Президентът осъди опитите за дестабилизиране на банките

В неделя Плевнелиев свиква консултации с партиите преди предсрочния вот
Обновена: 27 юни 2014 21:10 | 27 юни 2014 17:52,
173
Президентът осъди опитите за дестабилизиране на банките
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда целенасочените опити за дестабилизиране на банковата система, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът призовава гражданите да не се поддават по никакъв начин на слухове и спекулации.

Българската банкова система е добре капитализирана и регулирана и се ползва с доверието на международните пазари, се посочва още в съобщението на президентската институция. 

Още по темата
Плевнелиев апелира компетентните институции в кратки срокове да предприемат необходимите действия и да приложат закона в цялата му строгост спрямо виновните за опитите за дискредитиране на банковия сектор.

В неделя, 29 юни, от 14 часа президентът ще започне консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент, съобщиха още от "Дондуков" 2.

Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство.

Плевнелиев е бил информиран от председателя на Народното събрание Михаил Миков за решенията от днешните консултации в парламента, на които партиите се обединиха около 5 октомври като дата за предсрочния вот.

Държавният глава изразява удовлетворение, че парламентарно представените политически сили се придържат към вече постигнатото съгласие от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на 17 юни т.г.

Според президента единствено чрез диалог и национално отговорен подход ще се гарантира плавен преход към повече стабилност в държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
teb ne moga da te ponasim
120
6
 
3
 
! Отговори
пирамидален преди 9 години
те така и преди 20г тръбяха "няма страшно, няма страшно", "не теглете, всичко е наред" и после хоп... ококорихме се... това е нормален процес... след като взимаме заеми и нямаме брутен вътрешен продукт - какво очаквате да се случи... айде останете си спокойни.. аз моите вече си ги изтеглих..
119
2
 
10
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Трябва БНБ да наложи мораториум на тегленията от депозитите- макс 200 лв. на ден. Защото българите сме малък ама много *** народ и насила ще си обърнем колата.
118
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой има интерес да дестабилизира държавата, да създава истерия??? Този който иска да покаже, че без него държавата ще фалира и да яхне властта! Тук има политици-злодеи, които с цента на всичко искат да се доказват и да управляват.Такива хора трябва да бъдат затворени в клиника а не да им се дава власт.
117
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, Плевньо. Банковата система си е наред и бизнесменчетата са си наред, заедно с тяхното богатство. И кой според теб е виновен за тези разногласия? Да не би да е бедния български народ? Пак ни изкара глупави. Защо ни поучаваш с реплики като "Президентът... по никакъв начин на слухове и спекулации.". Нима ние обикновенните българи сме ***, че да не можем да преценим за себе си дали дали банките са корумпирани и тези от нас обвиняващи ги да ни считате за провокатори.
116
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е да докажем, че сме нация, а не племе. ДА ИГНОРИРАМЕ МУТРО-ОЛИГАРХИЧНИТЕ СЛУХОВЕ ЗА БАНКИТЕ!
115
1
 
17
 
! Отговори
знам ли... преди 9 години
Могат да проверят тези с големите кредити от банката- може би някой от тях не иска да връща парите и е пуснал слуха. И пак на гърба на бедния избирател.
114
0
 
14
 
! Отговори
да преди 9 години
Всъщност, преди 6 години, през 2008 по същия начин е имало такъв слух и пак са се извили опашки пред банката, но сега сме 2014 и банката още е има. Проверете за 2008 в интернет- да видите, че е били горе-долу същото.
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз пък отивам в село и правим автономия,никакви данъци и простотии,каквото изкараме това ще ядем и ще си направим патрули от доброволци на входа ,никой не ни трябва,ние ще се оправим сами и без то всички сме рода
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАК МОЖЕ ДВАМА ЧОВЕКА ДА КЛАТЯТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА
111
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
росене ,накрая да не викаме да живее хунтата
110
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
егати скапаната и пропаднала дръжава само мутри разбойници и олигарси на гърба на бедния и ограбен българин
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нямам намерение да плащам масрафа на гришата ганчев дето е теглил 300 000 000лв заем
108
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия *** накрая ще останат без електорат
107
4
 
2
 
! Отговори
.................... преди 9 години
Г-н Президент,вие добре ги осЪждате,но те на отиване се канят да акнат такова голямоооо ла.но,Че да се молим по-добре да не става!
106
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Росене кАжи му на Батман да мЪлкне че големо го ...днеска "мвф да ни прави бюджета"направо тръпки ме побиха и ако знае защо аз главата си режа,това е просто напътствие да не кажа по-грозна дума от...някой
105
0
 
2
 
! Отговори
До dp преди 9 години
Пример за оксиморон - вЕрвайте ми.
104
0
 
3
 
! Отговори
dp преди 9 години
136 - До dp - опашките няма да спасят и 1% от завлеченото, те са само симптом натова, което става.Разбира се всеки ще се надява да е в единия процент, хората масово играят тотопри къде по-лоши шансове.
103
2
 
4
 
! Отговори
До dp преди 9 години
Много умно - ако е свършен факт, за какво са опашките. Ако разбира какво го питам.
102
14
 
0
 
! Отговори
bh преди 9 години
аз па си мисля че няма лошо да се поразбута малко сладкия сън на българските спестовници па току виж потръгнал и имотния пазар нещо... Щото то инак с право се питаме за какво да купуваме имоти. За това се купуват имоти другари за ситуация като сега... ха честито на позналите!