Горанов след нов рунд с ПФ: Оптимист съм, но какво ще решат?

Надявам се здравият разум да надделее, обяви финансовият министър
Обновена: 24 фев 2015 16:39 | 24 фев 2015 16:25,
176
Горанов след нов рунд с ПФ: Оптимист съм, но какво ще решат?
Владислав Горанов. Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов направи пореден опит да убеди депутатите от Патриотичния фронт да подкрепят предложението му за теглене на нов дълг от 16 млрд. лв. След час и половина преговори в парламента Горанов призна, че не знае дали е убедил Патриотите да го подкрепят, но отново обяви, че е оптимист.

Това бяха поредните разговори на депутатите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов с финансовия министър. И след последната среща в петък не стана ясно има ли напредък в преговорите, а Горанов отново обяви, че е оптимист и е доволен от добрата комуникация.

Още по темата
„Оставам оптимист, че здравите сили и здравият разум в тази държава ще надделеят“, призна министърът след днешните разговори. От тях отсъства лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, а шефът на НФСБ Валери Симеонов пристигна със закъснение.

По време на срещата Горанов е разказал на депутатите повече детайли от предложението си за теглене на дълга. Министърът е обяснил, че във фискалния резерв има Сребърен фонд, ядрени фондове, вземания от ЕС, целеви части на фискалния резерв.

„На пръв поглед той може да изглежда много по-голям, но примерно сборът на Сребърния фонд и ядрените фондове в него е 4 милиарда, вземанията от ЕС са над милиард и триста и ако се премахнат всички тези целеви структури от фискалния резерв, реалното му измерение на разполагаем за харчене ресурс е много по-малък“, обясни и на репортерите Горанов.

Той отново обясни, че дългът трябва да се изтегли, за да може държавата да си плаща сметките. „Не е възможно да не се поеме този дълг. Дали ще се приеме утре споразумението за посреднически услуги между България и тези четири банки е въпрос на законодателна целесъобразност“, каза още министърът.

След разговора си с Горанов депутатите от ПФ се затвориха на заседание на парламентарната си група, за да вземат решението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
6
 
! Отговори
ДИДА преди 9 години
КАК ИМ ГО НАБИХТЕ В ГЛАВИТЕ ЗДРАВИЯ РАЗУМ - С МИНИСТЕРСКИ КРЕСЛА И ПАРИ ,ИЛИ С МНОГО , МНОГО ПАРИ ? НЕ ГОВОРЯ ЗА ВАШИТЕ БРАТОВЧЕДИ , СДС -ЛИКВИДАТОРИТЕ ,ТЕ СА МИ ЯСНИ !
109
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе хора...Нали трябва да тръгне таз икономика най-накрая.Вие ако имате бизнес идея,но нямате пари...няма ли да теглите кредит? Не е проблем кредита...много държави тегляът заеми.Пример за товс е държавния дълг на Япония е около 8 трилиона 654 милиарда долара през 2014 година...заема не е фатален стига да може да се обслужва.
108
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надявам се здравия разум да надделее и да си подадеш оставката.Аман от некадърници в тая държава.
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимени да свърша работа пак няма да ми платиш защото си същият като тези които си ги изброил ама си пропуснал доста именца за които аз знам и то не от жълтата преса а защото ги познавам говоря ти за тези които ти искаш да им подхвърлиш кокала жертво
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брей как да си свърша работата като ти не плащаш пък и кредит не ми даваш да взема егати началника
105
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 106някой от вас отворковци може ли да ми каже колко е дългът в момента и ако се поемат тези 16 милиарда колко ще бъде дългът след 4 години ако не може никой да ми отговори спрете да пишете свободни съчинения
104
13
 
3
 
! Отговори
Изтрещял гербераст преди 9 години
Тези дето щракат минуси са за ДПС и няма да е зле да понаучат малко турски език.
103
4
 
11
 
! Отговори
,,, преди 9 години
Преговори с Каракачанов? Това звучи като виц! По-правилно е пазарят се с Каракачанов и Симеонов за техния дял. Защото няколко партии са в управлението дългът е по-голям, когато бе само Бойко-Винету не делеше с другите, сега всеки дърпа към себе си процентите. Какво да го увъртаме.
102
3
 
