманджиев - дългогодишен бизнес съдружник на Иво Прокопиев.
65
1
 
8
 
! Отговори
ТВ преди 9 години
разследване на TV7 ви показахме как Иво Прокопиев и съдружникът му Филип Харманджиев са купували имоти по Черноморието за левче на кв. м на цени, в пъти по-ниски от пазарните. Оказа се, че в луксозна къща тип "хижа" прекарва ски ваканциите си и президентът Росен Плевнелиев. Тя се намира под ски-пистите на Банско и е собственост на държавния глава. В имотната си деклараци пред Сметната палата Плевнелиев посочва, че стойността на къщата е 352 хил. и 49 лв.
64
4
 
8
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Точно тоя ли трябва да ни дава каквито и да е съвети???
63
1
 
1
 
! Отговори
мунчо преди 9 години
абе ти ненормален ли си!?
62
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
А чий го дереше с кофата там
61
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ги е яд цоциалистите, че няма за какво да се заядат с президента
60
2
 
5
 
! Отговори
Иван преди 9 години
След всяко твое изказване Роско се полиризира супер много .. Затова ти забраняваме да се изказваш и точка .. А след тази трагедия виновни има и трябва органите на реда да су свършат работата!!!
59
6
 
9
 
! Отговори
"ПОЛИТИКА" преди 9 години
А, И КАК ТАКА ДА НЕ СЕ ПОЛИТИЗИРА.А ИЗКАЗВАНИЯТА НА СЪЩИЯ ТОЯ *** ПРЕЗИДЕНТ ПО ПОВОД"КРАСИВИТЕ", УМНИ, УСПЕШНИ ПРОТЕСТИРАЩИ/И РЕСПЕКТИВНО- ГРОЗНИ,ПРОСТИ И НЕУДАЧНИ НЕПОДКРЕПЯШИ ЛУДОСТТА НА ПРОТЕСТИТЕ/ КАКВО Е. ПРИ ТОВА ЗАДЪЛЖЕНИЕ ПО КОНСТИТУЦИЯ НА ПРЕЗИДЕНТА Е ДА Е НАДПАРТИЕН. НО КАКВО ОЗНАЧАВА ЗА ПРЕЗИДЕНТА НА ГЕРБ КОНСТИТУЦИЯТА. ЗА НЕГО И БОКО МУ Е ВАЖНА ДАЛАВЕРАТА И ПРАЗНОСЛОВИЕТО И ДА СЕ ХИЛИ КАТО *** КРОТКИЯ.ПРАВИТЕЛСТВОТО БЕШЕ НА МЯСТОТО НА БЕДСТВИЕТО,А КЪДЕ БЕШЕ И КАКВО ГОВОРЕШЕ
58
5
 
16
 
! Отговори
Градския преди 9 години
Кой извика "Дръжте крадеца "?Кой търсеше виновни в нощта на потопа? Е как кой - пора Портних !А сега да си отвори закона и да провери "чия отговорност са незаконните сметища" - оказва се лично на общинския кмет и кмета на района /ако е натоварен с това/!Като провери пора Портних, да си признае вината и публично и да поиска да го осъдят по бързата процедура!Да кмете верно е че крадеца пръв вика "Дръжте крадеца" , а *** ... го пази!"Гарван гарвану око не вади ", т.е. подържат се крадците !
57
4
 
14
 
! Отговори
Бойко преди 9 години
Лично Цветанов му казах от свой'та заплата да задели и да купи на кучето три-четири телешки пържолки...
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Природата няма НИЩО общо тука ...Кой е виновен, че няма отводнителни канали - природата ли ?Кой е виновен, че роми строят катуни където им падне - природата ли ?а да се делите на гербаджии и комунисти в такъв момент ... само показва, че си заслужавате съдбата
55
2
 
13
 
! Отговори
men преди 9 години
ние ги плюем тези нещастници расимките, тиквочките, станишките и сталниките ама те до такава степен са шизофринирани от кукловодите си и техните шантажи че си мислят че вършат божията работа на земята и не могат да свберат две и две и да видят че ще уморят народа си. евтаназия, да бъдем хора и да ги лишим от мъки. бесилки черни на всеки 5 метра по булевард брюксел и до жълтите павета. и да ги оставим там да съхнат за назидание.
54
5
 
13
 
! Отговори
Роско Плевнята преди 9 години
Няма място за вайкане , Другарки и Другари! Има място само и единствено.... за "ЦЕЛЕНАСОЧЕН ТРУД".............. да заграбим колкото се може повече от България........ а останалото просто........ да го продадем....... на ХАмериканци......... Руснаци........ Евреи...... Турци!!!!! И да се махаме...... Кой към САЩ... кой към ЕС... Кой към Монте Карло... Кой към Карибите... Кой , като мен , към Гръцката си Хасиенда ! Благодаря за вниманието ! :). Дерзайте ! :)....
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
POTOPA SI E STRASHNO NESHTO. DA PAZI BOG !
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 57I az sam dobar no ne sam prezident.