Не допускаме да има министър от ДПС или БСП!

Велчев: Връщаме мандата, ако се окаже, че няма вариант за компромис
Обновена: 7 окт 2014 16:13 | 7 окт 2014 16:13, Веселина Йорданова
122
Не допускаме да има министър от ДПС или БСП!
Красимир Велчев. Снимка: архив, БулФото

От ГЕРБ не допускат в кабинета им да има министър от ДПС или БСП, стана ясно от думите на Красимир Велчев, член на Изпълнителната комисия на партията, пред БНР.

В понеделник ГЕРБ започва преговори с останалите парламентарно представени формации около съгласие за управленски принципи и политики.

Още по темата
„Това, че водим разговори, не значи, че сме тръгнали да правим с тях правителство. По определените въпроси, които касаят национална сигурност и енергетика, болните въпроси, ние трябва да намерим общ език, за да има подкрепа и в НС за тези закони, които ще се вкарат първоначално, за да може държавата да се стабилизира“, обясни Велчев, като уточни, че по-скоро с ДПС ще се водят разговори да не се пречи.

Той беше категоричен, че от ГЕРБ търсят стабилност в държавата, защото „ако ние, политиците, не стабилизираме в близко време страната, нищо добро не ни чака“.

По думите му правителството трябва да е с ясна програма, която да е подписана.

„И когато има министър, да речем от Реформаторски блок или от друга организация, се разписва и се казва – тази партия поема еди кое си министерство и отговаря пред правителството и пред българските граждани за постигнатите резултати и програмата, която трябва да има представена, какво ще бъде направено за този срок. Накрая министър-председателят носи цялата отговорност“, разясни той.

Начело на преговарящата група е Цецка Цачева, а във втория тур консултации ще участва лидерът Бойко Борисов.

След като минат разговорите, ще се види къде може да се направи компромис, каза Велчев. По думите му,  ако се окаже, че няма такъв вариант, от ГЕРБ ще върнат мандата.

„Няма да дойдем на власт на всяка цена и с цената на такива компромиси, след които гласувалите за нас да се чувстват подведени. Няма да подведем нашите избиратели“, декларира той.

Според Велчев всеки, който би участвал в управлението на държавата оттук нататък, поема голям риск и много голяма отговорност.

Той съобщи, че първоначалната идея на Изпълнителната комисия била първите разговори да бъдат проведени  с Реформаторския блок, но тя отпаднала, защото „техните послания са разнопосочни“.

Велчев даде пример с това, че от Блока искат експертно правителство. „Човек, за да бъде министър, трябва да се е доказал и да бъде експерт в своята област, а не само да е член на някоя от партиите“, опонира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ - предвидим и последователен партньор в политиката: в 14:00 Боко казва: "Готов съм да предложа министерства и на БСП и на Кунева (не на рефорамторите.... б.а.) в 16:15 Красимир Велчев: Недопускаме министър от БСП......_________________________GERB ОVER, тиквета.... Да не се чудите защо никой не иска да "играе" с вас... За разлика от вас другите имат достатъчно пипе че да си извадят поука от "флиртовете" ви с ПедиЯне и Болен....
92
0
 
0
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
До АнонименДо 102,яд го е маларичия плзмодий,че техният условно наречвн човек няма да ги има.Няма страшно,на следващите избори още по-зле ще е за тях
91
0
 
6
 
! Отговори
Намести преди 9 години
Общо взето мандра на самообслужване, това не е европейска държава. Всичко обират и всички длъжности на свои хора- дали шеф на пристанище или на тръба, всеки гледа да прибара милионите от тъпите *** поданици, а те все едни и същи избират. Пишете още по форумите и се възмущавайте щом ви е отдушник, ама полза няма.
90
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фактите са такива! 15% са гласували за ГЕРБ.85% искат ново, друго управление.Гласували 33% при 49% избирателна активност. И какво ми се пъчат тия. Победители в неделя, вярно първи ама вожда ББ не се оживи и от скандиранията на "верните" си привърженици. Траурната му физиономия не говореше, че този път "бихме". Мъка, бате хората не могат така лесно да забравят онова недоразумение Дянков. Още го пишат по кръстословиците "финансов министър" и никой не го греши.Господ да ни е на помощ през зимата.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименNIE SPARI SPECELIHME IZBORITE I ZA PARI MINISTERSKI MESTA PRODAVAME.
88
7
 
