Разбраха се: Реформаторите заедно за вота

Лидерите на петте партии слагат параф под споразумението
Обновена: 1 сеп 2015 14:04 | 31 авг 2015 16:44, Камелия Цветанова
25
Разбраха се: Реформаторите заедно за вота
Снимка: Булфото, архив

След скандали и риск от разцепление, при това само седмици преди началото на предизборната кампания за местния вот, най-накрая на спешна среща лидерите на партиите от Реформаторския блок се разбраха.

Още по темата

На съвместно заседание на петте партии от РБ беше единодушно решено - единно явяване на местните избори с национална обща регистрация на коалицията пред ЦИК, съобщиха от пресцентъра на обединението.

Подписването на коалиционното споразумение за явяване на местните избори ще стане до края на утрешния ден.

Документът ще бъде подписан от лидерите на петте партии от РБ, увериха от пресцентъра.

След срещата днес лидерът на ДБГ Меглена Кунева коментира, че не е имало напрежение при постигането на решението за национална единна регистрация на РБ.

Според нея партиите от обединението трябва да се придържате към Учредителното споразумение.

Раздорът в дясното възникна вчера с обявеното намерение от три от формациите в него да се явят заедно на местния вот, очаквайки и останалите да се присъединят.

Темата за единната регистрация на Реформаторите за изборите за кметове и общински съветници, която върви от известно време, бе подхваната в неделя от лидера на ДСБ и съпредседател на блока Радан Кънев, който заяви, че към момента само три партии от дясната формация - ДСБ, БЗНС и Народна партия Свобода и достойнство, са потвърдили, че ще се явят заедно на изборите на 25 октомври.

Кънев изрази очакванията си СДС и ДБГ на Меглена Кунева също да декларират съгласието си Реформаторският блок да се яви единно и заяви, че разкол вдясно няма да има.

В отговор СДС и ДБГ излязоха с обща позиция, в която изразиха "категоричното си несъгласие с опитите на партньорите си от Реформаторския блок - ДСБ, НПСД и БЗНС, да подменят сериозния политически разговор за единната регистрация на Блока за местните избори с неистини, представени пред медиите".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
ъ преди 8 години
ГНУСНИ И СМРАДЛИВИ ТУМБАЦИ !!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не включвам три-четири дена новинарски емиисии и се чувствам като прероден. Какво ще ми кажат журналята, освен че има още убити е це данъците поскъпват? Гледам Нешънала и Ахн-ите и не ми пука.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето така, както, са на снимката, комплект, ще бъдат съдени от народен съд продажниците долни и после не пак, а отново в Белене до живот. Малко ви остава българоубиици, много малко и в ада......
13
1
 
8
 
! Отговори
бореца преди 8 години
Каквото и да си говорим става въпрос само за едно нещо наречено ПАРИ!Ако не минат 2% няма партийна субсидия и там няма лапачка така че нека си говорят каквото си искат!А според мен трябва да направим бойкот на изборите стига вече едни и същи мутри да ни управляват ама като гледам комай само такива са останали!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цирк
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kakvo neschto e vlasta Mamka mu i prase samo i samo da Ste na vlast Ste saedno ne sa interesite na bG narod ne sa bedna bG a tapia narod jivee s unijenieto saplati i pensii
10
3
 
17
 
! Отговори
хъм преди 8 години
Какво ме интересуват тези реформатори? Не ми ги натрапвайте - ще ги намразя още повече!
9
2
 
13
 
! Отговори
мискини преди 8 години
Видяхме ги и тези псевдо-реформатори, за 10 месеца, откакто са в управлението една смислена реформа не са направили, а дойдоха да променят кардинално секторите с най-много проблеми. И тези са поредните корумпирани и некадърни "кадри".
8
2
 
13
 
! Отговори
Реформирана преди 8 години
"Разбраха се", отнесено към нашите (с извинение) "политици" ми звучи точно като: "разделиха парите".
7
14
 
9
 
! Отговори
Шопов преди 8 години
Браво, аз за тях ще гласувам! Успех на изборите!
6
1
 
11
 
! Отговори
отвратително преди 8 години
ДО АЗ: може да не се гавриш с огромното мнозинство от хора, които нямат пари не само за храна, за които кренвиршът е месо, но нямат пари за лекари и лекарства. Няма такъв богаташ, който ще може да им изпрати кошници с храни, защото "Сития на гладния не вярва"/българска поговорка/. Личи си колко си плиткоумен надувко.
5
6
 
15
 
! Отговори
НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ВНИМАН преди 8 години
ТИЯ Т.НАР. РЕФОРМАТОРИ СА СЕ РАЗБРАЛИ САМО ЗА ЕДНО - НИКОГА ДА НЕ СЕ РАЗБЕРАТ. ТЯХНОТО ФАЛШИВО ЕДИНСТВО СЕ КРЕПИ НА ИНТЕРЕСА, Т.Е. КЕЛЕПИРА КОЙТО ИМ ДАВА ВЛАСТТА. ИНАЧЕ СА ЕДНИ ОБИКНОВЕНИ СЛУЧАЙНИЦИ, КАТО ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ С ИЗВИНЕНИЕ.
4
9
 
8
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До 4, кои са тия хора които нямат какво да ядат? Ти ли си? Остави си адреса ще ти пратя още утре колет с храна!
3
5
 
19
 
! Отговори
Георги преди 8 години
В РБ са мноооого вожд с малко индианец :) :) :). Тези показаха,че и д..е ще дадат само да са във властта! Цирка при тях е пълен!
2
10
 
18
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Какви са тези "мишки" на снимката
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KAKVI GROZNI I GNUSNI MUTRI.