Първанов дал "достатъчно" за хотела на Първанов-младши

Експрезидентът дал около 60 000, макар че има спестени 10 000 лв.
Обновена: 7 авг 2015 14:13 | 7 авг 2015 11:00,
170
Първанов дал "достатъчно" за хотела на Първанов-младши

Лидерът на АБВ и бивш президент Георги Първанов е помогнал с около 60-70 хиляди лева на сина си да купи акции в голям хотелски комплекс. Това призна самият бивш държавен глава пред bTV.

Оказва се че Първанов-младши, Ивайло, е купил 49% от хотел "Стримона спа" в Кюстендил, а другите малко над 50% са закупени от сестрата на соцдепутата Кирил Добрев, Мариана.

Още по темата

Сделката е за 7,5 млн. лв., колкото е стойността на хотелския комплекс. Ивайло Първанов обаче твърди, че той купува не само акции, но и огромни задължения на хотела. Затова реалната цена за хотела, която той и Мариана Добрева плащат е по 207 000 лева.

Като източник на парите, с които е закупил хотела, Ивайло Първанов посочва собствени средства, дивиденти и заем от фирма, в която е съдружник. В тази фирма Първанов-младши е взимал заплата средно 1000 лева и е имал още двама работници, показва разследването.

Лидерът на АБВ и експрезидент поиска включване в ефира, за да представи своята гледна точка. Той призова да не се подценява фирмата на сина му и обясни, че хотелът, който Ивайло купува е с печалба 40 000 лева.

"Печалбата на фирмата на синовете ми е два пъти по-голяма", обясни Първанов и допълни, че с нея не е било проблем Ивайло да купи своята част от хотела.

"Това е рискова инвестиция, става дума за задължения", обясни бившия държавен глава.

Разследването показа, че Първанов-младши и Добрева наследяват и ипотечен кредит на хотела за 2 милиона лева. Експрезидентът не се нае да разясни как банката прехвърля такъв кредит на сина му, който няма голям бизнес и професионален опит.

"Често споменавате трудовия стаж на сина ми, но трябва да споменете и моя, аз имам над 30 години стаж , поне 25 от тях са на високоплатена работа", обясни Първанов и допълни, че също е помогнал финансово на сина си. На въпроса с колко точно, бившият президент отвърна: "Помогнах му с достатъчно в рамките на тези 207 000 лева, ако има проверка, тя ще установи. Вероятно около една трета от тази сума сме дали аз и моята съпруга", каза още Първанов.

Журналист Стоян Георгиев го репликира, че от имотната му декларация не излиза, че е богат човек и зададе въпроса откъде са дошли тези около 60-70 000 лева помощ, при положение, че пред Сметната палата лидерът на АБВ е декларирал, че притежава 10 000 лева спестявания, а съпругата му 20 000 лева.

Първанов пък отвърна, че средствата вероятно ще се видят в друга имотна декларация и обясни, че трудното за сина му започва сега. "Става дума за тежки задължения, пасиви, ремонти и се надявам, че той ще се справи", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това другарио безочие което демонстрираше е само още един пример колко вредни ст за собствения си народ , особено като се има на предвид как станахте богати докато хората обединяваха . Е парите откраднати от енергетиката и не само от там все някъде трябва да се вложат ,. Ама как ще го обясните на горките пенсионери дето толкоз години ги лъжих те незнам
91
7
 
5
 
! Отговори
Първанов преди 8 години
По добре ляв и богат, отколкото беден и десен.
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гоце е само един пример че дс държи капитала в . България . Това са агентите на кремъл другари
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така, работник на 1000 лв заплата купува хотел за 7.5 млн. , само така се действа в Евразия. Вие си плащайте скъпия бензин и газ а цоциалистите си присвояват :)
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Захладня ,става ветровито .Сибирски вятър ли завя.На Първанов и сие някой им е турил капата.Мъчно ли ви е за топлите местенца.Где го предишния завет.И пак банка си е напъхала гагата.И после държавата плаща ли плаща като поп.
87
1
 