0
 
! Отговори
BOGOVETE преди 9 години
B.B E VELIK A GERB VELIKA! TOBA SA ISTINSKITE XORA, TOVA SA DOBRITE PRIFESIONALISTI, BALGARIA MOGE DA RAZCHITA NA TJX ! AKO GERB RESHAT DA VARNAT MANDATA, MOBILIZIRAITE SE I SE BORETE ZA TJX ! VIE TRJBVA DA SE BORITE ZA TJX ZA DA PREBORITE ZLOTO, GERB S B.B SHTE VI IZBAVJT OT ZLOTO , TE, ZATOVA SA TAM, PRI VAS V BALGARIA, TOVA NE SA SLUCHAINI XORA! SPECIALNI XORA OT NAS ZA VAS, S LUBOV !
87
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва ни Чък Норис за министър-председател, та разни пишман каратисти да си седят на село, да садят картофи и да лапат филии с мас...
86
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TonyHEI RODOOTSTAPNIK TI DA MALCISH I PRODALGAVAI DA SABIRASH FASOVE PO ULIZITE I DA ROVISH PO KOSHOVETE NESHTASTNIK S NESHTASTNIZITE TAM.
85
0
 
3
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
MINISTRI IZVAN ZEMNI ILI BIVSHI I NASTOIASHTI ZATVORNIZI.
84
14
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
BRAVO NA GERB I B.B !!! PLANA E GENIALEN A REZULTATITE PERFEKTNI !
83
1
 
8
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 9 години
И едните, и другите са маскари!
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BCP E OTXVARLEN OT NARODA A DPC OT 25GOD GI POLZVAT KAKTO SIDEROV, TOI IM IZZE FUNKCIATA? ZNACHI: ATAKA-RB-BBC SA PARTII NA KOSTOV, TOVA E ROBOVLADELECA V BG, CHOVEKA KOITO OGRABI I OGRABVA BG, CHOVEKA KOITO FALIRA *** I IZPOLZVA PARITE DA VKARA 3te SI PARTII V NC, CHOVEKA FANTOM KOITO SE KRIE ZAD XORA, CHOVEKA GIVOTNO ZA KOETO NASHIAT GIVOT MU PRINADLEGI I KOITO SE CHUVSTVA NA TEATAR S OPREDELENA OT NEGO REGISURA ! CHOVEKA IZRODA KOSTOV KOITO SI POMISLI CHE E GOSPOD?
81
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен99Смешко знам че те е яд че твоите хора няма да имат човек, но още някои-дори и само един министър на Дпс или Бсп и отиваме по дяволите..С вашия евтин популизъм и ниско КПД.
80
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите избиратели...Г-н Велчев, защо не ги повозите на частния си самолет???
79
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO NA GERB,DOBAR PLAN !
78
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ са *** и са опасни за страната никак може да няма министри от втората и третата полити4еска сила при положение че няма как да има правителство без тях!Те да не са *** да си дават подкрепата в парламента, а да нямат министър!?!Егото на Тиквата причинява политическата кризапс. а отделно че българите са тикви
77
2
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 години
Велчев, какво ще кажеш за феномена 9/9, дето връхлетя ГЕРБ? Какви точно избиратели сте купували, та сте засегнати от този феномен в Благоевград, Добрич, Пазарджик, Плевен, Пловдив-област, Сливен, София-област, Стара Загора и Хасково? А как се мъчехте да се подигравате на 'Любимец 15' :) Сега същото ви сполетя в деветорен размер :))) Дай боже всички кандидати да се възползват от решението на избирателите и да не се поддават на шантажа на партийната ви централа, откъдето искат техния отказ.
76
4
 
14
 
! Отговори
българин преди 9 години
А бе ***, ти с кой искаш да управляваш? Да не искаш марсианци да дойдат да оправят държавата дето я окрадохте?
75
0
 
21
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Писанчев трябва да си даде оставката, такова затваряне на очите за търговията с гласове е чудовищно престъпление спрямо националната сигурност на държавата!
74
3
 
20
 
! Отговори
Боядисано врабче преди 9 години
Велчев, ама вожда ви каза, че допуска 10 мюсюлмани за заместник-министри. Тия хубавци от небето ли ще паднат или от сараите на Доган?