Борисов вкарва оптимизъм: Все пак не е имало война

„Моята версия е, че тефтерчета може и да е нямало, а те да са изфабрикувани"
17 ное 2014 16:40,
143
Борисов вкарва оптимизъм: Все пак не е имало война
Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов даде шанс на оптимизма и обяви, че с общи усилия и мъдрост ще се измъкнем от кризата.

„На хората им омръзна да слушат песимистични новини. Затова се опитвам да вкарам малко оптимизъм. В края на краищата не е имало война“. Това Борисов каза в отговор на въпрос дали отново да чакаме постна пица в интервю за списание LIFE. “С мъдрост между партиите и хората и ако се стегнем като нация и народ да работим здраво, ще се измъкнем от кризата“, каза още той.

Още по темата
Борисов обясни, че на хората не трябва да се насажда песимизъм. И допълни: „И тук е мястото да кажа, че никога не съм казвал, че българите са лош човешки материал, никога. Това са лъжи“. Премиерът обясни и че не случайно е завел толкова дела за клевети. Затова и забелязвал, че депутатите от „Атака“ започнали да си мерят приказките.

Министър-председателят обяви, че при съставянето на кабинета е изхождал от принципа на по-малката злина. „Имахме да избираме между две злини. По-голямата беше нови избори през зимата, затова избрахме по-малката. Не ми беше щастливият ден, наистина“, каза отново той.

„Нека не обръщаме внимание на такива приказки“, отвърна Борисов на думите на Иван Костов, че скритата подкрепа на ДПС е първа опасност пред новия кабинет. „Ние достатъчно ясно помолихме партия ДПС да не ни подкрепя. Няма такъв прецедент в света – да искат да те подкрепят, а ти да откажеш“, каза той.

Бойко Борисов обяви, че тефтерчетата на Филип Златанов може и да ги е нямало и те да са изфабрикувани. „Ето тук е моят тефтер, в който си пиша задачите за деня. Винаги някой нещо може да напише в него и да се допише, както и да сложат още листове и това да излезе като факсимиле“, каза той.

Премиерът обясни и че никой не е виждал тефтерчетата, а само подбрани листове с инициали. „Моята версия е, че такива тефтерчета може и да е нямало, а те да са изфабрикувани. Ударът върху ГЕРБ обаче беше страховит“, каза още Борисов.

Той обясни и че всички партии са за смяна на шефа на БНБ. Въпросът обаче бил да се подберат хора с максимално добра репутация, на които всички да вярват.

„Ако това се случи, се задължавам всеки ден да благодаря публично на The Economist“, коментира Борисов прогнозата на изданието за ръст на БВП от 2,5%. „1,5% да успеем да го задържим, пак ще е добре“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
7
 
! Отговори
Пак преди 9 години
На икономически зависим народ не му трябва война с оръжия.Няма по страшно нещо да държиш народа в мизерия за сметка на няколко човека.Народеееее събуди се.
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ТИКВЕН .Ей тая до него ще го изклати.
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мнооого нагла кампания в медиите, по това кой я провежда ясно личи кой е поръчал кражбата!
100
1
 
4
 
! Отговори
Хихихи преди 9 години
До Анонимен 52 И не е казвал на жената да си продаде златните пръстени за да има какво да яде.
99
1
 
3
 
! Отговори
cas преди 9 години
ааа то и банка КТБ няма ,подозирам .)))))))))))))))))))))))))))))))
98
1
 
8
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Не бе ,просто народа е уникално ***,последните събития които се случиха го потвърждават отново и отново!
97
2
 
8
 
! Отговори
Ауууу преди 9 години
какво нахалство.Откраднаха си тевтерчето и вече говори,че не го е имало и е било изфабрикувано.Този човек си говори каквото си иска и никой не му търси сметка за нищо.Какви хора сме?
96
1
 
5
 
! Отговори
йй преди 9 години
До 121 невероятно *** си.А на Борисов ще му кажа че не е имало война а трябваше да има.Бивша Югославия 10 години имаше война нито са в Европейски съюз нито в НАТО и са по добре от нас,това котило червено не трябваше да припарват до власта но вече е твърде късно за всичко
95
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов е типично искърско *** и типичен шопландец. Нагъл, крадлив и лъжец та дрънка! Докато България не се отърве от София няма да прокопса!
94
3
 
14
 
! Отговори
знае ли човек преди 9 години
Да взема да посетя ниагарския водопад, че може да не съществува....
93
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от простака само простотии
92
5
 
23
 
! Отговори
от Борисов, ... преди 9 години
... само простотии по цял ден.
91
1
 
10
 
! Отговори
бургазлия преди 9 години
Зашто о.р ОРХАН след завършване на ВВОУ -В.Търново беше директно назначен в МО а не по частите както всички свои випуснициили когато бе в комисията за ДОСИЕТАТА .дО ТОгава ДПС бе във власта УвеРИХТЕ ЛИ СЕ ЧЕ ТЕ имат стратегия с години напрет,.
90
1
 
4
 
! Отговори
бургазлия преди 9 години
възстановете коментара
89
4
 
10
 
! Отговори
Уау преди 9 години
Боце пак изби рибата помолили някой в парламента да не гласува за тях само и само да не им се развали имиджа .Политик , който не иска подкрепа-няма такова животно.
88
2
 
17
 
! Отговори
НЯКОЙ ВЕЧЕ ИМА ЛИ преди 9 години
СЪМНЕНИЯ ЗАЩО ИЗЧЕЗНАХА ТЕФТЕРЧЕТАТА И КОЙ СТОИ ЗАД ТОВА?????
87
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Борисов вкарва оптимизъм: Все пак не е имало война"Поредната лъжа. Не помните ли като казваше в предишния мандат "Война е" ,за да оправдава нескопосани решения,както и акции на ЦЦ.
86
6
 
28
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 9 години
Без злорадство ,това честно е най- нескопосаната партия. Хората им вадят факти, документи че майките им ,бащи ,дядовци са били върли комунисти и защитници на оня режим , те слабоумно по американски гледат и викат "ааа то ,туй е лъжа " . Било тефтера конспирация , искали да ги саботират .Бойко стигна до там да краде на Местан репертоара .Маама ти комунистка продажна....
85
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kакто е тръгнало може и във война да ни вкарате,ако заповядат господарите.
84
14
 
2
 
! Отговори
! преди 9 години
Bravo,samo napred i pochvai s reformite zashtoto komunistite mrusni ni vurnaha mnogo nazad,no gorkite draskachi v povecheto saitove sa prosto prazni i zamagleni glavi,te ne razbirat che e vreme nqkoi da doide i da reshi problemite na tazi durjava ! Siguren sum che tova si tochno ti Boiko,davai smelo nie sme zad teb ! (Izviniavam se za pisaneto,imam problem s kompiutara)