Не импийчмънт – оставка иска АБВ от Плевнелиев

"Не може нашият юнак да каже, че сме в хибридна война"
Обновена: 23 ное 2015 09:21 | 23 ное 2015 09:12,
144
Не импийчмънт – оставка иска АБВ от Плевнелиев
Снимка: архив, Булфото

АБВ не е поставяла въпроса за импийчмънт, а за необходимостта от незабавна оставка на президента Росен Плевнелиев, обяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков по повод твърдението на говорителя на БСП Атанас Мерджанов, че партията на Георги Първанов е дала заден за импийчмънт на държавния глава.

"Не може при 130 загинали (жертвите на самолетната катастрофа с руския самолет в Египет) нашият юнак да каже, че Русия му сринала сайта и сме в хибридна война", коментира още Петков по повод интервюто на българския президент за "Индипендънт".

Още по темата

Относно оправданието на Плевнелиев, че е дал интервюто няколко дни преди самолетната катастрофа, зам.-председателят на АБВ обяви, че "за адекватността няма четни и нечетни дни, тя е константна величина".

По думите му поведението на Росен Плевнелиев не носи на страната ни нищо положително нито в отношенията ни с Европа, нито със САЩ.

Румен Петков обяви още, че Европа трябва да си даде сметка дали има ресурса, тежестта и авторитета, като един от трите стълба за борба с терора, да обедини усилията на САЩ и Русия и да се концентрира върху борбата с терора и ИД.

"В противен случай Европа минава в състояние на разпад", коментира той пред bTV.

Дясната ръка на Георги Първанов посочи като пример отсъствието на досегашните обичайни правила на Шенген.

"Вие виждате, че вече няма Шенгенско пространство, че всяка държава изгражда свои граници, възстановяват се гранично-пропускателни пунктове. Т.е., страхът взема връх над тази ценностна система, която иначе обединява Европа", каза той.

Румен Петков бе категоричен, че пространството на Шенген трябва да се разшири и България и Румъния трябва да станат част от него.

"Заявките за свиване на Шенген и идеята за допълнителни рестрикции само подхранват усещането за несъстоятелност на Европа и европейските институции в този им вид, каза той. „Когато страхът стане ежеминутно доминантен в твоето поведение, ти не просто показваш слабост, показваш липса на перспектива и всъщност ние виждаме, че нетрадиционната заплаха се оказа по-подготвена от институциите", коментира още зам.-председателят на ПП АБВ.

По спора за участието на България в сухопътна операция срещу тероризма и ИД, Румен Петков е на мнение, че това е въпрос, който трябва да бъде внимателно анализиран и път ще се намери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
наистина президентът е много краен. един политически аматъор. дори му липсва елементарна дипломация. човек просто се чуди за какво се изсилва така. да се хареса на американците ли? цялото му поведение е много странно и неадекватно.
84
2
 
4
 
! Отговори
az преди 8 години
Те изцепките на Плевналиев край нямат, даже и тези, дето го направиха президент вдигнаха ръце от него.
83
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
102ри кои сте тези вие които обичате Русия ? Колко сте ? А ? Атакистите ли ? Бесепарите ли ? Защото никой не е гласувал за вас пък вие народа се броите ? И не забравяйте че в западните страни работят и живеят два милиона и половина българи които не са гласували и не са русофили, а в България работят само два милиона и къде са бесепето, атака, руските партии ? Айде моля ви се
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не може при 130 загинали (жертвите на самолетната катастрофа с руския самолет в Египет) нашият юнак да каже, че Русия му сринала сайта и сме в хибридна война"==========Дали това е грешка на РП или е техническа както с радиационния зарган, но точното число на загиналите руски граждани при терористичния акт срещу руския самолет в Египет е 224 невинни души.
81
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия ък кои бяха ? Стотина пенсионери от пенсионерския клуб русофили ли ? Повечето от тях поради напредналата си възраст и склерозата са забравили че НаСеСеСеРе-то се на$ра и нас ни покри с *айна, разбирам че искат оставката на президента но защо ? Първо президента казва 100 процента истина, и втора истина е че си има избори в България а там проруските партии никакви ги няма, та що за наглост е точно те да искат нечия оставка, могат да си самопоискат своята оставка и да се пенсионират в клуба
80
1
 
