Танева обеща план за земеразделяне на землището в Дългопол

Липсата му засягала 2500 собственици на земи
Обновена: 12 дек 2014 14:54 | 12 дек 2014 14:53,
1
Танева обеща план за земеразделяне на землището в Дългопол
Десислава Терзиева. Снимка: БТА, архив

Земеделското министерство ще приключи дейностите по изготвяне на план за земеразделяне на землището в Дългопол и така ще реши дългогодишен проблем на хората в града. Това стана ясно от думите на министъра на земеделието Десислава Танева в отговор на въпрос на депутата от БСП Красимир Янков.

Собствениците на имоти в Дългопол не могат да продават или да извършват подялба на наследствените си имоти, защото няма план за земеразделяне, тъй като изготвеният не може да влезе в сила заради съдебни проблеми.

„Договори за отдаване под наем в подобен случай могат да се сключват само за една година. Липсата на план за земеразделяне засяга около 2500 собственици на земи", каза Янков. Той припомни, че кабинетът на Пламен Орешарски е започнал действия за влизане в сила на плана за земеразделяне на Дългопол и попита какво прави по въпроса Танева.

Земеделският министър обясни, че е установено, че голяма част от наличната документация може да послужи като база за изготвяне на плана за земеразделяне. Танева уточни, че става дума за 30 000 дка земеделски земи и нужните средства за изработване на плана са предвидени в бюджета на министерството за догодина.

„Жителите на Дългопол ще очакват и ваше посещение, за да могат свободно да споделят с вас проблемите, които са имали при предходната процедура. Така експертите ще могат да свършат чисто работата си, за да няма обжалване на новия план за земеразделяне и той да влезе в сила“, каза Янков, а министърът прие поканата му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: МЗХДесислава Танева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Охх Таневаааа, голям фен съм ти, да знаеш!Герп!