Артисти с призив: Творци, на бунт срещу Сидеров!

В открито писмо те настояват да се отнеме лицензът на тв "Алфа"
26 окт 2015 15:36,
239
Артисти с призив: Творци, на бунт срещу Сидеров!
Снимка: архив Булфото

Съюзът на артистите в България призова творците в България да организират протести под различни форми срещу Волен Сидеров и агресията му.

Повод за искането стана поредният скандал около националиста, който нахлу в НАТФИЗ и нападна студентите.

Още по темата

"Обединени, да кажем: "Не на агресията", призоваха артистите, творческите съюзи, висшите училища, културните институти, медиите, дейците на културата и гражданите, цитирани от БТА.

По-рано шефът на съюза Христо Мутафчиев сезира главния прокурор Сотир Цацаров със сигнал срещу Сидеров.

"Обръщаме се към вас с призив всеки да намери своята форма на активно несъгласие и на цивилизовано действие, за да ни подкрепи в нашите искания", написаха от Съюза на артистите в отворено писмо. Те настояват за промяна на законите, които сега са безсилни "да спрат това безумие".

Сред исканията на артистите са и съдебната система и органите на реда да изпълняват своите задължения по защита на гражданите, а политическият елит да се разграничи от деянията на своя колега.

САБ призова и да се отнеме лицензът на телевизия "Алфа" и да се свали депутатският имунитет на Волен Сидеров и колегите му.

"Използвайки имунитета си, те агресивно публично нападнаха български студенти. По телевизия "Алфа", собственост на партия "Атака", се разпространява съобщение със снимка на наш млад колега с обещание за парична награда за разпознаването му", напомнят от съюза.

Артистите наричат поведението на Сидеров безпрецедентно и изразяват възмущението си от провокацията към младите хора в България. "Никой, който си позволява подобно поведение, не може да се крие зад "депутатския си имунитет", се казва още в писмото.

Творците настояват "институциите в България да вършат само това, за което са избрани - народните представители да приемат закони, като се ползват от имунитет само за правото си на мнение по приемането на закони, а не при хулигански прояви и провокации, МВР да преследва закононарушителите и да пази гражданите, СЕМ да отнеме лиценза на телевизия "Алфа" и да сезира прокуратурата за насаждане на омраза, да бъде свален депутатският имунитет на Волен Сидеров, Десислав Чуколов, Илиан Тодоров и останалите участници в скандала, и срещу тях да бъдат предприети съответни действия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважаеми творци, които не правите кавали на ББ, не ви ли е срам от тая *** пасмина, която говори от ваше име????????????????Мълчите ли?Радой Ралин не мълчеше!Силна сила до могила! Всяка власт е преходна, достойнството на хората е вечно, ако не се погубва в слугински изпълнения и долни съчетания. Кой купи изборите???????????Кой печели нонстоп откакто купуването на избори беше внесено от Мадрид?ДОЛУ МОНАРХИЯТА И НЕЙНИТЕ КРЕАТУРИ ГРОБ И ДБГ
138
1
 
0
 
! Отговори
nazi преди 8 години
До Анонимен 178 za vas samo nazistki konzlager no6tna smena da vla4ite kamani i da slu6ate smo giobelsova Propaganda za drugo ne zaslujavate a da vidim i kolko kmeta imate deto orevahte ortalaka 4e ste mnogo
137
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
творци ?!...силно се съмнявам ! Да живее Партия Атака- последния стожер на демокрацията в тази ПРОДАДЕНА страна !
136
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Творциииййй ххххххххх най обикновени ДЖОНКИ И КИНКИС
135
9
 
10
 
! Отговори
Точно така! преди 8 години
Интелектуалци, които същевременно са и творци! Точно от този тип хора се страхуват до смърт кукловодите на палячовци като Сидеров!45 години интелектуалецът-творец биваше тъпкан, обругаван, морен с мизерно заплащане, изолация, пречки.Днес тази дивашка политика да се завоалира и говедата с по два пръста чело и техните потомци, със заграбените от тях пари на България, действат чрез дъщерните си партийки. И отново на мушката е интелектуалецът. Без него народът е стадо, а примитивът става водач.
134
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опитат за дестабилизация на . България от страна на кремъл не успя другари нито избирателния кодекс на мая нито пробива на сайтовете на цик и мвр нито провокациите на волен . Нищо не помага
133
10
 
13
 
! Отговори
До 185 преди 8 години
Бе кой нормален човек ти гледа ТВ Алфа, че да им боде очите.
132
9
 
