"Атака" отбеляза 71 г. от американските бомбардировки над София

Поискано е извинение от САЩ за убитите цивилни и обезщетение за щети
10 яну 2015 15:32, Елка Василева
201
"Атака" отбеляза 71 г. от американските бомбардировки над София
Снимка: БТА

Партия "Атака" излезе на протест пред вратите на американското посолство по повод 71 години от бомбардировките над София. Това съобщиха от пресцентъра на политическата формация.

 "Това е традиционен митинг на "Атака" по случай годишнината от варварските бомбардировки над столицата. На 10 януари 1944 г. се изсипват хиляди бомби над цивилното население от страна главно на американски пилоти, които не се спират пред това да убиват цивилни, да взривяват деца. Потомците на тези варвари сега са в този бункер, наречен американско посолство", е заявил лидерът на партията Волен Сидеров на протеста.

 "Атака" е поискала извинение от САЩ за убитите цивилни хора и обезщетение за щети. Сидеров е припомнил, че при бомбардировките над 12 000 сгради в София са разрушени, 2500 души са убити, над 5000 са ранени тежко, някои от тях са останали инвалиди за цял живот.

 "Америка е агресивна държава и го показва през всичките тези десетилетия след Втората световна война. Тя има над 70 военни намеси в различни части на света. САЩ в момента също се опитва да разпалят световна война с безумната политика, която водят", е казал Сидеров.

Той е посочил, че България в лицето на своето правителство не прави необходимото да бъдем независима държава и да водим политика, с която да се разграничим от действията на тези "световни гангстери".

Сидеров е коментирал и случилото се в Париж. Според него българските медии по повърхностен начин показват и тълкуват информацията оттам, без да правят задълбочен анализ. Той е заявил, че България е застрашена от подобни удари заради "глупавата политика на поредицата от български правителства и особено на външни министри".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: атакаСАЩбомбардировки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
hahahahaa, abe kakvi sa tiq izduhani selani na snimkata.hvanali sa nqkolko okliumali tsarvula i im dali po edin plakat nape4atan v Rusiq.plateni predateli.dobre che idvat ot vreme na vreme amerikancite nashte voinici da vlqzat v 4as.
104
11
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Атака не е никъква партия. Атака е просто изворче на пари за определени хора. Тези хора са готови да си подложат *** както на комунистите, така и на турците от ДПС. Атака е партия, която не се ръководи от никъкви ясни принципи. Не трябва да забравяме поведението на Атака при миналото правителство на комунистите. Това са недостойни хора . Тези хора не се интересуват ни най-малко от България. Тези хора милеят само за собствените си джобове.
103
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питам ви коя държава от 1945 г де намесва във всички точки на света и то с агресия.Коя държава си изпробваше оръжията по хоратана Азия ,Африка ит.н.Коядържава си хвърли атомната бомба над друга страна след завършване на войната.Тя е само една и 11 септември си направи сама.
102
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА НАПОМНЯ ЧЕ ИМА И РУСКИ БОМБАНДИРОВКИ при това са свалени 7 самолета на СССР атака са мекерета И мястото им е анадола
101
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за чърчил е вярноно българина е с промит мозък и си мисли че тая лоена топка е някакъв господтой е един от най-злите врагове на българияи въобще англия- единствения враг на санстефанска българия и организатор на помашките въстания след освобождението и инициатор за орязването след първа световна- беломорска тракия и остров тасос - спечелен от балканскатаако не е бил дивия грузинец от нас ще е останало княжество българия и половин тракиянама родопи няма пирин нама рила - *** *** българин
100
2
 
0
 
! Отговори
чебурашка преди 9 години
До Анонимен Поздравления за чувството Ви за хумор!
99
5
 
22
 
! Отговори
Любомир преди 9 години
2 пъти написах, че ще гласувам за Сидеров 2пъти ми изтриха поста я да видим този път?
98
10
 
