ЕС трябва да плати за охраната на цялата си граница!

Кънев не вярва, че квотите за бежанци ще решат проблема
63
ЕС трябва да плати за охраната на цялата си граница!
Снимка: БТА

Квотите за държавите не решават проблема с бежанската криза, каза днес във Варна лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев, цитиран от БТА.

Още по темата
Според него България за момента успява да удържи бежанската вълна.

По думите му това се дължи както на много добрата работа по границите на страната, така и на адекватната политика спрямо навлезлите у нас бежанци и мигранти.

Кънев допълни, че Европа може да даде адекватен отговор на кризата.

Според него държавите трябва да делегират на Европейската комисия права за безусловна защита на цялата външна граница на ЕС, като това трябва да стане с общите сили и финансиране на Съюза.

Кънев посочи, че не може Старият континент да е изправен пред най-голямата бежанска криза от десетилетия, а богатите северноевропейски държави да си стискат портфейлите.

Кризата е за всички и ако днес бежанците "пробият" в България, Унгария, балканските страни, Италия, утре тези, които сега не искат харчове, ще трябва да дадат стократно повече, за да увеличат бюджета си за контрол по границите, бе мнението на Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен ,едно от най важните неща за ЕС е, да направи единно разузнаване за целия ЕС , нещо като европейско ФБР, ЦРУ! Но надали САЩ ще позволи Европа да е суверенна
4
8
 
3
 
! Отговори
Пълни глупости преди 8 години
АБЕ , КЪНДИ ......ВДИГАЙТЕ СЕ И ОТИДЕТЕ ДА ЦЕЛУВАТЕ РЪКА НА ОДРИНСКИЯ ВАЛИЯ..!После пак разправяйте простотийте си за т.н."турско робство"!Същите въшкари сте били и при Султана !АКО СУЛТАНА НЕ Е ОХРАНЯВАЛ ГРАНИЦИТЕ СИ ------ОТДАВНА БЪЛГАРИЯ ,ДА Е ИЗТРИТА ОТ КАРТАТА НА ЕВРОПА!
3
2
 
9
 
! Отговори
ЕС преди 8 години
ЕС има нужда от своя армия и това трябва да стане в следващите 5 години най-много.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EС трябва да изолиеа Германия, която забърка тази каша и да укрепи границите си. Вън Германия от ЕС! Престоя на Германия в съюза е пагубен за цяла Европа.
1
2
 
4
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Идеята не е лоша ,но така наречените стари членове на ЕС не са много по даването , а и са прави до някъде понеже знаят ,че ще бъдат "усвоени" от правилните фирми без кой знае какъв ефект.