Нов правосъден министър - най-рано след седмица

Бъчварова: Не можем да говорим за дестабилизация
Обновена: 11 дек 2015 17:25 | 11 дек 2015 17:19, Веселина Йорданова
27
Нов правосъден министър - най-рано след седмица
Снимка: БТА

Вицепремиерът Румяна Бъчварова заяви, че нов правосъден министър ще има най-рано в края на следващата седмица. Тя посочи, че се обсъждат кандидатури, но няма да назовава имена.

Бъчварова отказа да даде и оценка на свършеното от подалия оставка Христо Иванов. По думите й в момента не можем да говорим за дестабилизация на коалицията.

Още по темата
"Знаете, че в нашата коалиция още от първия ден винаги имаше въпроси, по които трябваше да се изясняват позиции и винаги досега сме успявали да намерим решение, мисля, че и сега ще е така. Не бих казала, че имаме проблеми с Реформаторския блок, за да изглаждаме отношенията си. Спазваме демократичните принципи да уважаваме мнението на нашите партньори, не мисля, че има драма в случая, става въпрос за лично решение“, коментира още тя, цитирана от "Фокус".

Вицепремиерът обяви, че е готов планът за дейностите при терористична заплаха. Бъчварова обясни, че ако има такава ситуация, би трябвало да се създадат щабове, които е най-добре да бъдат ръководени от областните управители, а членове да са кметовете и всички, свързани с необходимите действия институции.

Бъчварова съобщи, че бежанският натиск към България спада и има дни, в които няма нито един бежанец на границата. По думите й страната ни в момента е сред държавите, които много успешно се справят с този проблем, но това не се дължи само на начина, по който се охранява границата.

"Истината е, че ние успяхме да създадем такава организация, чрез която на няколко нива да успяваме да индикираме присъствието на бежанци, да ги задържаме и да ги регистрираме", разясни тя.

МВР шефът каза, че най-важна е работата, която се извършва в населените места по установяването и задържането на нелегалните имигранти.

По думите й административна реформа не може да се осъществи отделно от реализирането на електронно управление.

"Работим в тази посока и планираме създаване на държавна агенция за електронно управление, която да координира усилията на всички местни и държавни институции в изграждането на електронните им системи и търсене на решение за предоставяне на електронни услуги", коментира Бъчварова.

Тя допълни, че при похарчени стотици милиони левове "имаме отделни парчета", но нямаме система и именно това ще бъде работата на агенцията, която трябва да започне работа догодина.

"Документите, които ще започнем да издаваме от 2017 г., ще съдържат чип, с който всеки може да се идентифицира", уточни тя.

Бъчварова каза още, че добра практика, която ще се стремим да въведем у нас, е партньорството с частни охранителни фирми, които имат изградени системи за наблюдение.

МВР шефът отбеляза още, че голяма част от тежките катастрофи стават в малките населени места от неправоспособни водачи и нетърпимостта към това явление трябва да се засили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: МВРРумяна Бъчварова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Защо не сложат Бъчвата за министър на правосъдието. Тя оправи МВР, защо да не оправи и правосъдието. А пък за МВР шеф да върнат Цв. Цв. вече не е обвиняем.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че са стабилни как иначе ще продължат да крадът
17
0
 
2
 
! Отговори
боц преди 8 години
А нов министър на вътрешите работи КОГА????най добре е веднага!!!!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Lineall преди 8 години
Aide treniraite dotogava za shpagat na vaje:-)
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало Бъчварова ти и Кунев сте най слабите министри в това правителство все говорите за реформи дето все не се случват първо с референдума на президента сега и с тази реформа в съдебната система точно обратното от препоръките на венецианската комисия АМА ти за каква стабилност ми говориш *** !!!!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиТочно такова е внушението! Ще чакаме, ще видим! Нали все реформи правим. А, токущо един профсъюзен лидер направи най-верния и точен извод за НАШИТЕ РЕФОРМИ: Все реформи правим - от лошо към още по-лошо! Баш си е така! А сега с "либерализацията" на тока и сменените ни в клин ни в ръкав на сложените преди десетина години електромери (най-бързите в света) такава реформа на джобовете ни чака, та чак ще се изцъклим като варена цаца. Ама като сме цаци, а не риба меч...
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще си изберат такъв който няма да им пречи , ще плеснат с ръце и ще се прегърнат в тяхната си държава!
12
0
 
4
 
! Отговори
Avocado преди 8 години
Pardon, na kakvo e ministar bulkata M. Kuneva?:-):-):-)
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека Христо Бисеров е новия министър!
10
0
 
4
 
! Отговори
бургазлия преди 8 години
Как положението с емигрантите е овладяно и напоследък по границата не се вестяват ми тези завчера задържани в близост край Приморско от къде са минали не е ли през границата или спуснати от въздуха. Ако е така кой охранява въздушната ни граница.Отново възниква въпроса къде са ТЕЗИ ОТ гРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ.
9
0
 
5
 
! Отговори
Жалки трътки преди 8 години
Естествено, ДПС гарантира стабилността.. :)
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gaf sled Gaf a ti Sedi6 rumanke koi te savetva priatelkatA ti amerikankata li ili evgeni sladura ot konizentara o.s. Mustak
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да е всичко тип топ трябва да докарате поредния червен плазмодии от кохортата на президента -доносник и всичко да си продължи както е досега
6
0
 
12
 
! Отговори
pet преди 8 години
Според мене ще е Пеевски.
5
0
 
8
 
! Отговори
спомних си преди 8 години
С други думи до седмица тиквата трябва да срещне някъде по пътищата някой който да става според него спомнете си в първия му мандат какво изрече когато представи тогавашния нов здравен министър който съответно се оказа поредната грешка.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У нас единствено стабилни са кражбите .
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дясната ръка на МУТРАТА на запад е мафиот у нас Вътрешен министър
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a tazi milata tolkova e obvarzana s kapital i protestna mreja che ima naglosta da govori za reformi <<<<taka li ti kazaha ot KOZYAK 16
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПАРТИЯ = МАФИЯ"Този" за нищо не ставаше. Както и всички от *** на кунева-радан костов!