Марси Рийс с орден "Стара планина" I степен

Диалогът със САЩ е в своеобразен връх, отбеляза Плевнелиев
Обновена: 23 юли 2015 18:19 | 23 юли 2015 18:14,
112
Марси Рийс с орден "Стара планина" I степен
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден "Стара планина" първа степен посланика на Съединените американски щати в България Марси Рийс за приноса й за задълбочаване и разширяване на приятелските отношения между България и САЩ.

Мандатът на дипломата приключва на 28 юли.

Високото държавно отличие е ясен израз на признание за значителния принос на посланик Рийс за задълбочаването на стратегическото партньорство между България и САЩ, заяви президентът Плевнелиев по време на церемонията в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

"Днес диалогът между София и Вашингтон бележи своеобразен връх в своята 112-годишна история", заяви Росен Плевнелиев и отбеляза засилването на сътрудничеството между двете страни в ключови области като сигурност и отбрана, енергетика, върховенство на закона, икономическо сътрудничество, културно-образователни връзки.

"Подходът в съвместната работа по двустранни, регионални и глобални въпроси се отличава с прямота, прагматизъм, разбирателство, доверено приятелство и съюзническа солидарност", посочи президентът.

Посланик Рийс посвети своя мандат на укрепването на върховенството на закона и демокрацията и изграждането на активно гражданско общество. Намирам за символично, че именно днес в българския парламент бе постигнато широко политическо съгласие за осъществяването на стратегическа реформа чрез национално отговорен подход, заяви още президентът.

"На своя правоприемник ще кажа да вярва в българския народ, защото българският народ е бъдещето на тази страна и ще продължи нейните горди традиции", заяви още Марси Рийс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съгласно статута, приет със закон, орден Стара планина се дава (за чужди граждани!) - 1-ва степен - на министър-председатели, с лента - на държавни глави! За българи - в изключителни случаи!За посланници е предназначен орден Мадарски конник!Но след 1989 г отмениха всички ордени освен Стара планина и започнаха да го раздават на кило, дори и сега, когато наградната система е горе-долу поставена в ред!Ама кой от протокола на президентството да чете законите ?
4
0
 
47
 
! Отговори
MRAWKA преди 8 години
ПЪЛНО БЕЗУМИЕ ,НАГЛОСТ И НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ЦАРИ ПО ВСИЧКИ НИВА НА ВЛАСТА. КАКВ ИЗГОДА Е ИМАЛА БЪЛГАРИЯ ДО СЕГА ОТ С.А.Щ. ТА ИМ СЕ КЛАНЯТЕ? СИГУРНО ТОВА ЧЕ НИ НАПРАВИХА КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА НАИ БЕДНАТА НА СВЕТА
3
2
 
47
 
! Отговори
Ted преди 8 години
Сега се чуствам пренебрегнат, само аз останах без орден "Стара планина" :(
2
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарят Плевняалиев ако може да просветли простолюдието, което не се вози в бронирани коли, относно заслугите на госпожата от снимката. Мерси!
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a na ruskia poslanik koga ?