Оставката на Бинев била по съвест, не заради протестите

Оттеглихме се с достойнство, подчерта Валери Симеонов
Обновена: 9 дек 2014 10:39 | 9 дек 2014 09:34,
29
Оставката на Бинев била по съвест, не заради протестите
Снимка: БТА

Слави Бинев е подал оставка като шеф на парламентарната комисия по култура по съвест. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ.

Още по темата
"Искахме да се оттеглим с достойнство и го направихме. Не сме се вслушвали в исканията на протестиращите", заяви още Симеонов.

Той за пореден път подчерта, че не е имало нито един основателен аргумент от страна на протестиращите срещу назначението на Бинев за председател на Комисията по култура и медии, а освен това самите протестиращи не са представлявали цялата културна общност.

"Все пак да не забравяме – Слави Бинев е бил четири години член на Комисията по култура в Европейския парламент. Значи в Европейския парламент може, но в България изискванията са изключително високи. Бяха употребени там хора и това беше тъжното“, допълни Симеонов.

Той заяви, че Патриотичният фронт не желае конфронтация и излишно нагнетяване на напрежението, било то и режисирано.

Както Dnes.bg писа, Слави Бинев подаде оставка от председателското място в комисията по култура и медии в парламента. По думите на Валери Симеонов Бинев е подал оставка изключително омерзен.

Недоволството срещу Бинев избухна преди десетина дни, малко след като той бе избран на поста. Първи срещу него се обявиха артистите, които организираха няколко улични протестa с искане за оставка. Бинев пък обяви, че няма да се оттегли и се определи като най-подготвен в парламента за това как да привлича пари за култура.

Депутатът се опита да стопи ледовете и покани артистите на разговори, но те не се отзоваха. Бинев бе бойкотиран и от министъра на културата Вежди Рашидов, който не отиде на първото заседание на комисията за приемане на бюджета за култура. Ръководствата на БНТ и БНР направиха същото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Доротей Лифоет преди 9 години
Тез "патриоти" взеха много нещо компромиси да правят пред силния на деня. То дири заприличва на поредното политическо навеждане на нови партий, които влизат в парламента с големи обещания, а накрая - нищо! Ето това е лицемерие. Все пак има и доблестни хора като Велизар Енчев, който освен, че е изключително интелигентен, показа наглед как човек трябва да отстоява принципите си. Това е мъжкото, достойно, поведение, а не като Волен Сидеров, например, който отдавна трябваше да подаде оставка.
18
1
 
5
 
! Отговори
ЕЙ БОГУ преди 9 години
г-н СИМЕОНОВ ЯВНО СИ ЖЕСТОКО ЗАБЛУДЕН ИЛИ СИ Е ПЛАТИЛ БИНЕВ,КАКВА СЪВЕСТ ИМА ТОЗИ ЧОВЕК,АКО Я ИМАШЕ ОЩЕ В ПЪРВИЯТ МОМЕНТ НА ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА СИ Я ПОДАДЕ
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо триеш приятелю поста с ЧАСТ от текста на РАДКА ПИРАТКА?Та в КОЛТУРНИТЕ заведения на някои дупетати тя се лееше на воля!Що бе приятелю?
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутра и съвест, хахаха. Смешници.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А как отиде той в Европейския парламент? Пак със странни маневри. Това, че е бил там не може да измие миналото му.
14
0
 
6
 
! Отговори
naco преди 9 години
Г-н Симеонов,във Вашата "партия" ,правите ли разлика между СЪВЕСТ и КОКАЛ???
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе да. И аз повярвах. В събота Славчо по Дарик обясняваше надълго и нашироко, че оставка няма да подаде. Сега ново 20. Имал бил съвест.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Валерката и той е не по-малко *** от Бинев.
11
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ДНИТЕ НА ТОВА АНТИНАРОДНО ПРАВИТЕЛСТО СА ПРЕБРОЕНИ---малко им остава---3--4 МЕСЕЦА
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слави, нищо бе, нали вървиш напред.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупост изказана от фалшив патриот. С такъв представител на паричния фонд рискувахме Народния театър да се превърна в чалготека,
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фалшиви патриоти!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Jelqzko!Toq na snimkata e bil jelezar na vremeto! A sega pak razdava pravosadiq! Male male do kade q dokarahme s tiq Mutri!!
6
0
 
10
 
! Отговори
Петърчо преди 9 години
Оставка от съвест дава някой който има съвест. Не я търсете в този "народен представител". Той много отдавна я е заменил за нещо. А протестиращите? Те пък кога са имали нещо общо с хора със съвест? Бинев уж по съвест се махна , май и Пеевски страдаше от съвест? Затова народа никой не го пита , защото всички станали изведнъж съвестни. Еми седете си вкъщи , мълчете си , защото от толкова много съвест на народа гласа така и не му се чува.
5
2
 
12
 
! Отговори
дааа преди 9 години
МУТРИТЕ вън от властта. Бинев, Борисов са едни и същи.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бинев и достойнство - да бе да!
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде стига вече и на Вас от НФСБ не вярвам! Та и Вие завладяхте всички телевизии да ни убеждавате колко сте велики. А за тоя, дето ни предлага черепа си изобщо не разбирам защо се напъвате да ни го представите като света вода ненапита. Знаем в миналото с какво се е занимавал.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анти преди 9 години
Валери Симеонов казал това,Валери Симеонов казал онова,в тоя ПФ няма ли и други мнения.Навсякъде където и погледна е снимката на Симеонов.Много ни се натрапва вече тоя господин.Разочарована съм а гласувах за тях.Ще подкрепим правителството ,няма да подкрепим правителството и накрая го подкрепят - оказа се службогонец и то там из върховете.
1
0
 
18
 
! Отговори
Културник преди 9 години
Мдааа, както каза вчера един "Културата и медиите могат да пият вино от черепа ми". Под череп разбирайте ... сещате се какво. Най - накрая под лустрото лъсна истинската му същност.