Вучков: Семейството на Сертов да обясни изчезването му

Франция подозира задържания у нас Жоасен за тероризъм
Обновена: 13 яну 2015 12:22 | 13 яну 2015 11:20,
18
Вучков: Семейството на Сертов да обясни изчезването му
Снимка: архив БТА

Вътрешният министър Веселин Вучков призова семейството на бившия председател на ДАНС Петко Сертов да излезе и да обясни случая с изчезването му. МВР шефът опроверга твърденията, че издирването е струвало 500 000 лева.

„Абсурд е търсенето да струва половин милион. Не зная колко струва хеликоптерът, но е имало едно облитане“, каза Вучков пред БНР. Той обясни, че освен средствата за командировка на двама служители, пратени в Гърция, други разходи не е имало. Вучков отказа да анализира изчезването с мотива, че не иска да навлиза в личното пространство на хората. Той обаче призова: „Най-добре би било, ако семейството на г-н Сертов реши много накратко да обясни за какво е ставало дума. И да приключим този случай“.

Още по темата
Вътрешният министър обясни, че двама висши служители на криминална полиция са били изпратени в Гърция, за да осъществят контакт с гръцките служби. „Защото ние бяхме установили минута по минута дейността му в последния ден, преди да напусне територията на България в посока Гърция“, каза Вучков.

Той потвърди, че при пристигането си Сертов е обяснил, че е претърпял инцидент в Гърция, но отказа да уточнява подробности. Вучков обясни, че съпругата и братът на бившия шеф на ДАНС не са уведомили МВР, че отиват при него.

Веселин Вучков коментира и залавянето у нас на французина, заподозрян в тероризъм. Както Dnes.bg писа вчера, 28-годишният Фриц-Жули Жоасен е бил задържан на Нова година на българо-турската граница в опит да изведе детето си към Сирия. Залавянето му е станало след сигнал на майката, че иска да обучава сина си в радикален ислям. Вчера се появи информация, че Жоасен е свързан с атентаторите в Париж – двамата братя Куаши.

Днес вътрешният министър потвърди, че вчера е постъпило ново искане от Франция, европейска заповед за арест, с основание подозрение в тероризъм. Очаква се до края на седмицата Хасковският окръжен съд да се произнесе по това ново искане.

Вътрешният министър обясни, че през последните дни службите и прокуратурата работят много интензивно. „Имахме няколко съвещания при премиера и дано наистина нещата да се развият по такъв начин, че цялата мрежа, ако има такава, да бъде разплетена и ние да дадем своя принос в работата на френските служби“, каза Веселин Вучков.

Вътрешният министър обяви и че очаква след приемането на промените в закона за МВР да има поне трима-четирима кандидати за нов главен секретар на полицията. Той не изключи сред тях да бъде и сегашният Светлозар Лазаров. Вучков отказа да коментира дали той работи добре или не с аргумента, че трябва да мине време, в което да се запознае с работата му.

МВР шефът коментира и започнатата реформа в сектора, която предвижда новопостъпващите чиновници в системата вече да бъдат държавни служители, а не да са първа категория труд. Това ще ги лиши от редица привилегии. Вучков обясни, че мерките не се прилагат спрямо сега действащите служители в администрацията, защото ще са нужни не по-малко от 150 милиона лева обезщетения.

Вучков нарече брутално убийството на Татяна Стоянова. Началничката на кабинета на кмета на Пазарджик беше разстреляна снощи пред дома й. Предстои по-късно Окръжната прокуратура да даде пресконференция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ник преди 9 години
И да възтановят парите по издирването! 200 000 лв!!!!!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудно ми е как си е платил хотела и лечението , как е намерил начин да се обади след месец , а преди това не, зашо веднага не са уведомили МВР , че се е обадил?
11
1
 
1
 
! Отговори
преди 9 години
А случайно да обясниш, освен оня хеликоптер, дето го споменуваш, оня у свиленградско, да не би да търсеше Бин Ладен?
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я кажи в кой хотел спаха, бе Вучков, тия твойте двама служители? Колко е стаята в хотела, дето нункаха, бе Вучков? Случайно поради икономии, да не би да се гушкаха в една стая бе Вучков? Говори в цифри бе Вучков, не ми мънкай, че не разбираш и не знаеш!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И недейте да лъжете, не беше вдигнат хеликоптер, а ХЕЛИКОПТЕРИ! И то две седмици, всеки ден, от сутрин до вечер бръмчаха! Не ми се измъквайте с 200 хил. лева, защото са няколко милиона!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе тя работата е малко загадъчна. Изчезва Петко...........стана атентата в Париж.............и Петко се завърна отново в България
7
1
 
3
 
! Отговори
hhh преди 9 години
Айде сега жената на Петко Сертов да обясни защо тайните ни служби са толкова некадърни! Както снощи Виктор Калев направен на полицай се избъзика, че сега вече поне службите знаят към кой да се обърнат като някой изчезне - жената на Петко Сертов. Ако излезе и обясни, че мъжа и е бил на ваканция в Гърция оставки ще има ли господин министър? Защото след такъв шумен провал, продължил около месец, най-нормалното нещо е на някой от ръководните кадри да му падне главата поради некадърност!!!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обясненията на Сертови не ги искаме ние, а би трябвало да ги искате вие преди да започнете да се правите на големи издирвачи и да трошите държавни пари.Поне резултат да имаше, а то жена му си го прибра по живо по здраво, а на вас даже едно телефонче не си направи труда да ви врътне, поне да не се излагате!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докторе, ти май не си никъв доктор, а просто и тъпо милиционетче без *** и в момента надупен и готов, та се чудиш как да го изметнеш та да ти се размине
4
6
 
3
 
! Отговори
Доктора преди 9 години
Всички хетъри "данъкоплатци" само за това говорят как някой си трябва да плати сега. Неосъзнавате ли ,че човека не е отишъл на ваканция.Какво да каже пред медийте,Че еди кой си го е отвлякъл с цел издаване на информация. Нали се сещатате, че после семейството ще си плати с живота си.Вие в какъв свят живеете??А другите хейтъри къде пишат,че им е втръснало.Когато вие станете ценен кадър и заемете една от най-отговорните длъжности и вас ще търсят така.Най-ценното нещо на този свят е информацията
3
1
 
2
 
! Отговори
Доктора преди 9 години
Е много ясно, че са го отвлекли, за да си изпее на някой "масон" или е щял да си плати с живота и т.н.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zashto semeistvoto ? Sertov da ne e onemial ? Toi dobre e znael che sa go tarsili s narodni pari. Da plati raznoskite po izdirvaneto i razigravaneto
1
1
 
17
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 9 години
Мен не ме интересуват обясненията на сертов и сие, мен ме интересува как важна институцията на цяла една една държава, месец и нещо се занимава с битовите скандали и привички на Семейство сертови! Кой е отговорен за това и кой ще плаща сметката?!