13
 
! Отговори
Избирател преди 9 години
До муспиВместо да разсъждавате че САЩ бомбардират във всички войни мирно население - те са еврейска държава а евреите воюват за да леят кръв, - спомнете си че става въпрос за протест на АТАКА, и че единствения способен да спаси България е Сидеров!--------Никога няма да забравим комуниста, демократа, земеделеца, туркофила и русофила Сидеров !Той ще остане завинаги в нашите сърца !
97
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака е про-съветска партия. Като всичко съветско е крайно неуспешна, така че е въпрос на време да се провали.Сидер ага е мухлъл.
96
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм атакист, но не е лошо да се помни тая дата.Както и делата на сегашните ни "съюзници".
95
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 10.01.1944г,. бранейки небето над София, загива капитан Герхард Венгел - командир 1-ва група от Изтребителна ескадра 5 Ледено море" на Луфтвафе.
94
13
 
12
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До АнонименНикакви български картечници не е имало зад турците в Добруджа ! Ако не са били турците,българската конница едва ли щеше да гони казаците чак до Констанца.И не са били неграмотни както ги описваш-офицерите са им били главно германци на турска служба.Турската армия неведнъж е помагала на България-1885 срещу сърбите и1918 пак в Румъния.А дали са били добри войници-питай англичаните за Галиполи.
93
3
 
11
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
До ognyanz--122;Освен че обявихме война свалихме около 103 самолета на съюзниците . Такива които се връщат бударени при бомбардиране на Плоещ. Сталин най--много настоява да бъдем наказани.
92
11
 
12
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
До ognyanz--118; А " освободителката " Русия защо гласува на ПАРИЖКАТА конференция срещу нас? За да ни третира като окупирана държава и да ГРАБИ. Руската окупация ни струва 140 милиарда лв.При бюджет 48 милиарда за издръжката само на армията им отделяхме 26 милиарда. Ами оловно цинковите руди ,20 000 вагона, Розовото масло , Хиляди тонове Тютюн и Месо и др.
91
20
 
1
 
! Отговори
СТЕФАН ВАСИЛИОС преди 9 години
Трябваше след воината да се даде всичко до Витоша на Гърция.През 1947 г, в Париж, бяха длъжни да ни дадат Горна Тракиа на Еллада.
90
10
 
12
 
! Отговори
аз преди 9 години
Добре е да се отбележи, че не САЩ обявяват война на България, а България на САЩ... И е добре да се знае, че пак по онова време България до последно е отказвала да прати хора срещу Русия и да й обяви война - нито един куршум няма, изстрелян срещу руски войник. В знак на уважение към позицията ни като страна и народ, същата тази Русия окупира страната ни, зароби ни, лиши народа ни от достойнство... и така до преди 20-на год. А и в момента може би. С помощта на верните си между нас.
89
11
 
7
 
! Отговори
Кирето преди 9 години
До българин--112;Сталин най--много настоява за наказателна операция над Б--я. Освен това Русия бомбардира Русе ,Силистра ,Добрич и др. През ПСВ Русия съсипа крайбрежните ни градове.Русия е най--терористичната държава. Тя разпали с Хитлер ВСВ.
88
6
 
15
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Вместо да разсъждавате че САЩ бомбардират във всички войни мирно население - те са еврейска държава а евреите воюват за да леят кръв, - спомнете си че става въпрос за протест на АТАКА, и че единствения способен да спаси България е Сидеров!
87
0
 
0
 
! Отговори
106 преди 9 години
Добре! Съвпадение на имената.
86
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
леле, какви ли глупости ще измислят русо- и българофобите - бомбардирали сме Лондон, подпомагали сме немските войски в Русия - ц,ц,ц. И да - СССР спират бомбардировките - след обаждане на Сталин американците и англичаните ги спират. И паметниците на великата червена армия дала 20 млн. жертви за победата над нацизма и освобождението на Европа са си напълно заслужени. Излишно е да сравняваме България преди 90 г. и европейската провинция