Горанов след нов рунд с ПФ: Оптимист съм, но какво ще решат?

Надявам се здравият разум да надделее, обяви финансовият министър
Обновена: 24 фев 2015 16:39 | 24 фев 2015 16:25,
176
Горанов след нов рунд с ПФ: Оптимист съм, но какво ще решат?
Владислав Горанов. Снимка: БТА

Финансовият министър Владислав Горанов направи пореден опит да убеди депутатите от Патриотичния фронт да подкрепят предложението му за теглене на нов дълг от 16 млрд. лв. След час и половина преговори в парламента Горанов призна, че не знае дали е убедил Патриотите да го подкрепят, но отново обяви, че е оптимист.

Това бяха поредните разговори на депутатите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов с финансовия министър. И след последната среща в петък не стана ясно има ли напредък в преговорите, а Горанов отново обяви, че е оптимист и е доволен от добрата комуникация.

Още по темата
„Оставам оптимист, че здравите сили и здравият разум в тази държава ще надделеят“, призна министърът след днешните разговори. От тях отсъства лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, а шефът на НФСБ Валери Симеонов пристигна със закъснение.

По време на срещата Горанов е разказал на депутатите повече детайли от предложението си за теглене на дълга. Министърът е обяснил, че във фискалния резерв има Сребърен фонд, ядрени фондове, вземания от ЕС, целеви части на фискалния резерв.

„На пръв поглед той може да изглежда много по-голям, но примерно сборът на Сребърния фонд и ядрените фондове в него е 4 милиарда, вземанията от ЕС са над милиард и триста и ако се премахнат всички тези целеви структури от фискалния резерв, реалното му измерение на разполагаем за харчене ресурс е много по-малък“, обясни и на репортерите Горанов.

Той отново обясни, че дългът трябва да се изтегли, за да може държавата да си плаща сметките. „Не е възможно да не се поеме този дълг. Дали ще се приеме утре споразумението за посреднически услуги между България и тези четири банки е въпрос на законодателна целесъобразност“, каза още министърът.

След разговора си с Горанов депутатите от ПФ се затвориха на заседание на парламентарната си група, за да вземат решението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
20
 
2
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 9 години
Министър Горанов може и 26 млрд лв да вземе дълг, това си е негово право след като народът го е упълномощи за това!Не виждам защо се обяснява в медиите на разни червени кукумявки, които нищо не разбират от финанси.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брей както и да ги измия ти няма да ми платиш щот като те гледам си все недоволен ама така няма да я докараме до никъде щото и аз не мога да те трая да не ми плащаш щото все ми намираш кусури и аз имам пенкионерка да издържам и малко дете да храня
88
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голямият пазарлък започна!
87
2
 
23
 
! Отговори
Попа преди 9 години
Като от ГЕРБ изтеглят 16 млрд, за да покрият 11.7 млрд заеми и да изхарчат по незнайно какъв начин и за кого останалите 4.3 млрд лева, си купуват година-две на власт. Е защо да чакаме държавата да фалира след година-две, при много по-висок размер на дълга? Ако ще фалира, по-добре да фалира днес, да се разтуря, да свикваме ВНС и да решаваме да я редиме по друг начин. Да, ама тия на снимката не искат това. А за тия от Продажния Фонд въобще не ми се говори. Много ясно че ще гласуват за.
86
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ли Горанов е толкова голям оптимист?Дали е заради това,което си мисля?Ако е така,това ще бъде лебедовата песен на патриотите.
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно ли е,че патриотичния фронт са се преименували в продажен фронт?Много скоро ще разберем.
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бай Иване,голям си тъпунгел.Заради такива като теб сега ГЕРБ са на власт и ще ни довършат със своите безумия.
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брей 87 като не им плащаш какво им дириш сметка бе а пък да се мият тоалетни не е срамна работа ама като чета и ти не си по различен от тях явно скатаваш от данъци то какъвто народа такива и управниците
82
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много им се кефя на тези от ГЕРБ. Събраха де що има БКП- ци не ставащи за нищо, това което никой за нищо не иска, мераклии да лапат но без качества да управляват. Начело разбира се с Тиквеников който има пипе на кокошка. И докато си купят властта какви ги приказваха а сега ....умопомрачителни заеми???? Народа е казал, тръгнеш ли след бръмбар на л....о ще те заведе.
81
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка некадърници.Щом не знаете как да правите реформи вървете си.С огромни заеми всеки може.Какво направихте за норода и предишния и в сегашния си мандат?Не ви ли е срам,бе.?Залъгвате хората,и то не всички с някой и друг лев и то защото идват избори,а с повсеместната мизерия унижавате хората и у нас и пред света.Защо Меркел,на коиято се мазните непрекъснато със закон въведе минимално заплащане от 8,5 евро на час/17 лева на час/а вие се правите на ударени и не правите нищо за хората.
80
18
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
До 85Това е цената на общо всички заеми, които открадна правителството Орешарски и по-точно тройната коалиция. Парите са изядени и са много повече от 16 милиарда. Все пак не забравяй, че Орешарски тегли не един и два заема, а много повече.
79
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Да 86 само *** неграмотни като тебе не могат да разберат къде ще отиде заема
78
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименда те светна той вече е изтеглен в последните 40 години май си закъснял да се изкажеш тъпчо
77
1
 
20
 
! Отговори
Да преди 9 години
Утре всички на протест. Пред парламента. ДА СПРЕМ МУТРИТЕ ДА НИ ЗАРОБЯТ С ДОГОВОР ЗА ЗАЕМ КОЙТО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ ОТИВА
76
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 83Къде са изтеглили *** 16 милиарда за 1 година управление, бе *** скапан?
75
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До В.Горановне може за всяко нещо което правят да отсъпват тръгнаха да съкращават в бдж мая манолова веднага писна отказаха се сега чета във форума нямало реформи нека да стабилизират държавата сега от един път с тази кредитна линия а после да градят за всяко нещо ли ще дават назад че ако е така по-добре да си ходят
74
19
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
До 77Каква Атака и какъв Волен? Забрави, че Атака качи на власт БСП и ДПС, които изтеглиха заемите и сега Бойко ще ги погасява с нов заем.
73
2
 
21
 
! Отговори
хохо преди 9 години
Вече съм сигурен! От герб не само лъжа за да крадат, а и не могат и да смятат ... Опази Боже от такива!
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте антируска пропаганда за Русия или Путин, бре! Излагате се! Мислете за *** скапаняци във форума и техният комфорт.
71
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакъв заем.Гробокопачи на народа-вън от политиката!