Без подкрепа от ДПС съдебната реформа не може да мине!

Местан за Борисов: Много по-диалогичен е от партньорите си
Обновена: 11 юли 2015 20:02 | 11 юли 2015 16:30,
189
Без подкрепа от ДПС съдебната реформа не може да мине!
Снимка: Dnes.bg

Съдебната реформа не може да се осъществи без подкрепата на ДПС. Това съобщи в Пловдив лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан.

По думите му гласуването на промените няма да се случи преди местните избори.

Още по темата

„Съдебната реформа забуксува и това беше неизбежно, защото тя не може да се осъществи по модела на Реформаторския блок”, заяви пред журналисти в Пловдив лидерът на ДПС.

Паралелно с това от партията са готови на разговори за готвената съдебна реформа, но преговорите и отговорността за реформата трябва да я поеме премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ, твърдят от ДПС.

„Постигането на предварително съгласие между системните партии ще осигури успеха на съдебната реформа, а не назидателно налагане на тясно партийна воля”, каза още Местан. Той подчерта, че премиерът Борисов е много по-диалогичен от неговите партньори.

"Реформаторския блок не създава решения за съдебната реформа заради агресивния менторски тон, с който създават усещането за партиен, а не за обществен интерес.”, заяви лидерът на ДПС.

Лютви Местан пристигна в Пловдив за участие в конференция на младежкото ДПС.

Пред тях той заяви, че участието на партията в тазгодишните избори не цели само крайната победа. ДПС ще участва в изборите в големи общини, в които не е сред големите политически сили.

В някои общини ДПС може да се яви заедно с НДСВ. Това са общините Стражица, Златарица и Криводол. Традиционно партията е печелила в 35 общини, а целта за местния вот на есен е ДПС да вземе 40 кметски места в общините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
8
 
1
 
! Отговори
******************** преди 8 години
ДПС е ключът между Изтока и Запада , тоест който има ключ за врата може да си отключе и влезе а тези без ключ остават отвън завинаги
69
1
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
А - скръндза....Племенничките ти са си твои- и петдесет си вземи.....Само плати по една коза нс братята си.....Айде идили,хамаси,талибани от всички страни съединявайте се за халифата си.....А за първия напън май точно българна Тервел ви строши врата.....Бог не е в силата - а в правдата!!!!
68
13
 
3
 
! Отговори
манталитетa преди 8 години
Без ДПС няма бъдеще България , само дето ни пречи Балканския манталитет за да разберем
67
9
 
2
 
! Отговори
Гарибалди преди 8 години
Без ДПС омразата. 95 на сто от тези които се изказват яростно,примитивно и със злъч мразят и турците,а не само ДПС като партия. Затова когато гледам каква анти ДПС риторика има в България от години,разбирам че злобата която се лее като от ведро в ТВ,радио от форумите е адресирана към всички мюсюлмани в България..А това е тревожен факт.
66
3
 
11
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
ДПС е противоконституционна организация на етническа основа, която трябва да бъде забранена. Местан е бивш сътрудник на Държавна Сигурност, подлец и предател.
65
3
 
4
 
! Отговори
Гарибалди24 преди 8 години
ДПС и Борисов си правят взаимно вятър.. Четкат се...Избягват напоследък нападките. Ако беше Доган начело на ДПС ншмаше да допусне сближаване с Герб. А и дали Борисов не се изкушава да замени реформаторите-палячовците с ДПС. Това че всички се клеха да не правят коалиция с ДПС не пречи да има политическа акробатика.
64
1
 
8
 
! Отговори
stomin преди 8 години
То добре че го имаше Ататюрк че иначе щяхте да блеете из Анадола
63
1
 
10
 
! Отговори
сарайски фонтан преди 8 години
Абе, агент Павле! Абе, мерзавецо! Та то съдебната реформа да не е като "Булгартабак" и фалита на КТБ, че да не омже да мине без антибългарската ти етническа групировка - ДПС? Нещо си се объркал бе, екзактино! Я вземай в ръка обелената си спаружена гюдерийка и бягай в сараите да позабършеш потното чело на "хидроинженера", че пак се е натряскал и не знае на кой свят е! Сигурно е прочел последния материал в сайта "Бивол"!
62
1
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
И така сте ги ползвали анадолските черти по кожи (да си отмятате офцете),че и дума за писмеността си нямате ами "алфабеси". От алфа,бета, гама и т. н.Замисли се - за каква писменост става дума като дума за писменост нямате.Азбука!АзБукиВедиГлаголи и т. н.Писменост- от пиша...Алфабеси......А как е палма на исландски?Ккато направите халифата си вземи и ти една малолетна като неграмотния ви камилар....да ти есладко
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От сега нататък ще видиш империя и халифат през крив макарон. Ти си за освидетелстване, а ние сме тръгнали да спорим с един ненормален.
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
84 Ама, разбира се, щом някой ви мрази той е нищожен. Май някой да ви е заобичал? Такъв няма. Всички бягат от вас като от чумави.
59
1
 
3
 
! Отговори
чикчирик преди 8 години
До Ястреб Великолепниятимперия и халифат? пак ли ще поробвате северна африка и балканите? или викаш, ние ще ви посрещнем като освободители? изведнъж ми стана тъжно за теб..
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво да кажеш за народ, мразен от всичките си съседи? Всички народи са водили войни едни с други. Но Турция трябва да влезе в ГИНЕС по жестокост и омраза от страна на съседните народи.
57
2
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Криво да седим- право да съдим!Имамбаялдъ е неоспорим принос и паметник на турската иновативна мисъл!Иначе какво ли му е било и на оня пияндурник Ататюк в главата като решил да сменя азбуката....Като си езнаел стоката и капацитета и,какво ли си е викал- тия докато измислят нещо и Слънцето ще угсне- ами да им заповядам латитицата и да сядат да учат....
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без подкрепа от ДПС съдебната реформа не може да мине!----------------------------------------------------Що?
55
2
 
5
 
! Отговори
кекуле преди 8 години
До Ястреб Великияне е велика, просто си е наша. според теб Търново, Асеновград, Видин, Никопол, Ловеч, Калиакра и много други крепости не показват ли история? част от методиката на неоосманизма е непрестанното повтаряне на мантрата, че другите нямали нищо, вие сте им дали светлина. ранната кирилица се повявява за пръв път по времето на цар Симеон (факт признат от цялото славянство), сега се ползва от 250 млн човека. малък пример за нещо, станало в двора на български цар. в
54
2
 
3
 
! Отговори
Тоя идиот бълнува преди 8 години
едни системни партии! Ми те с системни, щото крепят сегашното положение, което единствено им отърва! Само лудите и самоубийците си посягат сами доброволно, нали не твърдиш, че сте конгломерати от *** и самоубийци, и искате да си направите промените в конститицията, които окончателно ще затрият порочните организации, в коиото членувате? СИситематичен *** си ти, Местане! Прозрачен и интересен само за неграмотния ти електорат! Ай сиктир!
53
3
 
3
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Дали гласуваш за Борисов или Местан ....все надяваш чалмата !
52
4
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Интересното е че все още има офце които смятат че Герб и ДПС нямат нищо общо едната със другата ! Хахахаахаааа Бойо и публично лъсна на кафе чак да покаже ....те пак не вярват ......Бойо и Местаня заедно теглиха 16 милиарда заем .....има хора пак дето не вярват ....смятай на такива хора да им го туриш и после да им кажеш че не са ****али ....ще ти повярват
51
3
 
8
 
! Отговори
КОАЛИЦИЯ БОСТАН преди 8 години
Бойко Борисов днес пак се целува с Местан. Факт !