Местан от Кюстендил: Няма да оттегля Бат Сали!

Лидерът на ДПС уважава протестите, но няма да гази Конституцията
Обновена: 22 окт 2014 15:06 | 22 окт 2014 13:37,
152
Местан от Кюстендил: Няма да оттегля Бат Сали!
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан обяви от Кюстендил, че няма да извади от парламента Александър Методиев, който стана известен с прякора си Бат Сали. Местан отиде лично в Кюстендил и така се отзова на поканата на кметовете на Кюстендил и Дупница за среща, на която да решат напрежението.

Още по темата
Десетки жители на двете общини протестират в продължение на повече от седмица заради избора на Бат Сали за депутат от района.

Методиев е от Самоков, но за тези избори ДПС реши да го позиционира като водач на листата си в Кюстендилско. Заради преразпределението на гласовете от чужбина той беше избран за депутат, макар за него реално да гласуваха малко над 800 души.

Това провокира недоволството на местните жители, които поискаха ЦИК да отмени избора на Методиев или ДПС да го оттегли от парламента.

Днес обаче лидерът на движението обяви категорично, че няма да направи това. Местан нарече порок методиката в Изборния кодекс за вторично преразпределение на мандатите. „Ще дадем своя принос за преодоляването на порока, но от мен не могат да се очакват противоконституционни действия като оттегляне на цели листи, защото броят на мандатите в Народното събрание се урежда в самата Конституция“, отбеляза лидерът на ДПС, цитиран от „Фокус“ след срещата си с кмета на Кюстендил Петър Паунов и на Дупница - Методи Чимев.

Местан обясни, че преразпределението на гласовете поражда аномалии, на които ДПС е било жертва още през 2013 година. Той припомни, че тогава партията му е получила само един мандат в Хасково, при положение че е имала хиляди гласове. В същото време във Видин само с 400 гласа отново е взела едно депутатско място.

Местан обясни, че не оспорва правото на никого да протестира, но припомни, че не ДПС е автор на Изборния кодекс. Той отказа да каже чия е идеята методиката за вторичното преразпределение на гласовете да бъде скрепена със закон от уважение към кюстендилските депутати.

Според кмета на Кюстендил Петър Паунов обаче Александър Методиев не трябва да положи клетва в първия ден на парламента. Той благодари на всички граждани за протестите и допълни, че ще настоява за незабавна промяна в изборното законодателство, за да има ясно представителство.

Лидерът на ДПС беше посрещнат в Кюстендил от няколко протестиращи. Един от тях беше вдигнал плакат: „Местан – Бат Сали ни тури, кюстендилския мир – взриви”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
25
 
! Отговори
местане, местане преди 9 години
Какво общо има Конституцията с бат Сали?
65
6
 
31
 
! Отговори
Ася преди 9 години
До хахаВярно! Срамувам се от себе си, срамувам се от сенките на онези истински българи, които са писали история и закони в Народното събрание /З.Стоянов, П.Каравелов, Ст.Стамболов, Ал.Стамболийски/ - там, където са стояли те, сега ще търка *** бат,Сали и плъзгавата змия Местан.Представям си как биха реагирали онези, които споменах по-горе!ПОЗОР, КОШМАР,ГАВРА!Срамувам се, че смирихме гордостта си и, вместо да смажем змията, ние я пуснахме в леглото си!ГНУСНО!
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
edin dokazan kradec v parlamenta kato vsi4ki drugi ,a DPS 4E E *** PARIQ E QSNO NA VSI4KI
63
1
 
31
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Що за закони са тези ,в които участва самоковския крадец на ел.енергия.Ако се заровим по дълбоко излиза ,че хора с криминално минало и поведение са законотворци и определят дневния ни ред.
62
4
 
26
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Какво само се пените по форумите бе нещастници !!! Пълна пародия на народ сме и си заслужаваме всичката мизерия в която живеем. Докато не разберете, че трябват въжета и куршуми по джамията (наречена парламент) няма да се оправят нещата.Също и докато ни гоните нас ултрасите на футболни отбори от измислените си протести със *** и балони в ръка мислейки си, че променяте нещо. ПАЛЯЧОВЦИ !!!!
61
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dolen Fes Mrasen!!!
60
2
 
