Борисов оцени високо Турция за справяне с бежанците

Премиерът "За" допълнително финансиране на Анкара
23 сеп 2015 22:25, Александър Попов
78
Борисов оцени високо Турция за справяне с бежанците
Снимка: БТА

Споделям виждането, че създаването на оптимални условия, които биха спомогнали за справяне с бежанската криза и биха позволили завръщане на имигрантите в Сирия след урегулирането на политическата ситуация там, не биха могли да бъдат реализирани без прилагане на всеобхватен подход на ЕС в тясно сътрудничество с Турция и заслужават засилено внимание и анализ.

Това посочва министър-председателят Бойко Борисов в писмо до турския си колега Ахмет Давутоглу като отговор на призива на ръководителя на турското правителство към всички лидери на държавите-членки на ЕС за полагане на общи усилия за справяне с миграционната вълна.

Борисов дава висока оценка за усилията, които Турция полага за справяне с огромната бежанска вълна.

"Разбираме необходимостта от координиране на усилията с турската страна в духа на добросъседските, съюзнически в НАТО и приятелски двустранни отношения, за преодоляване на миграционната вълна. Споделяме разбирането за необходимост от значително увеличаване на финансирането за Турция, което да подпомогне усилията на Анкара. България се ангажира да поставя въпроса във формат ЕС", пише в писмото Борисов.

Той е уверил колегата си, че България ще участва на възможно най-високо ниво в Глобалния форум по миграция и развитие, предвиден да се състои на 15-16 октомври в Истанбул.

"С оглед на съвпадението на датите за провеждането му с редовното заседание на Европейския съвет, България ще осигури участие на възможно най-високо ниво в тази важна инициатива. Споделям виждането, че създаването на оптимални условия, които биха спомогнали за справяне с бежанската криза и биха позволили завръщане на имигрантите в Сирия след урегулирането на политическата ситуация там, не биха могли да бъдат реализирани без прилагане на всеобхватен подход на ЕС в тясно сътрудничество с Турция и заслужават засилено внимание и анализ", завършва Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Трагедия Борисова преди 8 години
Трябва да сме горди че дори и БЕЖАНЦИ от ВОЙНА не ИСКАТ да ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ !!!А питат ли ни нас КАК ЖИВЕЕМ ТУКА с този *** БОРИСОВ !
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да това е истината да се държат в околните на сирия страни ,но къде е заслугата на боко се питам аз и кои е въобше той, отде тоя надут авторитет
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Османците навремето са изгонили големите катуни с роми (дасикане рома) на Запад от България
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 51Бай Муй, колко да ни пазят още 500 години. Не бъди толкова лековерен, че всичко е съседска обич. Играта е друга всички страни от Близкия и Среден изток ще се разбутат - петрол на корем, емигранти в Европа, Сирия да падне и да има плацдарм за атака срещи Иран, Русия, Китай. Ние ще сме разменната монета за свободата на Кюрдистан. Така че не се радвай на откровенно предателското поведение на кабинета.
17
5
 
7
 
! Отговори
Гочо преди 8 години
Бойко благодари на действията на турската държава и Деветоглу един ден България да бъде присъединена към Турция.
16
2
 
6
 
! Отговори
Абе,...... преди 8 години
Абе,интересно-тоя как печели избори като навсякъде и отвсякъде го плюят и мразят.Нямам в предвид само форуми на сайтове или интернета,но и по улици,в парковете по пейките....Чудна работа!
15
0
 
7
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Винету вместо да говори общи приказки за Турция да обърне внимание къде напоследък ходят и ще ходят едни държавни глави и да се замисли има ли шанс и той да се класира там за да си оправим отношенията ,а не да продължава със слугинажа.
14
16
 
5
 
! Отговори
лесно преди 8 години
Изборът е 100 пъти повече Натовски оръжия в България за да знаят разни алчни джуджета, че не могат да пипат. И руските *** в затвора, има си закони по които да им се дадат от 15 години нагоре.
13
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 55И какъв е избора ?Да станем втора Украйна, Сирия, Северна Корея , Сърбия и Косово, ?Това ли е избор ?С Руснаците пътят винаги води към блатото и войната и мизерията !
12
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 53 и 52Нямаме избор, ако разчитате на Путин, виждате до скоро бяха братушки с Украйна,сега се колят, Путин се интересува само от пари и власт,както казва Жириновски " Българите да ни пълзят в краката ",винаги е било така, само Брежнев е бил различен, но ритна камбанката !
11
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСЕКИ БЪЛГАРИН МАЛКО ДА СЕ ЗАМИСЛИ !Ако се наложи, дано не се налага,кой освен турците ще ни подаде ръка ?В момента пак ни помагат, и ни помогнаха !Не пускат бежанци към България, с изключение на някои избягали,а и те не са длъжни да ни пазят границата, там има 2,5 милиона бежанци все пак !Но в същото време турците стовариха 100 000 бежанци на гръцките острови,можеха да ги стоварят и на нашите плажове, НО НИ ПАЗЯТ !Ако се наложи, освен тях няма кой да ни разбере и да ни подаде ръка !!!
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко Харам от село Банкя
9
6
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Всъщност утре не мога да дойда, защото ще колим един мазен овен за коч-байрама, но вдругиден те очаквам!
8
1
 
3
 
! Отговори
Евроврач преди 8 години
Значи президентът Плевнелиев се урежда с посещение в Истанбул на 15 и 16 октомври
7
2
 
7
 
! Отговори
Аллах Акбар преди 8 години
Бог забавя но не забравя и наказва червените Антихристи комунисти!АМИН."Помощник-държавния секретар по европейските и евроазиатските въпроси Виктория Нуланд е приета в болницата на Свети Франциск (Francis Hospital Св) в Ню Йорк след инсулт, последствията от които са частична парализа на дясната страна на тялото и неясен говор" - съобщава BBC.politikus.ru/events/58538-viktoriyu-nuland-chastichno-paralizovalo.html
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най-голямите турци в българия са последователит на волен сидероолу.
5
1
 
9
 
! Отговори
АнтиТурчин преди 8 години
Не харесвам Турция, обаче на черното бяло да кажеш не е редно. Ако ти се изтропат 40 хил бежанците на Капитан Андреево или Лесово мисля, че тука драскачите ще мислят по различен начин, после обяснявай на баба Пена защо няма да има коледни надбавки. Просто *** управляват ЕС, не са хиени като Кери и Лавров това е истината. Никой нема топките да им каже пичове, ако имате проблеми си ги решавайте в Аляска или Сибир или на Луната, но не и в Европа!!!
4
5
 
15
 
! Отговори
:) преди 8 години
Само две са слабостите на бай Тиквоний - Турция и ДПС. Обича си ги и това си е. Гласуваш за Тиква, получаваш *** !
3
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички мислят за бежанците и харчат пари за тях,само Путин харчи пари за още бомби, още смърт, още кръв и още бежанци
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"SOFIX "изкопа" ново 26 месечно дъно"........... с Тиквата начело *** копае дъно след дъно.