Когато претенциите вземат връх, обикновено идват нови избори

Логична е коалиция ГЕРБ-РБ, твърди Юрий Асланов
104
Когато претенциите вземат връх, обикновено идват нови избори
Снимка: БТА

Формирането на безпринципна коалиция би било по-лошо от нови избори, смята социологът Юрий Асланов.

Според него е най-логична, естествена и обяснима коалицията ГЕРБ - РБ.

Още по темата
Независимо че ще бъде правителство на малцинството, то вероятно ще намери подкрепа, коментира той по БНР.

Асланов обаче отказа да коментира условието на РБ за участие и на Патриотичния фронт в коалицията.

„Ще участваме, ако и еди кои си са... Това е лишено от смисъл. Това е особена претенция, която подсказва някакъв подтекст, който не е много ясен. Когато претенциите взимат връх и никой не желае да направи компромиси в една ситуация, в която компромис е задължителен, най-честното решение са нови избори“, заяви той.

Според Асланов е важно да има моноидеологично правителство, защото е трудно да се прогнозират евентуални резултати от нови избори скоро и не е изключено избирателна активност да е още по-ниска.

Той смята, че ниската активност е основна причина и за сегашното представителство в парламента от осем партии, което се случва за пръв път.

Коалиция ГЕРБ-БСП много трудно би могла да се представи на обществеността предвид радикалните различия в приоритетите, а и не се налага, смята още Асланов.

Поведението на левицата е принципно и е съобразено с изборните резултати, настоя социологът.

Широка коалиция като в Германия трудно би могла да бъде представена на обществото. Ако двете партии са с приблизително равни размери, те могат да работят заедно с чувството, че са равнозависими една от друга, а у нас това не е така – парламентарната група на ГЕРБ е два пъти по-голяма от тази на БСП, мотивира се Асланов.
 
Въпреки очакванията днешната лидерска среща в парламента да излезе най-после с решение за съставяне на кабинет това не се случи. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че единственият вариант за кабинет е между ГЕРБ и Реформаторския блок. След кратко заседание обаче Меглена Кунева и Радан Кънев отговориха, че искат в кабинета да участва и Патриотичният фронт. Националистите обаче са непреклонни - дават подкрепа, но не искат да влизат в коалиция, нито в кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
2
 
! Отговори
gost преди 9 години
интересно мие каква глупост са измислили с контрола над скороста тия мъдри хора нямам нищо протиу но моля контрола над скороста се показва в самите часове по кормуване така парво контролираите тях а после мислете от какво се пораждат незнанията по патя
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лека нощ на билярдните топки под черепите на все пак умно гледащите атакисти :) Поспете и поумнейте най-после.. и изхвърлете фесовете в кофата за ***! Лека нощ.
55
4
 
4
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха :):):) преди 9 години
До Анонимен 70 - ауууууууууууууууу хехехееееееееееееееееееееее това бе върхъ честно:):):):)Наистина така ще свърши Боку- или на въжето или с куршум в тила след гладната и студена зима която се очертава. Кефишшшшшшшшшшш на макс наистина:)
54
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов- Стамболов това ще бъде урокът след 100 години в учебниците по история! Познайте къде ще бъде задно-разширената турска *** Волен Сидеров? Поколения Българи ще се гнусят от това мекотело!
53
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато мозъчно ограничен организъм иска да отговори подобаващо,заменя думи и срички и краде чужди мисли! Типично за *** ***! Но какво ли да се учудваме като знаем умствения потенциал на вожда им ТИКВА!
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико стига им се церемони на Реформаторите,избори до дупка и товае.Костов сте иска дате постави на колене.Избори до дупка които издърйи.Реформаторите излъгаха излъганите хора от КТБ 4е сте им върнат парите и те гласуваха за тях,на следва6тите избори няма как да имат толкоз гласове.Избори до дупка и товае..
51
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато мозъчно ограничен организъм иска да отговори подобаващо, заменя думи и срички и краде мисли! Типично за малоумието Атака. :)
50
3
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха :):):) преди 9 години
До Полумесец 63- ахахахаааааааааааааааааааа ееееееееееееее вече ме изкефи на макс честно хахааааааааааааааааа:)
49
7
 
8
 
! Отговори
Полумесец преди 9 години
Свърши се с милиардните кражби на Буда Тиквов Ага! Свърши времето когато този импотентен евнух имаше пълно мнозинство и всичко зависеше от него. Вече е обраден само и единствено с презрение.Това от което най много се страхува един предател и родоотстъпник. Забрава,презрение и Анатема. И това се случва в момента на подлогата на Сокола и ДПС- Бойко Борисов известен в обществените среди като Буда,а в мутренските просто като тиквата.
48
7
 
9
 
! Отговори
Полумесец преди 9 години
Свърши се с медииния комфорт на анадолския евнух Волен Ага! Ще бъде обграден с пренебрежение. Това от което се страхува най-много боядисаният в бяло национален предател е забравата. И тя се случва сега.
47
3
 
1
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха:):):) преди 9 години
До Анонимен 60- ооооооооооо наистина кефиш.Всички вече са в новата статия но аз стоя тук да гледам затапването.Докога ще го гавриш бе брат'чед?????????????
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Славчо Бинев оправя Буда тиквуняка,както в старите мутренски години и как казваше- "бил съм го и пак ще го бия"! Още малко и пак ще го отпаря като в доброто старо време!:D
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Славчо Бинев може да оправи Волен Феса. Още малко. Волен Ага има нужда от катарзис! :D
44
4
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха :):):) преди 9 години
До Анонимен 57- кефиш ме много честно,само заради теб стоя тук как го затапваш единственото платено герберче тук.Шоуто е неповторимо,давай в същия дух,кефиш ни:)
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб предаде избирателите си. За пари и власт мутрата продаде България. Сега няма какво да краде повече и иска да стовари отговорността на друг.. И тиквуняка му се привиждат още милиарди в джоба. Неееееееееее,Буда ще влезе в затвора драги *** промит мозък,и то завинаги!
42
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака изопачи себе си. За пари смени мирогледа си. Сега, няма пари повече. И Волен Ага разчита че като е пак опозиция на всички, ще му превеждат евра в сметката за борба против империализма на Варадеро? Не, Волен ще влезе в затвора, драги ми промити мозъци, и то задълго!
41
2
 
10
 
! Отговори
малки реформаторчета преди 9 години
-Меги, Меги... Бат' Бойко ни вика да играем на "Стражари и апаши".-Кои ще са стражарите и кои-апашите?-Бате Бойко каза, че всички почваме като апаши. Ако "нещо не се обърка", стражари няма да има.-Ами ако се обърка?-Ми тогава бате Бойко каза, че си поделяме отговорността и той става стражар, а ние си оставамеапаши до края на играта.
40
6
 
4
 
! Отговори
ВЪН преди 9 години
Но най- голямото предателство го направи Буда Борисов който продаде България и Българите на Доган и ДПС. Никой занапред не би гласувал за подобен предател. Народа не забравя предателството и помни вечно.
39
6
 
4
 
! Отговори
ВЪН преди 9 години
Ама каква Атака! Събирайте си фесовете и се махайте предатели. Никой милеещ за тази прекрасна родина не е способен на такова долно предателство каквото направиха еничарите на Волен Ага. Народа ще го помни вечно.
38
3
 
6
 
! Отговори
Ton40 преди 9 години
Мутрата и гаджала седнали като дерибеи и мътят нова мъка за бедния български народ. До кога ще ги търпим ?