САЩ и Русия да се разберат за Сирия, ЕС само харчи!

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към Брюксел
23 сеп 2015 10:19,
145
САЩ и Русия да се разберат за Сирия, ЕС само харчи!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов отправи остри критики към Брюксел заради начина, по който се опитва да реши драмата с бежанците. Министър-председателят смята, че само се харчат пари за форуми, от които всички са наясно, че нищо няма да произтече.

В същото време според него и в Брюксел осъзнават, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия, проблемът с бежанците няма да бъде решен.

Още по темата

Днес в Брюксел ще заседава Европейският съвет, в който са поканени лидерите на страните в ЕС, за да се разберат за квотите бежанци, която всяка държава ще приеме. 

Заседанието се провежда след среща на вътрешните министри от ЕС по темата, които не успяха да се разберат. 

"Заминавам с неудовлетворение, вътрешните министри не се разбраха, ще се похарчат пак много пари, върви се по повърхността, търсят се решения, които в никакъв случай не решават проблема", каза Борисов в парламента.

Той припомни, че сме били от първите, готови да приемат 1200 бежанци.

"Но това е едно цунами в Африка, където вълна след вълна ще идват и това няма да го реши. И всички в Брюксел го знаят, но ни събират да си говорим. За нещо, което пак всички знаят, че без Америка и Русия да се разберат за Сирия, няма да се реши", каза още Борисов. 

Затова той обясни, че отивал с неудоволствие в Брюксел. Премиерът даде да се разбере, че ще заяви същата позиция пред европейските лидери. "Отивам да кажа това, което казвам на вас и то да не се чуе", каза още премиерът. 

Той беше в парламента, за да присъства на председателския съвет на партиите и да ги помоли да подкрепят промените в Конституцията, чието разглеждане започна в пленарната зала.

Борисов и правосъдният министър Христо Иванов се борят за 180 гласа подкрепа за промените, които ще позволят по-бързо задвижване на измененията. При 160 гласа промяната ще е приета, но ще предстои по-бавна процедура на одобрение от депутатите. 

"180 гласа не е сакрално число, но дава възможност по по-бърза писта да вървим", каза Борисов. Той изрази надежда, че партиите са разбрали колко е важно промените в Конституцията да бъдат задвижени и заради това ще дадат подкрепата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилно говори Борисов. Но проблемът отдавна назряваше като вулканичен цирей. И коренът му не е между САЩ (не "Америка"!) и Русия, а в неистовата, животинска, неуправляема раждаемост в бедните части на света. Те затова са и бедни. Не е все едно да изхраниш 20 деца и две-три неработещи, забулени жени, и да се грижиш, заедно с една, но работеща, съпруга за 2-3 деца. Земята вече се задъхва, задушава от свръхнаселение. И агентите от ООН вместо да харчат огромни пари за себе си да предложат решения.
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eщом Баце е казал - ще се разбират, де ще одят.
62
1
 
25
 
! Отговори
Нека се разберат преди 8 години
В България има 200 американски танка и войници. Сега за да се разберат Бойкич, трябва да докараш и 200 руски танка и руски войници и всички ще са доволни, ето така ще се разберат америка и русия.
61
3
 
36
 
! Отговори
Видя истината преди 8 години
Завой към Путин. Обама е бита карта.
60
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BRAVO BOIKO GOLQM ZA''''''''D'''''NI'''K SI
59
4
 
28
 
! Отговори
баце, изби рибата преди 8 години
Сирия е НЕЗАВИСИМА СУВЕРЕННА държава . Къв го дирят там ФАЩ , кой ги е канил , и ЗАЩО от тях трябва да зависи нещо си !!!? Бат Бойко , началниците ти напълно са те зомбирали . Ти си държавник, прегледай устава на ООН и кажи откъде го извади този държавнически извод . Че от САЩ трябва да зависи която и да е суверенна държава . ( а както се оказа и цял континет Европа)
58
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Бойко, голям държавник
57
0
 