15
 
! Отговори
"никога повече преди 9 години
Аланкоолу, ти не си в ред. Кога е имало избори, в които да гласуваме кой да бъде Министър на Финансите???????????? Народът НИКОГА НЕ Е ИЗБИРАЛ ТОВА ВИСОКОМЕРНО НАДУТО НЕДОНОСЧЕ, което за 2000 лв. заплата не можело да работи като депутат, а сега работи като министър. ПИТАМ: СЕГА КАКВА ЗАПЛАТА ВЗИМА, ЧЕ Е ДОВОЛЕН, ИЛИ ЧАКА КОМИСИОННИТЕ ОТ 16 МИЛИАРДА ОТ ЧАСТНИТЕ БАНКИ????? Сега пак ми кажи "никога повече БСП", ДА ама НЕ !
101
3
 
18
 
! Отговори
До 106 преди 9 години
Народа НЕ Е УПЪЛНОМОЩАВАЛ Горанов да взема този кредит!Напротив-всички социологически проучвания сочат,че 85% от хората НЕ ИСКАТ този дълг.Ясно ли те,скапан гербераст.
100
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Утре всички пред парламента.Да не им позволим да ни загробят с този убииствен заем.Тези пари няма да отидат за благосъстоянието на народа,а да си купят местните,а след това и президентските избори.Да не им позволим тази гавра с хората.
99
15
 
1
 
! Отговори
Изтрещял гербераст преди 9 години
Мачкай Бойко и не давай властта на ДПС!
98
15
 
2
 
! Отговори
художника преди 9 години
Глоем ПРАЗ, че ще вземат дълг от 16 млрд. Държавата е със съсипана икономика, пороите и наводненията я досъсипаха. От къде правителството да вземе ресурс, за да направи някакви реформи/ както "обещават"/?Българите сме с най-ниските заплати, но и с най- ниските данъци в ЕС. Ако няма нов дълг ще се вдигнат данъците, таксите, лихвите и т.н. Вие това ли искате?Ако се разпределят парите както трябва, икономиката ще въздъхне и доходите ще се покачат. Все от някъде трябва да се почне.
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брейхайде стига се оправдава бе признай си че не ти се плаща и толкова какво има толкова да спорим който няма желание намира оправдание. а също така не съм съгласен че си оправят внуците за твоя сметка или за сметка на повечето хора защото вие сметки избягвате да плащате също като тях сте си лика прилика. ако ти си плащаше заплатите а те не си вършеха работата тогава им дири сметка имаш право ама ти си същият *** като тях
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
grajdanska voina triabva vsichki da si platiat taq paplach ot oligarhia ne 16 ami 160 miliadra shte varnat kradeni i razgrabvani tia kycheta.
95
0
 
7
 
! Отговори
... преди 9 години
До АнонименКажи 1 банка която да не е частна......
94
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като чета тук всички станахте икономисти и разбирачи от финанси а повечето от вас надали и средно образование имате
93
1
 
18
 
! Отговори
ПЕЙЗАН преди 9 години
ПРЕДИ ТРИ МЕСЕЦА ВЗЕМАХА 3.5 МИЛИАРДА ЗАЕМ ЗА ПОПЪЛВАНЕ КРАДЕНИТЕ ПАРИ НА БАНКАТА , СЕГА ИСКАТ 16 МИЛИАРДА ЗАЕМ... ТАКА СЪС ЗАЕМИ ЖИВЕЯТ ПИЯНИЦИТЕ...
92
12
 
2
 
! Отговори
Коня преди 9 години
Като не щете ГЕРБ, на ви ДПС. Сега се уволниха всички кадри на ДПС, а като се върне ДПС на власт и отново ще си назначи техните кадри, като ДАНС отново ще е на ДПС, а Пеевски ще бъде отново на висок пост, а в най-лошия случай ДПС ще излъчи правителство с министър-председател Лютви Местна или Ахмед Доган, който и така не стана премиер, но не е късно да стане. Сега Местан реве, но като се върне на власт и всичките ще ви начука и ще учите турски и корана, ДПС и фирмите на ДПС ще командват.
91
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименаз ако съм на горанов като гледам че никой не иска да разбере какво му говоря ще се откажа да тегля кредит след 3 месеца ще обявя мораториум върху дълга и всички тези дето се пенят срещу този дълг и са се ложили на опашка за държавната баница ще ми ядат оная работа като са толкова разбирачи всичките