Реформаторите са единственият възможен партньор на ГЕРБ в НС

Ние сме най-силната партия, ще спечелим изборите, сигурен е Цветанов
Обновена: 16 авг 2014 11:31 | 16 авг 2014 10:53, Елка Василева
249
Реформаторите са единственият възможен партньор на ГЕРБ в НС
Цветан Цветанов. Снимка: Булфото

Реформаторите остават единственият възможен партньор на ГЕРБ в новото Народно събрание. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

„Реформаторският блок остава единственият възможен наш партньор в един следващ парламент с едно силно дясноцентристко управление. Въпреки различията помежду ни, идентичността и принципите, на които държи всеки от нас, ние имаме много повече общи теми, по които можем да разговаряме“, каза Цветанов.

Още по темата

По-рано тази седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред БНТ, че изключва съюз с Реформаторите. „Ако ГЕРБ няма 121 депутати – връщам мандата и оставяме Реформаторите да си поканят БСП и да си управляват заедно … Изключвам съюз с тях. Те или ще почнат да се държат като нормална партия, или ще отидат да си слушат драгалевския си вожд“, каза Борисов.

Цветанов обясни причината за несъгласията с думите : „Тези условия, които те поставиха – че Борисов не може да бъде министър-председател”.

Цветанов оцени като абсолютно закономерна и адекватна реакцията на председателя на партията Бойко Борисов срещу Реформаторския блок.

„Трябваше да има една реакция на нашия председател, която да бъде адекватна на поведението на реформаторите през последните няколко месеца. Може би реформаторите търсят по този начин някаква идентичност, може би смятат, че с конфронтацията ще привлекат определен брой избиратели. Това обаче ще даде възможност на ГЕРБ да увеличи повече своя електорат, защото ГЕРБ стои отговорно на политическата сцена“, каза Цветанов.

„Ние сме потенциалната най-силна партия, която ще спечели изборите на 5 октомври. Ние искаме да правим политика, а не да правим междуличностни престрелки чрез медиите”, категоричен бе Цветанов.

По думите му от ГЕРБ са готови да говорят с всички десноцентристки формации, които ще влязат в парламента.

„Искаме прозрачност в управлението. Защо да не си обединим усилията за „Южен поток”? Най-твърдата и ясна позиция е тази на ГЕРБ”, добави още Цветан Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
7
 
! Отговори
Буда Ли преди 9 години
Ако нямаме достатъчно депутати да правим каквото си искаме минаваме в опозиция и няма да ходим на работа
156
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този които се чудеше как съда позволява хора с висящи дела да са на свобода, сега е осъден и не е в затвора :))) Акъл за политика дава, готви се отново да управлява... Да вярвам ли на очите си ?
155
1
 
6
 
! Отговори
darcas преди 9 години
България ще тръгне нагоре, когато комунистите и ДС *** от БСП, ГЕРБ и ДПС изчезнат завинаги от политическата сцена
154
1
 
8
 
! Отговори
Pанина преди 9 години
Куневица е готова на всичко само да влезе във властта. От нея България не видя нищо добро, докато беше еврокомисар. Като не стана евродепотат, поне да бъде български. Дали има хора, които да вярват на РБ? Какво ще направят с 2-3 депотата примерно? Ще обслужват интересите на ГЕРБ. Народа кучета го яли, всички са готови на предателство в името на собствените си интереси и обогатяване.
153
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА ТЕЗ ЩО ИМ ВИКАТ РЕФОРМАТОРИ,НЯКВИ РЕФОРМИ ЛИ СА НАПРАВЕЛИ,ПОВИШИЛИ СА ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА ? РЕФОРМА НЕ ЗНАЧИ ЛИ КРАЖБА ?
152
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, престанете да тиражирате тази престъпна *** физиономия. Няма срам да ръси глупости, защото е опериран от това чувство, а и защото една трета от българския народ, не знам как се е зомбирал от тази мутра. "Аз съм ***, вие сте прости и затова се разбираме". Тази "крилата" фраза на гуруто му, много ясно показва на какво разчитат. Българино, покажи че си по-умен от тях,и ги остави в забвение тези наистина прости и некадърни ламтящи за власт мутри. Интелигентните хора отдавна са ги отписали
151
1
 
5
 
! Отговори
До 173 преди 9 години
И като пометем партийната система идва Анархията, айде стига вече с тия комунистически партенки! Какво ли не измисляте за да обърквате хората! На запад има партийни системи от векове и са преуспяли! Въпросът е, че тук има над 130 партии, а трябва да са 2 или 3 най-много! До като не се избистри тоя комунистически мътоляк, които е залял страната ни, а това ще стане само след разкриване на досиетата на ДС и кредитните досиета на КТБ за да се види кой има десетки милиони да ги влага за високи лихви
150
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Действията на Ислямска държава в Ирак и Леванта в Ирак и тези на Боко в България - разлика никаква
149
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Деформаторите са хора на БСП, за това говорят постоянно срещу ГЕРБ и ББ!
148
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На изборите ще се види умен ли е българският избирател.Има право на избор - собствената си свобода или ислямския шериат на ГРОБ и лидера му халиф Боко ал Тиквуни.
147
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да се учудя ако ГЕРБ има в следващия парламент 120 депутати, а Реформаторите 3 депутати, от РБлок да поискат да определят името на премиера, да поискат половината министерства и т.н. - точно както ДПС имаха навсякъде 2 пъти повече кадри от мандатоносителя БСП. Това е много изгодно - да си малък като Атака, или Бареков, или ДПС - важното е да си нагъл.
146
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С какви очи този нахалник отново се показва пред хората ?. Кога ще влиза в затвора? Когато изфалшифицира изборите и получи нов депутатски имунитет ли ? НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА КАТО НАшАТА! А колкото до коалициите на ГЕРБ,мога да кажа ,че те просто не могат да работят в коалиция с никого, тъй като техният водач не би се съгласил с ничие друго мнение , освен собственото си ,което за съжаление обикновено е тъпо и вредно за България. БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ !
145
2
 