16
 
! Отговори
Рибоков къде си преди 8 години
Къде е оня измислен прокурор да се самосезира за това недуразумение на снимката?Според сега действащия Наказателен кодекс за незаконно пресичане на държавната граница се лежи в затвора до 4 години. За какъв референдум говорите тогава? Който пресича нелегално границата, се осъжда и след това или лежи, ли се експулсира обратно в родната страна. Такава е процедурата и няма нужда от референдум, за да се прилага. Още повече, че по действащото международно право бежанци у нас могат да бъдат само жителите на съседните страни. Откога граничим със Сирия?
56
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха на бас, че на тиквун ще му натътрузят поне 10000 мигранти на изпроводяк!Голям го вади само тук пред овчето стадо.Как ще каже нещо на Юнкер, ами ако оня не дойде да реже някоя лента!
55
1
 
24
 
! Отговори
Независимият преди 8 години
Бъчварова още не се е върнали от Брюксел, където подкрепи с две ръце волята на "началниците"(цитат на Боко Банкянски), за разлика от нейните колеги от Унгария, Чехия и Словакия!Боце, обаче, демагогства мощно обяснявайки, че е против. Ами като си против, защо гласуваш "За"?Защото нямаш смелост. Защото тръгнеш ли срещу волята на "началниците", ще ти спретнат една "протестна мрежа" набързо.Та, колко години казвате, вчера отбелязахме от обявяването на "независимостта", ахахахаха!?!
54
4
 
26
 
! Отговори
жалка тиква преди 8 години
А ти събери ТИКВИТЕ от GOOGLE и си направи *** докато другите решат да решават твоите и нашите проблеми тиквун,кой го Избра тоя бе ония от Протестна мрежа ли,къде са тия платени клакьори да им разцепим простите тикви...
53
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
te horata bqgat ot Asad.na 5 jertvi edna e na teroristite.drugite sa na Asad.mirni jiteli,doktori I t.n.ruslqmistite za tova go haresvat
52
2
 
17
 
! Отговори
неутрален преди 8 години
Единственият изход е да се съберат САЩ , Русия и Асад и да се разберат По друг начин нито ще спре войната , нито бежанците САЩ да спрат да въоражават, организират ИД ,а ако трябва Асад да се махне Но кой ще управлява след него , ако щестава както в Ирак , Афганистан , Украйна - няма смисъл - > да си седи
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евросоюз может вести санкции против стран Восточной Европы из-за позиции по беженцам, заявил президент Франции Франсуа Олланд в прямом эфире телеканала BFM TV. По его словам, в ЕС существуют определенные правила, когда не соблюдаются правила конкуренции или пакт о стабильности, следуют санкции. Глава Франции подчеркнул, что нельзя требовать от Европы поддержки и отказывать ей в солидарности. А вы тут вроде как независимость отмечали! От кого Вы независимы?
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиква
49
2
 
43
 
! Отговори
Истината преди 8 години
В България го вади голям, ама като отиде в Брюксел става по-нисък от тревата. Пред дашните български "журналистки" е велик и критикува, в Западна Европа само тихичко шепти: "Да, господарю ! Слушам, господарю !"Чехия, Словакия, Унгария - това са държави с народ и управници. Не търпяха руския ботуш преди 89-та, сега не се дават и на западните колонизатори. Поклон пред тях и срам за нас !
48
5
 
5
 
! Отговори
до ДИСАГИТЕ преди 8 години
Кой друг бе??? Ние ли? БГ да реши проблема? Айде взимай си дисагите и си................................
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KVO MRYNKASCH KAT BABA VE TIKVUNE ZASTANI KAT MYJ I KAJI NE BABICHKA MIRIZLIVA SI TI S PODLOGA
46
0
 
13
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
И едно да е ясно...! Ние сме никои, нас никой не ни бръсне! Няма смисъл да показваме мускули... Трябва първо да се научим да се обичаме като нация и да не се мразим, и тогава и другите ще ни уважават!!!
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тикво , а на зло на Русия можете ли ТИ и екипа ти гейове да си одрежете яйцата А?Ох забравих третополовите нямат яйца , жалко хубаво реалити щеше да е.