Артисти с призив: Творци, на бунт срещу Сидеров!

В открито писмо те настояват да се отнеме лицензът на тв "Алфа"
26 окт 2015 15:36,
239
Артисти с призив: Творци, на бунт срещу Сидеров!
Снимка: архив Булфото

Съюзът на артистите в България призова творците в България да организират протести под различни форми срещу Волен Сидеров и агресията му.

Повод за искането стана поредният скандал около националиста, който нахлу в НАТФИЗ и нападна студентите.

Още по темата

"Обединени, да кажем: "Не на агресията", призоваха артистите, творческите съюзи, висшите училища, културните институти, медиите, дейците на културата и гражданите, цитирани от БТА.

По-рано шефът на съюза Христо Мутафчиев сезира главния прокурор Сотир Цацаров със сигнал срещу Сидеров.

"Обръщаме се към вас с призив всеки да намери своята форма на активно несъгласие и на цивилизовано действие, за да ни подкрепи в нашите искания", написаха от Съюза на артистите в отворено писмо. Те настояват за промяна на законите, които сега са безсилни "да спрат това безумие".

Сред исканията на артистите са и съдебната система и органите на реда да изпълняват своите задължения по защита на гражданите, а политическият елит да се разграничи от деянията на своя колега.

САБ призова и да се отнеме лицензът на телевизия "Алфа" и да се свали депутатският имунитет на Волен Сидеров и колегите му.

"Използвайки имунитета си, те агресивно публично нападнаха български студенти. По телевизия "Алфа", собственост на партия "Атака", се разпространява съобщение със снимка на наш млад колега с обещание за парична награда за разпознаването му", напомнят от съюза.

Артистите наричат поведението на Сидеров безпрецедентно и изразяват възмущението си от провокацията към младите хора в България. "Никой, който си позволява подобно поведение, не може да се крие зад "депутатския си имунитет", се казва още в писмото.

Творците настояват "институциите в България да вършат само това, за което са избрани - народните представители да приемат закони, като се ползват от имунитет само за правото си на мнение по приемането на закони, а не при хулигански прояви и провокации, МВР да преследва закононарушителите и да пази гражданите, СЕМ да отнеме лиценза на телевизия "Алфа" и да сезира прокуратурата за насаждане на омраза, да бъде свален депутатският имунитет на Волен Сидеров, Десислав Чуколов, Илиан Тодоров и останалите участници в скандала, и срещу тях да бъдат предприети съответни действия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви творци бе! Кви актьори имаме ние, бе?Какво сътворихме? Какво успяхме да изнесем на вън?НИЩО!За това от нашите "творци" не става нищо друго, освен клакьори на иззедниците ни.
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може в името на демокрацията да забраняват някаква телевизияАз лично не я гледамНе гледам и канали за ***Това не ми дава право да пиша някъде да ги забранят
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много сляп народ, чак ми се реве.Въпросът е: кой има силата да изпраща над 300 души в неделя по нощите, за да се конфронтират с когото и да е било.Ако им беше заповядано да убият Сидеров, сигурно щяха и да го направят.Полицаите едвам спряха един човек, като той така и така успя да нанесе удар. 300 ще могат ли да спрат?!Ами ако утре на тези 300 души им бъде заповядано да се явят някъде въоражени?Днеска пред НАТФИЗ, утре Майдан. Замислете се малко!
156
0
 
2
 
! Отговори
telefon преди 8 години
artisti potkrepiat narkoticite na bb
155
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти другарю па кога си ходил.на театър
154
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България наистина имаше истински артисти, но те си отидоха един по един и от тях останаха много малко. След тях 99 процента , са абсолютни бездарници, особенно алкохолика мутафчиев , а за поколението на прехода, те просто са жалки дрогирани ***. А между другото театъра и киното, са просто една лъжа.....
153
1
 
2
 
! Отговори
Д-р Мимин преди 8 години
До МОМE браво....
152
1
 
3
 
! Отговори
МОМ преди 8 години
е бравооо...Я дайте по едно браво за Сидерката! е бравоо...
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименKATO SI SPOMNIA SAMO CE TEZI STUDENTI NIKOGA NE ZNAIAT KAK SE RABOTI...Охоо, нищо не знаеш ти за НАТФИЗ (едно време ВИТИЗ) - още от тогава бяха известни, работят, работят и то много работят - кеф ти момче, кеф ти момиче - работни са децата, много опитни, до хилядарка на нощ за пълна програма стигат някои от по-кадърните.
150
1
 