34
 
! Отговори
me преди 9 години
Ми истествено, ДПС ефективно управляват държавата от сигурно 10 години, последните 5, особено изявено. Защо ще променя каквото и да е, като той е най-силният и влиятелен политик в България в момента. Ако иска ще си ги нареди още 5 криминални типа и никой не може да му каже копче.Доколкото помня това далеч не е първият криминален депутат от ДПС. Досега май никой не са оттеглили.
59
2
 
15
 
! Отговори
До 60 преди 9 години
За Баракова знаеш ли кое е най-жалкото - че ще учи детето ти на нещо. Човек, който не прави разлика между дискриминирам и дискредитирам. На какво ще ми научи детето е въпроса? Или много питам, а? Като ме е интересувало на какво ще го научи, да съм си бил шута преди 15 години в Германия нали? Какво пък толкова сега питам.
58
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Търпи, търпи народе наш!Ти имаш пет вековен стаж!
57
1
 
18
 
! Отговори
сaли преди 9 години
Чичо Местaн зaщо тряскaш тaкa врaговете си те още ли не знaят че и ти си господин никой кaкто остaнaли пионки
56
1
 
28
 
! Отговори
хаха преди 9 години
палячовци, седите си у вас, ядете хляб с джумерки и пишете революционерски слова. Истинските герои са на улицата сега и държат плакати, ако подобни неща се случат в Украйна или Гърция даже сигурно ще съборят парламента до 2 дена
55
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМА ИЗОБЩО НЯКОЙ НАДЯВАЛ ЛИ СЕ Е ТОЗИ САТАНА-МЕСТАН ДА ОТСТЪПИ. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ ОТ САТАНАТА !
54
4
 
17
 
! Отговори
и Баракова преди 9 години
Със същата сила стои въпросът за пишман Ентелигентката Баракова-тъпо,нагло,самонадеяно и без свян селско парче,което трябва да бъде изритано от вратата на НС с ритници и ругатни,нямаме нужда от още един *** на хранилката,само защото Крумова я познава
53
2
 
15
 
! Отговори
qwe преди 9 години
ПРОТЕСТ!!!
52
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА ВОЙНА !!!!! ТЪРПЕНИЕТО СВЪРШИ - ПОЧВАМЕ ДА ВИ ОТСТРЕЛВАМЕ.
51
2
 
36
 
! Отговори
Апо преди 9 години
Гнусен долен лицемер!!!!!!!!През ден го показват как нарушава и конституция и закони............пфуууууууууу!
50
2
 
25
 
! Отговори
ние преди 9 години
ДОБРЕ ВЕЕЕЕ ХОРА КАК СТАВА ТОЗИ НОМЕР МАЛКО НАД 800 ГЛАСА И ТОЗ БАТ ВИ САЛИ ВЛИЗА В ПАРЛАМЕНТА... А ЗА ЦЯЛА РАЗГРАДСКА ОБЛАСТ БСП ИМАТ НАД 5000 ГЛАСА И НЯМАТ ПРЕДСТАВИТЕЛ В ПАРЛАМЕНТА.. БСП 8,93% МОЖЕ САМИ ДА ПРОВЕРИТЕ ЗА РАЗГРАД.....??????
49
1
 
30
 
! Отговори
Х преди 9 години
Ако бяха казали на избирателите от Турция ,че дават гласа си за *** ,никой нямаше да гласува.
48
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан нарушава многократно Конституцията.Демонстративно говори на няколко места на турски език по време на предизборните му срещи,а сега демонстрира,че не може да наруши конституцията по казуса Бат Сали.Е как да му се вярва.
47
3
 
14
 
! Отговори
Местан лъжец преди 9 години
Местан отново потвърди,че е безподобен ЛЪЖЕЦ!Излъга преди време,че партиите от РБ в Хасково на изборите преди една година имали само 1300, а сега ги увеличили 12 пъти,а всъщност резултатът на РБ в Хасково бе над 6500 гласа,т.е. само двойно увеличение! След това излъга за избирателния кодекс, а днес в Кюстендил отново като тепегьоз повтори тази лъжа,че ДПС нямат вина за това. А този кодекс бе приет с гласовете на БСП и ДПС,а самата система Хеър-Нимайер бе приета от "тройната коалици" с ДПС!