Случаят "Гърмен" наля масло в патриотичното колело

Валери Симеонов с условия, за да не развали управляващата коалиция
24 май 2015 20:22,
181
 Случаят "Гърмен" наля масло в патриотичното колело
Снимка: архив, Булфото

Абсолютно нищо не предприемат управляващите през тези седем месеца за ограничаване на битовата престъпност. Това ще бъде една много сериозна причина да преразгледаме отношението си към управляващата коалиция в най-скоро време, това ви го гарантирам.

Това казва в интервю за Агенция "Фокус" съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов във връзка с напрежението в гърменското село Марчево след възникналия снощи побой между българи и роми и предприетите блокади на населението от Гърмен с искането за изселване на незаконно живеещите роми.

Още по темата

"Мерките трябва да бъдат такива, каквито успяхме да наложим в Програмата за стабилно управление, под която сме се подписали. Програмата, която трябваше да изпълнява правителството и която седем месеца правителството не изпълнява.

На първо място това е увеличаване на полицейското присъствие в такива критични райони – този на Гърмен със съответните цигански гета също е в групата на критични райони. Там трябва да има полицейско присъствие. На основните възлови пътно-транспортни връзки трябва да има видеонаблюдени", заяви Симеонов.

Той уточни, че това е записано в програмата на правителството и никъде не е направено.

"Трябва да има възможности за активиране на доброволните отряди в съответните форми на самозащита на населението. В нашата програма сме поставили увеличаването на правото за самоотбрана. Сами знаете, че има немалко оръжия, които са законно притежавани от българските граждани, с които те могат много бързо да сложат на мястото им наглите престъпници", допълни Симеонов.

По думите му хората имат пълното основание да искат изселването на незаконно живеещите роми.

"В този случай обаче трябва да се приложи разум и да не бъде масово, защото между циганите има и немалко такива, които признават законите, работят, отглеждат си децата, образоват ги, обличат ги. Самите те са съвестни граждани и плащат данъци. Те трябва да бъдат отделени от тези, които развращават и покваряват тяхното поколение. Говоря за една група цигани, на които държавата трябва да подаде ръка и общините също", обясни Симеонов.

"Към другата група цигани законът трябва да бъде приложен с цялата му желязна сила. Законът трябва да бъде приложен с цялата си жестокост и безкомпромисност. Към тип изроди трябва да се постъпва жестоко, те трябва да бъдат задържани, осъждани по бързата процедура и да бъдат вкарвани в трудови лагери, за да се научат, че това общество не им е длъжно, а те са му длъжни", подчерта патриотът.

Валери Симеонов уточни, че това се отнася не само за ромите, но и за всички, които нарушават закона и ползват привилегии в резултат на своя етнос и различие от масата на българския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
32
 
! Отговори
Велико преди 8 години
Ако имаме държава, тя трябва да си влезе в ролята.Крайно време е този етнос, да разбере че има и задължения, а не само права, и не само да прави *а като на конвейр, и после на помощи.
39
0
 
15
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Андрей Ляпчев-"со кротце , со благо и со малце кьотек". Андрей Тасев Ляпчев е български политик от Македония. Изявен участник в Демократическата партия, през 1923 г. той се присъединява към Демократическия сговор и е начело на неговото умерено крило до смъртта си. Той е министър-председател на България в 43-тото (1926-1928), 44-тото (1928-1930) и 45-тото (1930-1931) правителство. Член-учредител е на Македонския научен институт.
38
0
 
14
 
! Отговори
до 77 преди 8 години
По отношение на флага си прав. Нито на един наш политик на къщата му няма българското знаме, нито на бившите, нито на сегашните. Включително и на Бойко и неговите роднини.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да дадем знак на правителството и партиите,че трябва коренна промяна по отношение на *кия въпрос.СЕГА ДНЕС ТОЗИ МЕСЕЦ ТАЗИ ГОДИНА.
36
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението е оръжие за самозащита в къщи със закон както е в Америка. И после да слагат ордени на този които е застрелял крадец влязал в къщата му! Всеки ден да има новини за по 5-6 утрепани, тогава ще видим дали ще има промяна с кражбите!
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един мой преподавател казваше ,че нещата трябва да се правят "со кротце , со благо и со малце кьотек".По отношение на бразилците в Гърмен първите два начина не дават резултат. -Симеонов ,ще ти дадем шанс ,само гледай да не ги свършиш като кучето на нивата.
34
1
 
21
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
"Изпратените на място полицаи са били посрещнати с камъни. " А В АМЕРИКА ГИ СТРЕЛЯТ ОЩЕ ДОКАТО ВДИГАТ КАМЪКА !!!!
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bezmoza4no shastvo e toz no v momenta nyama kak da se otarvem ot nego no dnite sa mu prebroeni
32
0
 
32
 
! Отговори
кеф преди 8 години
Соца си отиде . В това няма нищо лошо но заминавайки , прибра със себе си няколко неща които днес ги търсим безнадеждно. Едното от тях е дисциплина. Дисциплина във всяко отношение.
31
0
 
10
 
! Отговори
до 68 преди 8 години
След което ще налитат на ята по затворите, ама няма да ги храним ние а ще строят магистрали, ще чукат камъни, ще сеят и жънат по държавните полета. Ще се самоизхранват НО В ЗАТВОРА!!!Логиката ти е страхотна, давай да им даваме да си живеят добре а - и докога така?
30
6
 
8
 
! Отговори
до УРКО преди 8 години
Майтапиш ли се ?.... Ако им се спрат помощите ще започнат да налитат на супермаркети , лафки и т. н. т.
29
10
 
12
 
! Отговори
Taka taka преди 8 години
Нали викахте на Сидеров - фашист.Ха тогава сега си ги отглеждайте
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво увеличено присъствие бе подлого мутренска?А кой ще пази дебелосерата нагла мутра от народната любов,пари за това има и за нови коли,и за екскурзиики на гнусната мутра Буда и за охрана на пресъпника цвинокио
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щп ли ми се струва, че "патриот" Симеонов е част от управляващата банда?!
26
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези ли са патриоти?! Не ги ли е срам журналистите (знам, че повечето са Боковисти или платени такива, но все пак)? Патерицата на един престъпник, добутан до властта, няма как да е патриотична. Парична, цинична, безлична, да, но чак пък патриотична?!
25
6
 
19
 
! Отговори
boc преди 8 години
Извинявай Г-н Сименов, но нали и ти си част от управляващия Цар Борис(ов)?!И Ти гласуваш, като неговите слуги.Скакво си по- различен?!Само с лаенето май, но не с хапането.Започна да приличаш на Волен Златния Пръст.Жалко!!!
24
6
 
3
 
! Отговори
do 53 преди 8 години
Vsichko koeto kaza Volen stana...taka che tozi pat sam sklonen da varvam
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия само с бой ще влязат в правия път. Пък те ги галят с перце. ***.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алоо ,патерицата Балевски !Нали и ти си в управлявящата коалиция. Защо предаде избирателите си ?Нали обещаваше че ,,никога ,,няма да подрепяш, БКП-ГЕРБ.,,Аз да подкрепя ,Бойко ........никога ,, Ех ти , брантийо ..... както и да го увъртваш ,дотук си ....!
21
0
 
5
 
! Отговори
do krai преди 8 години
A kakvo iska naroda..vagnoto e tova da razberem i da se obedinim..mnogo vagno kskvo iska EC..