12
 
! Отговори
боц преди 8 години
Съжалявам за всички, които не проумяват как се поддават на манипулациите на ГЕРБ!!!
149
3
 
10
 
! Отговори
боц преди 8 години
Ясно е, че Сидеров е "луд за връзване", НО..., кога се появява Той?Винаги когато управляващите се опитват да отвлекат вниманието на хората от важни въпроси, на преден план излиза Сидеров.Спомнете си паленето на килимчета пред джамията (Сидеров е в услуга на ДПС)Екшъна в самолета и на летището във Варна (Сидеров е в услуга на неуспешното правителство на Орешарски)Сега Сидеров е в услуга на ГЕРБаджиите.Моите уважения към известните артисти и към бъдещите такива, но те СА ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ГЕРБ!!!
148
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KATO SI SPOMNIA SAMO CE TEZI STUDENTI NIKOGA NE ZNAIAT KAK SE RABOTI,NO MINALATA GODINA HODEHA NA PROTESTI ZA 10 LV. NADNIK I EDIN SANDVIC .....
147
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Артистите са хора ексцентрични и си имат свите странности. При тях е прието да се взимат наркотици, нормално е в НАТФИЗ да се продава дрога, там са хора на изкуството, а не някакви задръстени математици или химици които ходят с очила 5 доиптера и по цял ден зубрят. Сидеров да не си вре носа там където не му е работа.
146
6
 
9
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЪОЯ МУТАФЧИЕВ Е *** НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И НЕ Е НИКАКЪВ ТВОРЕЦ А ТРЕТОРАЗРЯДЕН КЛОУН.ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ ИНТЕЛЕКТОАЛЦИ СА СЕ ПРИНИЗИЛИ ЗА ДРЕБНИ ПАРИ ДО НИВОТО НА ДИКТАТОРА.
145
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мръсни герберастки фашаги ......ще дойде и вашето време !!!!!!!!!!!!!!!!
144
5
 
6
 
! Отговори
Блъсков преди 8 години
До многото анонимни драскачи на Батака тук, който може и да само един. Чуколов, защо си анонимен, бе пич?
143
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
милите.. тоя протест требваше да е за манипулирания вот, за идиотските закони и безнадеждността. Но дай хляб и зрелища на народа да не пита за истинските проблеми
142
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТН ТВОРЦИ С О Р О С О И Д И Я КАЖЕТЕ КОЙ СЕ БУНТУВА СРЕЩУ ОПОЗИЦИЯТА ОСВЕН СТРАХОПЪЗЛЬО И ПОДМАЗВАЧ НА ВЛАСТТА КАТО ВАСДълг на всеки творец е да е коректив на властта, а вие сте като комунистически хунвейбини. Срам за вас! Дано както вие леете истерия към инакомислещите и забранявате телевизии така и вашети деца да са репресирани. И да ви проклинат. много триете ало цензуристите за грант ли, а за голям ли?
141
4
 
9
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Какви творци, какви артисти бе!?Тези нито за масовки нито за декор стават!!!Както всичко друго в Бг и актьорското мойсторство се превърна в Бутафория!!!!Я, по-добре погледнете каква "клоунада" се върши в Армеец, в сравнение с този очеВаден резил, шоуто на Болния е детска пиеса!!!Бедна ни Българио докъде те докараха.....Шоуто на Сидеров
140
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бЪЛГАРСКИЯ ЕКВИВАЛЕНТ НА МАЙДАНОВЦИТЕ ТИЯ АМЕРИКАНСКО-УНГАРСКИ ПЛАТЕНИ *** - НАЛИ ЗВЕЗДИЧКИ ИЗЛИЗАТ А НЕ ДУМАТА, ТА ТИЯ СА ГОТОВИ ДА ВИЛНЕЯТ НОНСТОП НАЛИ СА УМНИ И КРАСИВИ ТЯХ ЗАКОН НЕ ГИ ЛОВИ.