Артисти с призив: Творци, на бунт срещу Сидеров!

В открито писмо те настояват да се отнеме лицензът на тв "Алфа"
26 окт 2015 15:36,
239
Артисти с призив: Творци, на бунт срещу Сидеров!
Снимка: архив Булфото

Съюзът на артистите в България призова творците в България да организират протести под различни форми срещу Волен Сидеров и агресията му.

Повод за искането стана поредният скандал около националиста, който нахлу в НАТФИЗ и нападна студентите.

Още по темата

"Обединени, да кажем: "Не на агресията", призоваха артистите, творческите съюзи, висшите училища, културните институти, медиите, дейците на културата и гражданите, цитирани от БТА.

По-рано шефът на съюза Христо Мутафчиев сезира главния прокурор Сотир Цацаров със сигнал срещу Сидеров.

"Обръщаме се към вас с призив всеки да намери своята форма на активно несъгласие и на цивилизовано действие, за да ни подкрепи в нашите искания", написаха от Съюза на артистите в отворено писмо. Те настояват за промяна на законите, които сега са безсилни "да спрат това безумие".

Сред исканията на артистите са и съдебната система и органите на реда да изпълняват своите задължения по защита на гражданите, а политическият елит да се разграничи от деянията на своя колега.

САБ призова и да се отнеме лицензът на телевизия "Алфа" и да се свали депутатският имунитет на Волен Сидеров и колегите му.

"Използвайки имунитета си, те агресивно публично нападнаха български студенти. По телевизия "Алфа", собственост на партия "Атака", се разпространява съобщение със снимка на наш млад колега с обещание за парична награда за разпознаването му", напомнят от съюза.

Артистите наричат поведението на Сидеров безпрецедентно и изразяват възмущението си от провокацията към младите хора в България. "Никой, който си позволява подобно поведение, не може да се крие зад "депутатския си имунитет", се казва още в писмото.

Творците настояват "институциите в България да вършат само това, за което са избрани - народните представители да приемат закони, като се ползват от имунитет само за правото си на мнение по приемането на закони, а не при хулигански прояви и провокации, МВР да преследва закононарушителите и да пази гражданите, СЕМ да отнеме лиценза на телевизия "Алфа" и да сезира прокуратурата за насаждане на омраза, да бъде свален депутатският имунитет на Волен Сидеров, Десислав Чуколов, Илиан Тодоров и останалите участници в скандала, и срещу тях да бъдат предприети съответни действия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скъпи другари атакисти ,комунисти и други лакеи на кремъл не разбрахте ли че плана за дестабилизация на . България няма да мине . Това че явно се опитах те в деня на изборите да правите простотии ,вие ди знаете за какво става въпрос не значи че номера.ще мине
118
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само "АТАКА" ще оправи в п.....ска София батака.
117
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Задавате ли си вапроса, защо точно в НАТФИЗ и при артистите НПО-тата са пуснали пипала ?!?Не е много сложно да си отговорите...Като добавите наркотиците, духовната нищета, хомосексуализма, съчетано с уменията им да плачат и играят роли....То е ясно че за филми и тятър не стават но за нпо-тата са перфектни..
116
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не знам защо си мислите че щом някой подкрепя Волен значи му е гласоподавател?Личон аз се наемам ако осъдят волен да ЗАПАЛЯ НАТФИЗ!
115
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зависи от гледната точка - турците убиват Левски и Ботев като терористи, но за българите са национални герои повече от Стоичков.
114
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скъпи , нежни, евроатлантически Софийски гейове. Вашите "братя" от артистчните среди организират своеобразен евроатлантически гей парад. Заповядайте, задължително си вземете вазелин и кондоми, "скъпи гости" ще бъдат ислямски бежанци. Те много ще ви се "радват".
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Археолозите скочиха че е нямало техни представители на обсъждането а само едно-две имена, които са били подставени, включиха се и историците застъпвайки това мнение - изключвам Б.Димитров . А Мутавчиев си държеше мнението на Вежди - колоко е необходимо да се усвоява в срок.....
112
2
 
4
 
! Отговори
Историк преди 8 години
до 123 - моля ! Унищожението на Ларгото го спря цялата историческа гилдия, начело с археолозите и доц. Тотко Стоянов,а култутрегера Мутавчиев защитаваше продължаването на строежа.....Има интервю по въпроса.....
111
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мутафчиев се продаде за едно возене с Фалкона правителствен.
110
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
искам да попитам някой дилър арестуван ли е напоследък или кучетата Сидерови си лаят, кервана си върви. Не е лесно човек да е срещу наркомафията и още куп мракобесници.
109
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напред наркомани-алкохолици, громете врага. Нека ви води световнонеизвесния Мутафчиев, казват, че е артист но кой го знае. Но е *** на Тиквока и Вежди. Като не може с талант става със слугинаж. Нека предвожда тумбата алкохоло- дрогозависими да громят Белокосия. Ама ако Белокосия свика онези здрави момчета, какво става със зависимите? Май ще пълнят гащите.
108
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе другари атакисти = комунисти да не мислите че хората не ви знаят номерата бе прозрачни сте и атаката на държавните сайтове *** цик.и мер са дело на съветските бандюги
107
2
 
7
 
! Отговори
ko40 von selo преди 8 години
ко цъкаш минус бе, срутник. кое не е вярно, че тиквата не е мутра ли, че не е от СИК ли, че има образование и капацитет да управлява цяла държава ли. той и хитлер е нижел хубави думи и до там
106
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
алоо, телевизиите, толкова дни снимахте Сидеров а не давате кадри как е ударил някого. Вчера обаче се издънихте господа медийни манипулатори, излъчихте когато го пребиха умните и красивите. И после сутринта смотолевихте че той пак бил виновен но бил на преглед в Пирогов. Има ли демокрация у нас, поне в уродлив вид?Българи гледайте си турско-индийските сериали - те показват вашето цивилизационно бъдеще. След по-малко от сто години.
105
2
 
11
 
! Отговори
около входа преди 8 години
Всеки софиянец знае къде да намери евтини и хубави момичета и момчета. В Нафтиз, седнали на первазите на прозорците около входа.
104
4
 
14
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Трябва да отбележим, че Волен Сидеров не е хвърлял яйца по студентите. А мирните, наивни и добродушни студенти, имаше и такива на 50-60 години, хвърляха яйца по Волен Сидеров.
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидер е най-големия работодател в България. От демонизирането му пари изкарват журналисти, политолози, социолози, социални антрополози, ***, протестъри, ***, непеошки, изборни технолози, еваллла машалла. Като го вкарате в затвора и ще има съкращения, Сорос ще си ореже разходите.
102
3
 
13
 
! Отговори
ко40 фон село преди 8 години
стига с тоя волен бе, защо постоянно избирате герб. не е нормално знакова фигура от 90 те, а именно мутрата Бойко да е министър председател на цяла държава. не може да имаме купени и предварително напечатани избори и да говорим за демокрация и равни права.
101
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Терористичното крило на съветската партия . Б. К . П ако не е разбрала сега не е 1944г сега е 2015 г, на тези избори господарите им в москва получиха доста по звучен шамар от този тук на волен . Ето това трябва да ви притеснява повече другари атакисти = комунисти
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато са с БиБи - Волен е потриот, Яне - борец с корупцията, Трактора - съвестен гражданин, Пеевски - бизнесмен медиен магнат, Бареков - топжурналист, Василев - банкер 1, когато не са сещате се какви ги изкарваха. И изкарват.