Марси Рийс с орден "Стара планина" I степен

Диалогът със САЩ е в своеобразен връх, отбеляза Плевнелиев
Обновена: 23 юли 2015 18:19 | 23 юли 2015 18:14,
112
Марси Рийс с орден "Стара планина" I степен
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден "Стара планина" първа степен посланика на Съединените американски щати в България Марси Рийс за приноса й за задълбочаване и разширяване на приятелските отношения между България и САЩ.

Мандатът на дипломата приключва на 28 юли.

Високото държавно отличие е ясен израз на признание за значителния принос на посланик Рийс за задълбочаването на стратегическото партньорство между България и САЩ, заяви президентът Плевнелиев по време на церемонията в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

"Днес диалогът между София и Вашингтон бележи своеобразен връх в своята 112-годишна история", заяви Росен Плевнелиев и отбеляза засилването на сътрудничеството между двете страни в ключови области като сигурност и отбрана, енергетика, върховенство на закона, икономическо сътрудничество, културно-образователни връзки.

"Подходът в съвместната работа по двустранни, регионални и глобални въпроси се отличава с прямота, прагматизъм, разбирателство, доверено приятелство и съюзническа солидарност", посочи президентът.

Посланик Рийс посвети своя мандат на укрепването на върховенството на закона и демокрацията и изграждането на активно гражданско общество. Намирам за символично, че именно днес в българския парламент бе постигнато широко политическо съгласие за осъществяването на стратегическа реформа чрез национално отговорен подход, заяви още президентът.

"На своя правоприемник ще кажа да вярва в българския народ, защото българският народ е бъдещето на тази страна и ще продължи нейните горди традиции", заяви още Марси Рийс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мандата на лелката свършва след една седмица,логично е Плевнята също да си заминава.Незабавна оставка!
44
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Барни Ръбъл дава медал със загубена стойност на една руса лелка от далечния запад. Голям праз.
43
2
 
39
 
! Отговори
Йово преди 8 години
Господарката и роба!
42
2
 
35
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Това лелче със стреснатия си и недоумяващ поглед явно иска да каже: ''Тоя п.дал защо ли ми дава най-високият орден, сигурно заради подкрепата ми за гейпарадите в София''!?
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевОт твоето мнение се подразбира следното:Америка е Руски шпионин работещ за заможни еврейски фамилии.
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сър Пичуктри и дай и без това във вашите ръце,нямат никаква стойност!
39
30
 
3
 
! Отговори
Джорджи преди 8 години
Това е президент, не като др. ***, който върна Русия в първи клас.
38
2
 
13
 
! Отговори
така беше преди 8 години
...нахълтвайки в стаята,смрадливия пес Бочко,удари един чумбер на котарака Плевел и му изяде"уисъса",злият гущер Дани се изплю на изток,при,което бе награден с една ***.А орденът кротко се приземи в кошчето за ***...
37
4
 
38
 
! Отговори
ЛИЗАШки преди 8 години
Срам ме е ,че този хилещ се *** е президент на БЪЛГАРИЯ.
36
4
 
32
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
ПИТАМ кой гласува за ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ .. ПЛЮВНЮ
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВодата е ценна,орденът е миналогодишен вестник.
34
5
 
22
 
! Отговори
На 23 юли 1942 преди 8 години
На 23 юли 1942 беше разстрелян българския пролетарски поет Никола Вапцаров. Той беше осъден от фашистки съд на тогавашното фашистко българско правителство. Вапцаров с гордост застана пред дулата на палачите си, само за да защити това, в което вярваше.
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя орден го дават на всеки чужденец като чаша вода вече.Стойността му къде отива?
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига толкова, заключвайте темата за коментари. Прекалено много псувни и проклятия ще събере. Трябва да имате постоянно дежурен за следващите дни, седмици и месеци, за да ги трие навреме. Какво означава СМИ? Ами Средства за Масово Идиотизиране, накратко - медии.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бриши,кат ученичка черната дъска,бриши бързо и всеотдайно,кат млада пионерка,за да не влезе класната и да види невинните ни детски псувни.
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте само мижитурската продажна физиономия на плевнйо. Няма какво да се оплакваме обаче, ако не изберем хора които милеят за България така ще е. Не е виновен този дето яде баницата, виновен е този дето му я дава.
29
0
 
24
 
! Отговори
диалогичен преди 8 години
Диалог ли казахте, че нас кой ни слуша, ние сме колония и втора ръка? Дори и вещите ни са втора ръка. Защо търпим, защо????????????????????
28
1
 
38
 
! Отговори
така беше преди 8 години
След това Плевела клекна и и изми краката,пльосна се там и замърка,Марси му отвори консерва "уискъс"и нежно го подритна на една страна,за да направи място и за другите си домашни любимци,нечистокръвната каракачанка Бочко и гущерът Дани.
27
1
 
32
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо в Сащ няма протестна мрежа?Защото там няма американско посолство!
26
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само няколко минути наблюдение и се убедих, че трият "неприличните" коментари. Вероятно се очаква, че всички трябва да благославяме тези пародии на снимката.