6
 
! Отговори
Направете ЛОЗУНГИ!!! преди 9 години
ПАРТИИТЕ СА БАНДИТСКИ ОРДИ И СА ЦИРЕЯ НА ОБЩЕСТВОТО!!!!! Думата ПАРТИЯ трябва да ИЗЧЕЗНЕ и с нея всичко, което олицетворява! ЗАБРАНА НА ПАРТИИТЕ!Бъдещето на България трябва да е без партии!!! ПАРТИИТЕ СА ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ!!! Смяна на системата! Безпартийно управление! ПАРТИИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ЕДИНСТВЕНО С ЦЕЛ ОГРАБВАНЕ! ПАРТИИТЕ СА ПРЕСТЪПНИ КЛАНОВЕ ПАРТИИТЕ ВЪН ДА ПОМЕТЕМ ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА НА УПРАВЛЕНИЕПАРТИИТЕ СА СТРАШНИ БАНДИТСКИ ПЛЕМЕНА!ПАРТИЯ ОЗНАЧАВА: ВАРВАРСКО ПЛЕМЕ С ВОЖД!Партиите трябва да се премахнат! Забрана на партиите!ПАРТИИТЕ В ГРОБИЩАТ
144
0
 
6
 
! Отговори
ТОЗ Е ЗА ЗАТВОРА! преди 9 години
Светът съвсем не се дели на капиталисти и комунисти на русофили и русофоби, на турци, *** и българи на леви или десни КУКУМЯВКИ, на вярващи или невярващи !!!....А главното деление, което има значение за нас, е на НАРОД и МАФИЯ!!!... на хора които могат и на хора които не могат!!! С други думи на ТВОРЦИ и на ***.Старото трябва да се разруши, унищожи, захвърли. В новото е идеята. Докато има стар модел на поведение, сме обречени. Не просто търсене на нова партия, а ПРЕМАХВАН
143
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви антикомунисти са ГРОБ,щом в редиците им са охранителя на Тато - Боко Тиквата,доказаните ДС-агенти и комунисти Цецо влаха и Плевньо,Цеца Партийната секретарка,Лилето - внучката на Георги Павлов,партизанина-комунист и политбюровец,хранил прасетата в Ловеч с българи?Още ли има ***,които вярват на тази сбъркана и лъжлива комуноидно-болшевишка пасмина???
142
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторите няма да влезнат никога в НС
141
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Стига бе!ГРОБ е загуба за самата себе си.Колкото по-бързо се разпадне или саморазпадне,толкова по-добре.ГРОБ=БКСП=БКП.
140
0
 
7
 
! Отговори
ЙОАН преди 9 години
Повече НЕ трябва да да има ПАРТИИ в България, защото те съсипаха държавата ни! Партиите унищожиха България. Над 700 партии смучат парите на Народа! Узаконеното право на ограбване, ПАРТИИТЕ, наричат държавна субсидия. Партиите доказаха какво могат за 69 години.Доказаха, че не са нито десни, нито леви. Те просто са мафия. У нас мафията преминавайки от синьо в червено и обратно, съвсем заприлича на ***. Време е Народа да си направи Кьоополу! ДОТУК с партиите!!! Който още не го е разбрал да си свери часовника! Алооо... Партиите с подръжниците групово към Терминал едно и две, ДОКАТО още има
139
0
 
8
 
! Отговори
ПАРТИИТЕ СА ЧУМА преди 9 години
Партиите са система на узаконеното ограбване!Капитализма е система на ЛЪЖАТА! Съществуването на партиите и идентифицирането или симпатизирането към една или друга от тях е най- голямото, хитро измислено и подло Разделение на Народа! Убедили сa ни, че да Крадеш МИЛИОНИ и после да се ползваш от ДЕПУТАТСКИ ИМУНИТЕТ е нещо НОРМАЛНО и ЗАКОННО и ние с нашето пасивно мълчание сме узаконили това БЕЗУМИЕ! Българският парламент произвежда олигарси "висша политическа класа"и осигурява безнаказаност на престъпници чрез депутатски имунитет.ПАРТИИТЕ това е ЧУМА, която трябва да бъде унищожена!
138
0
 
8
 
! Отговори
БЕЗ ПАРТИИ преди 9 години
Дори идеята на Левски е била за "ОБЩЕСТВО БЕЗ ПАРТИИ И ПОЛИТИЦИ! Това той го е наричал СЪСЛОВЕН ПРИНЦИП НА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО! Или казано другояче - обществената ЙЕРАРХИЯ да се основава НЕ на някакви касти(партии) от отделни интереси, а да е според ТРУДА и СПОСОБНОСТИТЕ на хората, ПРОЯВЕНИ в ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ СЪДРУЖИЯ, които да ИЗЛЪЧВАТ СВОИТЕ НАЙ-ДОБРИ МАЙСТОРИ В ЗАНАЯТА и които обединени да ръководят материалния процес на производство и разпределение на благата на българите!