6
 
! Отговори
ивайло атанасов преди 8 години
И след девети септември първите жертви на другарите бяха първо интелигенцията те бяха най гонени и убивани тъй че подхода и на сегашните съветски *** не е по различен да удариш най будната и на част от нацията ни . Скъпи другари съветскогъзоблизачи вие сте там в миналото и никога няма да бъдете част от бъдещето на . България . Н . Р . Б я няма но в ссср ви чакат сбогом
131
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът на мафията НЕ е Сидеров, проблемът е ТВ "Алфа". Много взе да им боде очите с предаванията си през последните 2-3 седмици. Затова глашатаите на мафията искат да я затворят.
130
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност резултати от изборите в София все още няма. Пропагандата от снощи беше на базата на твърдения на платени социолози. Реални резултати няма. По всяка вероятност забавянето се прави, за да се нагласят фалшиви резултати. Затова и свалиха от Интернет сайта на ЦИК.
129
8
 
12
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
ТОЙ ЛИЦЕНЗА АМА НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ,ЧЕ ТАКА НАРЕЧЕНАТА ИНТЕЛЕГЕНЦИЯ НЕ Е ГОТОВА ЗА БЛИЗКИ СРЕЩИ СЪС СЕЛЯНИТЕ,ГЛАДНИТЕ И БЕДНИТЕ ДАЖЕ И МАФИОТЧЕТО БОРИСОВФФ НЕ Е ГОТОВ А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА КУКЛОВОДИТЕ МУ ДАЖЕ И НЕ ОЧАКВАТ,ЧЕ БЪЛГАРЯТА ТЪМНИТЕ БАЛКАНСКИ СУБЕКТИ СА С МНОГО ПРОМЕНЛИВО МНЕНИЕ,НЕСКА ДА УТРЕ НЕ ПОМИСЛЕТЕ СИ ПРЕДИ ДА СВАЛИТЕ МЕДИЯ ОТ ЕКРАН...
128
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моята държава се казва . България моят президент се казва . Росен . Плевелите а премиера . Бойко . Борисов а твоята родина ако е ссср заминават си там при твоя президент или вожд какъвто и да е там
127
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе да ба и алианса ти да ба щом *** е водача или афро-американец..
126
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волене обади се да пускат Калибритеееееееее...Че почти не останахме Българи живи.......Сега нормалните са - гейовете, наркоманите, лезбийките, педофилите, убийците, крадците, носителите на спин и т.н......Ненормалните станахме тези със -семейства, деца, образование, ценностна система, духовно богати и т.н....Да пускат Руснаците "калибрите" и да се приключва с тази нацистка гобелсовкса върхушка..
125
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е другарю питиногъзеблизач коя е твоята родина били пояснил
124
4
 
14
 
! Отговори
... преди 8 години
Значи не знам за другото, но не искам да наричате тоя сидераст националист! НЕ МОЖЕ ЧОВЕКА ДЕТО ГЛАСУВА ЗА ТУРСКИЯ КАБИНЕТ и ЯДЕ ТУРСКИТЕ ПАРИ да се нарича НАЦИОНАЛИСТ! НЕ МОЖЕ човека дето развява руско знаме на предизборната си агитация да се нарича националист! Тоя е една смешна *** която е готова на всичко само и само за да лапне ... кокала! Моля ви НЕ ГО НАРИЧАЙТЕ НАЦИОНАЛИСТ! Той е ВСИЧКО ДРУГО, но не и НАЦИОНАЛИСТ!
123
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Харесва ли ни 200 човека срещу един?Снощи точно така беше:Волен срещу 200.Срам.
122
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умирам от любопитство колко са реално троловете на Атака, които не спират да пишат тук и да лайкват от различни IP- адреси през проксита и т.н. Не вярвам да са повече от 3 на смяна, сигурен съм, че тази мистика ще изплува някога. Рзвалихте медията, която и без това си отиваше на вмирисване с продажните изяви, колко бил добър *** и как трябвало да се откажем от наште продажници, *** да вземем. И Песков разбира се, който има часовник за половин милион. Има от кого да се учи Болен...
121
2
 
6
 
! Отговори
ko40 von selo преди 8 години
и аз не знам защо *** си мисли, след като ума ми не може да го побере как мутра е премиер, аз да съм за атака
120
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да го разбера тоя човек Волен Сидеров. Дори и да има нещо вярно в нещата които говори и "разкрива" защо постоянно трябва да се самокомпроментира? Да действа по-умно и умело, като политик. Той иска да е над полицията и закона, щото р-ш ли не работели - следователно той е закон и ред!