20
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Та, комунисти казвате, а?????Тези са "бетер" капиталисти , бе!Казвал съм го преди, ще го кажа и сега: Айде стига с изтърканата мантра "комунисти" и "червени", от четвърт век, Комунизмът като идеология и обществен строй не съществува в Европа и в Бг!!!!!А, бившите комунисти - днес социалисти - отдавна са забравили труда на Маркс и на практика прилагат основите на капитала! -))))))))
86
1
 
14
 
! Отговори
реалисра преди 8 години
Банката която дала кредита била Булбанк, на Хампацумян. Да ли е случайно?
85
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както някой написа по-долу България без такъв като ген.Пиночет няма да се оправи.Преди военната хунта да вземе властта в Чили приближените на Алиенде откраднаха милиарди долари а държавата се бе сринала на последно място в Ю.Америка.Пиночет я вдигна довторо място и след това предаде мирно и кротко властта на парламента със съответните "наставления" т.е. да си опичат акъла и да не крадът от държавата а да мислят за народа.Иначе...те си знаят и го разбраха.А ние тук 26 г. търпиме едни и същи ***
84
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам някои пишат за Първанов с кои бил и какво направил а пропускат да споменът ,че направи генерал-лейтенант Бойко Борисов хайде стига сме се правили на света вода ненапита всички управляващи са като скачени съдове.
83
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както пееше едно време Емил Димитров:"Ако си дал на ближнияпоне един хотел,Не си живял, не си живял напразно"...
82
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН КОИТО СА И КОИТО СА БИЛИ НА ВЛАСТ-СИ ЖИВЕЯТ В СЛАСТ...ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ГИ ИЗБИРАМЕ ДА ПРЕИЗБИРАМЕ-СИРЕЧ ДА СИ ЖИВУРКАТ И ТЕ И ДЕЦАТА ИМ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ....А НИЕ -ЕЛЕКТОРАТА-ДА СЕ ОБЛИЗВАМЕ...
81
2
 
27
 
! Отговори
a преди 8 години
Гоцето беше и един от покровителите на Трактора и Пешо сумиста , заедно с Доган и Сергейчо - никога не забравяйте това !Кирчо от бсп, Доган , Брендо и Пешо сумиста са близки с Йосич .
80
0
 
26
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
И той като Плевнелиев май е спал по пейки заделяйки някой и друг милион
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 101 с комисионната за тройной чуен!
78
1
 
21
 
! Отговори
а преди 8 години
Дянков каза, че Гоце е млад милиардер ... и се оказа напълно прав !Простата логика показва, че парите на Гоце са в Казахстан или Узбекистан . Неговият Филчев, който го свързват с убийството на ямболската адвокатка, беше посланик в Казахстан, а прочутата афера с архара беше в Узбекистан ...
77
0
 
20
 
! Отговори
a преди 8 години
Обзалагам се, че корпоративно - търговската цаца ще се прави на глух и сляп за парите с неясен произход на Гоцето Първанов и червения Киро и ще има да обяснява, че 'няма предпоставка за повдигане на обвинение' .Цацата е слуга на мафията, част от която са Гоце, Кирето от бсп, Доган, мамин Делянчо Пеефски, Митьо Гестапото и сие кадри на дс ...
76
0
 
22
 
! Отговори
ист преди 8 години
Гоце президент или айдук на държавата е бил. Югоенбарчо Добрев го знам.Куфара с доларите се показа. Както баба казваше - когато въшката се наяде, пропълзява на челото.
75
1
 
11
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
така е като нямаше на времето като се съберат на Бузлуджа кой да разчисти трибуната с едно РПГ....ще ги търпиме сега бизнес-комунистите.И тази година им се размина на честването стрелбата.
74
0
 
27
 
! Отговори
realista преди 8 години
Смятате ли,че Първанов си дал и последните пари на сина си и ще рискува. Най-вероятни има много повече от това, които обществото не знае.
73
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А останалите 7 милиона кой ги е дал?