Социолог: Предизборната кампания отблъсква хората

Асланов: Има нарастващо отвращение и неприязън към политиката
Обновена: 18 сеп 2014 14:24 | 18 сеп 2014 09:48, Камелия Цветанова
70
Социолог: Предизборната кампания отблъсква хората
Снимка: Булфото, архив

Има нарастващо отвращение и неприязън към политиката, смята социологът от АФИС Юрий Асланов.

Още по темата
„На практика кампанията като че ли отблъсква хората. Те не вярват, че ще има промяна след 5 октомври, дори и тези, които ще гласуват не вярват, че ще има стабилно правителство и че ще е за дълго“, коментира той по Нова телевизия.

Според него огромна част от избирателите няма да имат свои представители в парламента след изборите. Това са хората, които няма да гласуват, а последното проучване на АФИС сочи, че броят им нараства, коментира Асланов.

Докато през миналия месец очакванията бяха за около 50-55% избирателна активност или около 3,5 - 3,6 млн. души, в средата на септември тази прогноза търпи съществена корекция до нива 45-50% активност или 3-3,2 млн. души.

В същото време има много хора, които са склонни да приемат управление на ГЕРБ и БСП заедно, за да има стабилност, смята социологът.

„Това се обяснява с желанието за национално съгласие, но се страхувам, че политическите лидери под национално съгласие разбират те да се договорят помежду си, това ще е много опасно за политическата система, защото тя ще се делегитимира окончателно, доскоро заклети врагове ще се намерят на едно място и това, което говорим сега за корупцията, ще трябва да го умножим по 100“, коментира Асланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: кампанияизбориАсланов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 49Tochno taka. Isterichno, njakoi dori prostashki krjaskat, tova ne e "predstavjane". Predstavjane i "zapoznavane" shte ima, ako dojdat v kvartala, bez audita i beemveta, da si odraskat lachenite obuvki, da se spunat v dupkite, da se "nasladjat" na urbanistichnata"estetika", i DA IM ZADADEM NJAKOLKO VAPROSA - OCHI V OCHI, a te DA OTGOVARJAT, dori na kvartalnija pijanitsa. Tova e demokratsija. Inache e medien FARS. Shumotevitsa, ot kojato prevkljutcvame, za da ne se oshtetjavame.
30
2
 
5
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
У нас има безброй жертви на нервно-лингвистично програмиране. Тези люде са загубили всякаква представа за обкръжаващата ги действителност. Те ще гласуват /предимно за една позната партия/ без да си задават и най-елементарни въпроси. Любимецът им може да ги обижда, директно да им заявява, че ток и горива ще поскъпват, а доходите няма да се вдигат, но те пак ще гласуват за него. Всъщност, на т.нар. НЛП се поддават само по-простите хора, но у нас явно те са много голямо болшинство!
29
1
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ДОБЪР ДЕН
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който не си харесва партия да пусен бяла бюлетина - важното е да има активност иначе при слаба активност ДПС печели чрез гласове от Турциу
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако не гласувата е по-лошо ще ни управляват *** и турци. в моменат ДПс събира 17 процента и е на път да стане втора партия
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Старите муцуни едни и същи лапачи ни отблъскват спасение няма.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласуване или негласуване, ако са безкритични, не водят до добро. Има механизъм за въздействие, присъединете се: Искайте им предизборна декларация. Подпис, нотариална заверка, изпратена до ЦИК с обратна разписка и-готово. Да се види, кой какво иска и на кого какво му стиска. Не може да ни служат страхливи, крадливи и зависими субекти. НИКОГА глас за такива. НИКОГА!Ала не може и да гласуваме наслука. Гласът ни е един, искат ни го толкова рядко...
24
4
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
В същото време има много хора, които са склонни да приемат управление на ГЕРБ и БСП заедно, за да има стабилност, смята социологът. А така изплюй камъчето, червен артефакт, това ви е болката че се очертава да сте извън власта / дай Боже, ЗАВИНАГИ / а не че хората се отвращавали и искали стабилност, такава нямаме от 140 години.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смислена кампания на практика няма. Дебатите се водят за по 15 минути и на тях присъстват 10 представители и се получава едно махленско надвикване. Кампанията се води в Фейса и то с дебелашки изцепки на определени политици. Няма истински и смилени дебати между водещите политици. Къде е ББ и ММ, пращат своите лакей по студията а тях ги няма.
22
5
 
6
 
! Отговори
Свирчо преди 9 години
1. С премиер МАФИОТ. 2. С прокурор- състезател по ВИСОК СКОК 3. С банкер N 1 - ГОЛА ВОДА. 4. С парламент от ЦИРКАДЖИИ. 5. С партии като ТЪРГОВСКИ ФИРМИ. Няма как да не сме на това дереже. АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еййй,един социолог прозря истината.колкото повече продължават тия циркове толкова повече отблъскват избирателите.и на 5-ти май ще има дедовия пред урните.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама мноог си *** - никъде не съм написал Юрий Асланов з написал съм две изследвания - едноот от Юрий павлов, а другото от Боряна Димитрова която на последните избори направи доста точин прогнози. И двете са близик едно до друго -0 дават около12 проценат разлискам-у първаат и втората политичесак сила и окоол над 10 проценат на ДПс, след което идват Рб с 5,5 - 6 процента и четвърот или пето място за ББЦ с 4,4-5 процента. какво неясон има?
19
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
патриотичен фрон т 3,7
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
алфа рисърч - герб 36, 2 - БСп 22,5, ДПс 12,1 РБ 5,2 ББЦ - 4,4 ПФ - 3, :, АБВ - 3,9 Атака 2, 9,Д-21 1,5 дадени са само твърдо решениет да гласуват
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 31Ами значи толкова му разбира на избирателя кратуната, шом като гласува вече 25 години и състоянието му само се влошава.....
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо турците са винаги в парламента? Защото гласуват като един. Ако го направим и ние, тях няма да ги има.
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ щяха да спечелят 36% от гласовете на българските гражданите, "БСП - лява България" - 22%, а ДПС - 15%. Това сочат данните от национално представително изследване на Центъра за анализи и маркетинг (ЦАМ) на Юлий Павлов. Реформаторския блок с 6%, а сред а Патриотичния фронт (4,8%) и коалицията около "България без цензура" с (4,1%), сочат резултатите от изследването, про
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 26Драги ми слепецо - тази игра (с тези правила) се играе от 25 години - народът се интересува от политика- гласува за кого ли не - и резултатите са явни - щом като няма намерения за промяна на правилата няма смисъл да се гласува.....
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако Гласувате за ГЕРБ гласувате за ДПС
12
3
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Виждам ,че се трият коментари ,защото съм писал,че не съм гласувал и няма да го направя И че народа е *** и си избира всякакви декадърници ,да го управляват и после се чуди,защо духа супата. Ей ся отново ще я духаме супата,като почнат пак през 6 месеца да качват тока,защото някои хора искат да присвояват още и още