Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!

Менда Стоянова: Ще е страшно, ако трябва да обявим мораториум по плащането
Обновена: 19 фев 2015 14:21 | 19 фев 2015 12:32, Камелия Цветанова
183
Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!
Менда Стоянова Снимка: архив, Булфото

Ако ратификацията на предложения договор с четири международни банки за посредничество при поемането на 16 млрд. лв. външен дълг в периода 2015-2017 г. не мине през парламента, може да изпаднем в ситуация да нямаме възможност да си връщаме дълговете. За това предупреди шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ, след като днес по искане на ПФ Народното събрание отложи за неопределен срок гласуването му.

„Ако това споразумение не мине през парламента, това означава, че не можем да се появим на световния пазар, а това поставя под риск връщането на дълговете. Можем да изпаднем в ситуация, в която трябва да обявим мораториум по плащането, а това е страшно, помним мораториума на Луканов и какво последва след него“, коментира тя.

Още по темата
Според нея няма нито една причина да се променят параметрите на договора.

„Когато човек взима кредити, трябва да ги върне и така се е получило, че за тези три години до 2017 г. има струпване на падежи“, обясни тя.

Менда Стоянова посочи, че банките от договора са дилъри, ще потърсят най-подходящите инвеститори и ще предложат най-изгодните условия на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: Менда Стоянованов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ са убийци преди 9 години
Тя Менда, тия мурафети ги е научила по време на службата си при цар Киро. Сега ги пробутва на електората. Този заем е одиране на кожите. Хора, следете кой депутатин ще гласува за заем и му пригответе присъдата. Тези заеми, дето сте ги направили, до мене не са стигнали. и до обикновенните хорица, дето си броят стотинките. Плащайте си ги от джобовете. Оказва се, че Гербер електоратът е неограничено ***, след като гласува за алчни търгаши на собствения си народ.
131
0
 
7
 
! Отговори
тази кака лъже преди 9 години
Това е лъжа, в бюджета за 2015 година има точни разчети какво да се плаща и какво да се получава. Как така изведнъж през февруари - заем от 16 МИЛИАРАДА!!!!
130
0
 
5
 
! Отговори
hdhdhd преди 9 години
Излиза, че на тях така им е харесва....много добре всички депутати знаят , че ако имам мажуритарен вот и друго управление лапането свърши... Ако се мотаем още отиде стига са мързелували Да излизаме и да си искаме мажуритарната система къде сме ..стига сме спали
129
0
 
10
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ЩЕ ТРЯБВА ДА НАМЕРИТЕ НАЧИНА ДА ГО ВРЪЩАТЕ ЗАЕМА, ТАКА КАКТО ДЕРЕТЕ КОЖИ ОТ БЪЛГАРИНА. ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЛИШИТЕ ОТ ДОСТА ПРИВИЛЕГИИ КОИТО ВИ СЕ ДАВАТ СЕГА БЕЗ ДА СТЕ ИСКАЛИ МНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИНА. ИНАЧЕ ВЪН ОТ ВЛАСТТА.
128
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако заема не мине ще хвърляте оставки ли госпожо? Ами ако не можете да се справите, че вървете си по-живо и по-здраво.
127
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да теглите никакъв заем господа управляващи, защото никой не е питал народа иска ли го този заем или не. Да не би като го изтеглите, че ще направите нещо с него освен някой да се нагушат. Позор и пак позор за всички които ни управляваха до сега и унищожиха умишлено държавата. Позор и за тебе народе, че беше много търпелив и позволи да те изцедят като лимон и сега наистина горчилката е много голяма. Видев ден дойде и разбрахме, че никой не е мислел далновидно.
126
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям праз ....Отиваме в каменната ера и всички заживяваме щастливо, а сегашните политици ще ги врътнем на чеверме
125
0
 
11
 
! Отговори
българия преди 9 години
къде дрема през месец ноември 2014 когато се приемаше бюджета. и като си спала тогава направо си давай оставката заедно с всички останали в парламента като преди това вземете решение за велико народно събрание. трябва да вземете решение нито един в предстоящото ВНС да не е участвал досега в управлението на българия за да тръгне държавата напред.
124
0
 
23
 
! Отговори
666 преди 9 години
Аз дълг нямам към никого. И даром нищо не съм получавал никога. Престанете да вменявате, че този дълг е на всеки. Има си точно определени структури, които точно определено емитираха /или по-скоро Имитираха/ през годините тази огромна сума, която се разпределя като дълг /уж/ по равно на всички.
123
0
 
18
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 9 години
ДА ВИ НЕМА!ИЗЕДНИЦИ ГНУСНИ!
122
0
 
13
 
! Отговори
Дрън- дрън, ГЕРБ-о! преди 9 години
"Ако заемът не мине, няма да можем да си връщаме дълговете!"Това означава, че нищо не правите по въпроса за връщането им, а че искате тези пари пак за себе си, без да се каните да ги ползвате за благото на държавата и народа й. Ако имахте желание да сте полезни с нещо, вкл. и да връщате навреме взетите вече заеми, то да си бяхте съкратили административния апарт и разходите по подръжката си поне на половина, ако не и до 2/3, от което има голяма нужда и да бяхте оставили реалният бизнес да диша!
121
0
 
4
 
! Отговори
Botev преди 9 години
ISCHAKAH ME I VIDQH ME ZASHTOE IDVAL KERI U NAS I KOMPANIQ
120
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
долна лъжкиняяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя..........................
119
1
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
А ако мине заема след 4 години няма да можем да връщате 2 заема! Ти като не можеш да си покриваш заема нов ли взимаш ***?
118
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само аз ли виждам горе на снимката наследствени болшевики, днес първи демократи и атлантици?На това у десно, тати кой беши?
117
1
 
19
 
! Отговори
Петър преди 9 години
Шмендра Стоянова от "ШМЕНТИ КАПЕЛИ"!
116
2
 
11
 
! Отговори
празнуващ преди 9 години
Лаете беззъбо и тъпо! А тия не си мислете, че няма да си гласуват и да си вземат заема! Даже ще откраднат парата и после пак ще бучат за още!А вие ще си *** заедно с децата си от глад и студ пред клавиатурите!Но щом не правите нищо ***! На никой от айдуците в управлението не му е жал за вас!
115
1
 
9
 
! Отговори
Q7 преди 9 години
Абе всичко е далавера ,далавера всичко е алъш-верищ --- > ама на наш гръб и 100 тояги са малко! Ако,съм аз на Б.Б. 3000 милиарда ще дръпна от световната банка
114
1
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Тия от парламента трябва да се набиват бавно на кол
113
1
 
26
 
! Отговори
ДарвинOFF преди 9 години
Вместо да плаши с Лукановите години Менда по-добре да си спомни как мина съвсем наскоро гласуването в бюджетната комисия. Наглостта Ви край няма, а популизъма Ви просто пословичен. Това нагло бабе трябва да се махне от поста шеф на бюджетната комисия. Бойко още не е измислил, как да защити поредния заем.