Десислава Танева готви промени в МЗХ

До седмица ще е сформиран политическият й кабинет
Обновена: 9 ное 2014 11:47 | 9 ное 2014 11:29, Красимир Ангелов
14
Десислава Танева готви промени в МЗХ
Десислава Танева. Снимка: Булфото

Новият министър на земеделието Десислава Танева планира промени в структурата в агроминистерството. "По отношение за назначенията – аз съм предложила политическия си кабинет, надявам се той да бъде одобрен и това ще стане известно следващата седмица. Не сме непознати лица за сектора и мисля, че няма да има изненади", каза тя пред БНР.

Танева уточни обаче, че не е планирала крайни промени.

Тя защити действията на ГЕРБ в областта на земеделието при първия кабинет "Борисов“ и тогавашното ръководство на Фонд "Земеделие".

"За изминалия период на управление на Министерството на земеделието мога да кажа само едно – всеки безспорно прави грешки, но още в предизборната кампания на ГЕРБ си казах, че трябва да престанем да си посипваме главата с пепел. Ние бяхме едни от малкото, които казахме къде сме допуснали грешки", коментира тя.

"Една от основните грешки в българската политика е винаги да се връщаме назад във времето и да търсим причините за проблемите на нашето ежедневие само в миналото. Мисля, че по-правилният подход е да видим какво правим сега и в дългосрочна перспектива", каза още тя.

По отношение на казуса с Калина Илиева, която управляваше ДФЗ при първия кабинет на ГЕРБ и впоследствие стана ясно, че няма легитимна диплома, Танева каза, че този период "изглежда много блед на фона на излагацията от последната година" при кабинета „Орешарски“. Тя подчерта, че ДФЗ е бил най-активен при управлението на Румен Порожанов.

Министърът беше категорична, че няма конфликт на интереси при назначаването й, по повод обвиненията през 2009 г. при кандидатурата й за земеделски министър при предишното управление на ГЕРБ.

Още икономически и политически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: МЗХДесислава Танева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм и навит .
10
3
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
с нетърпение и вълнение очакваме да видим политбюрото в нейното министерство.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната куха лейка, решила да се упражнява над гърбините ни.
8
6
 
13
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Десито бе осъдена на парична глоба за прокарването на лобиски закон в следствие свързаност на интереси, ама това са кадрите на гЕРП, Тиквата толкова си може, пфу!
7
8
 
17
 
! Отговори
Завалийката.... преди 9 години
Тя тази министърка вече започна да изтръпва от чакане да стане министър. Тя е авторката на най-мръсните и най-гнусните корупционни практики в земделието.От няколко милиона българи тя беше най-неподходящия за министър на земеделието. Сега оная комунистическа фирма МЕЛИНВЕСТ приватизирана по Жанвиденовско и Иванкостовско време ще реализира огромни печлаби от всякакви пътечки, пътища и цели реки за изливане на пари от министерството към нейната фирма. И ще доунищожи горите, разбира се.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тази кукла на конци ще се упражни върху нещастната ни България. Поредната халтурница, куха лейка!
5
0
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
"Няма да има крайни промени"...Значи всичко си е наред и живота продължава по старому.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не сме непознати лица за сектора и мисля, че няма да има изненади"От това най-много се притеснявам! Да, не сте непознати лица и за това сектора не ви иска, по-точно голямата част, мошениците са повече от щастливи.
3
6
 
9
 
! Отговори
До Лекар-пенсионер преди 9 години
Не само партийните секретари (и особено истеричните, за нищо негодни и затова озлобени срещу света партийни секретарки) повтаряха това.Един от толерираните по онова време поети посвети на БКП стихотворение, в което се казваше "знам, че ти си права, когато съгрешиш дори!" В училище ни задължаваха да научим наизуст тази глупост.Затова сега сме на този хал - в България се създаде стереотип да не се търси отговорност на онези, които нанасят непоправими или трудно поправими щети на народ и държава.
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голямото лапане да започне сега ! Дойдоха хора които повече от 10 години не са вижали власт и са доста огладнели !
1
14
 
19
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 9 години
Никой в нашата държава не е подходящ за власт или министър . Това е право само на терористите от БКП-БСП-ДС . Нищо , че за 70 години унищожиха България и морално и физически. Спомням си как партийните секретари говориха как партията и да съгреши е права. Какво да коментираш увредени и душевно болни хора като комунисти-социалисти.