Гласуват кабинета "Борисов 2" в парламента

Очаква се поне 137 депутати да подкрепят новото правителство
Обновена: 7 ное 2014 10:48 | 7 ное 2014 07:12,
69
Гласуват кабинета "Борисов 2" в парламента
Снимка: БТА

Месец и два дни след извънредните парламентарни избори днес парламентът ще гласува новото правителство на България и второ поредно с премиер Бойко Борисов. 

Още по темата
Очаква се поне 137 депутати да подкрепят в пленарната зала новия кабинет - от ГЕРБ и Реформаторския блок, които от вчера са в официална коалиция, и от Патриотичния фронт и АБВ, които обявиха подкрепа за кабинета и ще са част от новото мнозинство.

До неговото съставяне се стигна вчера след десетки часове разговори и совалки между четирите формации в новия парламент след изборите на 5 октомври.

След като новите министри положат клетва пред депутатите, всеки от тях ще поеме поста от предшественика си по министерства. 

Церемонията по приемственост в изпълнителната власт ще се проведе  в Гранитната зала на Министерския съвет около 11 часа, след като Народното събрание утвърди структурата и състава на новото правителство.  Тогава служебният премиер Георги Близнашки ще "предаде" властта на новоизбрания Бойко Борисов.

Кабинетът "Борисов 2" ще има четирима вицепремиери и 17 министерства.

В коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ е предвидено решенията да се взимат с консенсус, а ако няма съгласие, да се водят консултации и преговори между партньорите до намиране на решение.

Патриотите и АБВ ще подкрепят кабинета, но си запазиха правото на различна позиция. Очаква се всяка седмица четирите формации да провеждат общи заседания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Доооообре, имаме "Борисов 2", но някой да ми припомни какво стана с "Борисов 1", че съм ***, дърт и не помня?
31
1
 
1
 
! Отговори
darka.totina преди 9 години
Хич не ви обичам,***,но няма да се самозапаля,във ваша чест! Ще чакам да изгорите вие,защото ще изгорите!
30
0
 
2
 
! Отговори
АНонимУС преди 9 години
Престанете да врякате, крякате и куткудякате!Ако някой от ВАС бе на тяхно място, на 100% щеше да сглупи много повече!
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политически филм, посветен на мафията.В малко балканско селце побеждава демокрацията пардон, мафията. Следват обири палежи, задигната е касата, закрито е училището, фелдшерския пункт, изклани са кравите, язовирът прелива и удавя бая некачествен мат. Народът роптае. Това принуждава трима приятели да премислят. Доскоро врагове във водовъртежа на борбата за власт, БСП-то, ДПС-то и СДС-то(както и техните законни и незаконни деца) решават да се обединят. Както пише в телеграмата от задграничната управа на мафията. В името на народа, разбира се. Да не си помислите че в името на продържаващия
28
4
 
6
 
! Отговори
тиквун преди 9 години
Абе има тук за крадене едни 3-4 милиарда и те така.Тиквата и слугите му обърнаха парламента на битак,плюеше по разни коалиции,сега се събра с всякакви непрокопсаници със залъгалки за "простия матриал",като национален консенсус.На този лъжец и крадец,кой ли му вярва още?
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая държавичка майчина ще затвори до края на 2015 та ... Вече и Господ не може да ни помогне .... *** ни мамата ... Финито
26
1
 
0
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Не драги национални предатели, знайте че тази клетва ще ви гони до гроб, та и отвъд него.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия крачета били на змийчето Атанасова
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо хубаво няма да се роди след този брак. Годежът им беше преди изборите, да не сте спали, а да сте гласували против не само тях, а против цялата мафия.
23
0
 
0
 
! Отговори
Koce преди 9 години
Анти-конти
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ха ха ,гледайте тв от НС.ЦЦ чете биографията на тиквата и камерете като снимат *** до него мърдат дамски крачета с къса поличка.май не са на Кунка.значи всичко ще е порнография.
21
0
 
3
 
! Отговори
Алчност и простотия преди 9 години
Пари, пари, пари! рекъл едно време Наполеон I и запнал беше да глътне цял свят; пари, пари, пари! думат нашите букурещки народни безиргени (търговци бел.ред.) и слухтят, де кой ще да се гътне, за да му лапнат имотецът; пари, пари, пари! думаше наш кир Михалаки и беше чорбаджия. Парите са ум, парите са чувства, парите са живот, парите са бог. За пари Генович е станал шпионин, Найденов ***, а Мийахловски подлец само нашите букурещки патриоти не работят за пари в кафенетато, а за да им се смеле ястието в стомахът. Но от сичките тия златни телци достоен за нашата дълбока почит и з
20
2
 
3
 
! Отговори
orce преди 9 години
cESTITKI I USPEH NA NOVATA VLADA NA CELO SO borisov samo imam edna zamerka kako go e zaboravil Bozidar Dimitrov da go zeme vo vladata.So nego ako ne drugo barem ce cuevme nekoja glupost.Moj predlog e da bide minister za gluposti i kretenizmi.Bojko poslusaj me vo sekoja vlada treba da ima barem eden klovn
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интелигенцията е трън в очите на "дземократите" - тоест слугите на западните банкери. Софийската деградирала върхушка докарва до самоубийство социалиста Яворов, т.нар. проф.Цанков нарежда обезглавяването на министър-председател, удушаването на Гео Милев, Сергей Румянцев, от мизерия умира Христо Смирненски, от туберкулоза Йордан Йовков, после също софийски професор растрелва два пъти Никола Вапцаров, нарежда на всички държавни, общински и обществени организации да докладват за т.нар. съмнителни е
18
1
 
3
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Оголели и изгладнели ,българи - Честит празник. Да живее Великата Октомврийска революция и нейните идеи за справедливо човешко общество.
17
2
 
6
 
! Отговори
амунилен преди 9 години
Мафията се разбра!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дянков къде го?
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трагедията на България е в липсата на интелигенция - или изключително деградирала такава. Софийската върхушка е родила невероятни творения като проф.Цанков "Кръволока", проф.Филов -обрал сполучливо имотите на евреите, да стигнем до проф. Близнашки-достоен наследник на прочутите си с простотията и алчността предшественици. Да издигнеш паметник на бомбардиралите градът ти и да цапаш паметниците на освободилите е действително връх в историята на цивилизацията. Връх на простотия , подлост и безумие.
14
9
 
9
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 9 години
След бандитското управление на Орешарски, Станишев и Сидеров всяко правителство е хибаво!Успех на Генерал Борисов!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До неговото съставяне се стигна вчера след десетки часове разговори и совалки между четирите формации в новия парламент след изборите на 5 октомври...Тоест, Франкещайн е сглобен в мрака, последния дванайсти кобен час...Както би трябвало да бъде на теория.