8
 
! Отговори
х преди 8 години
напълно прав е петков. след такава сериозни изцепка отговора е само един - незабавна оставка на президента барабар с " умните " си съветници.
79
1
 
1
 
! Отговори
alo.. преди 8 години
"Блокиран в Дневник", залял си с коментари "против Президента": явно си стимулиран.
78
2
 
5
 
! Отговори
комунист преди 8 години
ти пък каква оставка търсиш бе ...гусин Петков...някой от вас подаде ли оставка ,когато делото на партията го изискваше...докарахте социалистическата идея до дъното и още ко*пате...не ми харесвате гусин Петков...никак не ми харесвате а доколкото клоуна Плевнелиев...той е пътник и това много добре си го знае и сам !
77
2
 
5
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
От цялото АБВ май само Калфин става за нещо. Петков още не е обяснил какъв го диреше на среща с братя Галеви. Първанов е за панделата, половината му съветници бяха екзекутирани от разни групировки. Да не говорим, че "шлема" му и за шапка не стана, а прибра руските комисиони за Белене, Бургас-Александруполис и "Южен Поток". Та по-добре да не грачат много.
76
2
 
11
 
! Отговори
косатка преди 8 години
Разбирам, че обидите в темата не се толерират - обаче защо непристойното поведение на един президент няма как да се цензурира. Ще си го обиждам наум - дано това не изтриете поне.
75
2
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Напълно е прав човека ,плевела е опасност за националната ни сигурност и гнусен долен национален предател!!
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа ли ще изгоните? Ние обичаме Русия безплатно, не като вас соровчета, защото обичаме България. Този *** ли защитава България? Засрамете се и се скрийте някъде!
73
2
 
13
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Тези които ме пращат за Сибир - ще ги помоля да ми осигурят руски паспорт, аз бих искал да живея в силна държава която си пази границите и гражданите.Много хора вече са обърнали поглед към Русия, защото всички прогнози са, че ИД ще подпали Европа. В Брюксел има военно положение, тази година дойдоха 1.5 млн мюсюлмани в ЕС по покана на една баба с деменция.Нямам много желание да оставам в ЕС
72
2
 
13
 
! Отговори
косатка преди 8 години
чета по-надолу питане защо като някой харесва Русия не отива там ? Ами задължително ли е да отидеш там непременно след като я харесваш ? Харесва ми тука и това не ми пречи да харесвам и Русия. И обратното - защо тези дето толкова харесват Щатите не са там, а стоят още тука ???
71
2
 
15
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Президента не е адекватен и дори от ГЕРБ го бламират. Въпрос на време е да изчезне от политическата сцена, най-малкото на следващите избори няма шанс. Никой няма полза от зъбене към една от най-влиятелните държави в света.Гледайте Украйна и си правете изводи докъде води зъбенето към Русия. На изток се подпали, от 2016 Русия въвежда пълно ембарго на Украйна. За престрелките между въоръжения десен сектор и правителствени войски май никой не ви информира.
70
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора които цял живот са се занимавали с московлук като руските агенти от АБВ да бъдат така добри и веднага да напуснат България. Нека отидат до руското си началство и да го обслужват на място. България не се нуждае от предатели като тях, тя има нужда от хора които искрено я обичат.
69
9
 
7
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Много ми е смешно, когато някой почне да защитава руски интереси, но когато му кажеш да си хвърли БГ паспорта и да заминава за Москва, почва да носи от 9 кладенеца вода, за да не го направи. Лицемерието е избуяло до немай къде.
68
13
 
8
 
! Отговори
Русофилите в Сибир преди 8 години
Русофили и българомразци като Георги Първанов и Румен Петков се нахвърлят като лешояди на мъpшa върху единствения човек в тази държава дръзнал да защитава българския интерес. Хора които са за затвора заради предателство спрямо родината си ще определят кой да си подаде оставката. Що за кощунство?
67
7
 
7
 
! Отговори
Русофилите в Сибир преди 8 години
Русофили и българомразци като Георги Първанов и Румен Петков се нахвърлят като лешояди на *** върху единствения човек в тази държава дръзнал да защитава българския интерес. Хора които са за затвора заради предателство спрямо родината си ще определят кой да си подаде оставката. Що за кощунство?
66
5
 
12
 
! Отговори
Толкова е просто преди 8 години
Решението е, Офшорко незабавно да се маха ....