Падна главата на Местан, изхвърлиха го от ДПС!

Триумвират ще води временно партията
Обновена: 24 дек 2015 18:15 | 24 дек 2015 15:42, Александър Попов
384

Вижте част от главните действащи лица в Бояна. Снимка: Булфото

Лютви Местан бе свален от поста председател на ДПС. Това стана ясно след извънредното заседание на Централния съвет на партията, което се проведе в Боянските сараи на Ахмед Доган.

Още по темата

Освен това досегашният лидер е изключен както от парламентарната група, така и от партията.

"Такава ще бъде съдбата на всеки, който работи против интересите на България", заявил Доган по време на съвета.

До националната конференция ДПС ще се управлява от триумвират. В Председателския съвет влизат Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза.

Извънредното заседание бе насрочено, след като преди дни ДПС бе разтърсена от реч на почетния председател Ахмед Доган. Той разкритикува решения на вече бившия лидер на ДПС Лютви Местан.

Самият Местан тази сутрин даде пресконференция в Кърджали, на която заяви, че не смята да подава оставка. Такава не му била и искана. Той заяви, че Централния съвет бил свикан неправомерно, тъй като това било в правомощията на председателя.

"Спазени са всички точки от устава на партията", заяви след заседанието говорителят на ДПС Велислава Кръстева.

От ръководството на партията отказаха коментари след заседанието. Новият председател на партията се очаква да бъде избран на деветата национална конференция на ДПС, която ще се проведе най-вероятно през пролетта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
12
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Тези дето сега ги слагат на власт в ДпС са от новото поколение. Т.е. се извършва смяна на поколенията, а не просто смяна на лидера. Четин Казак знае турски превъзходно, т.е. по това се различава от двамата агента на ДС (Павел и Сава), които сричаха, говореха с дълбок акцент и турският им беше ужасен. С това владеене на езика, не вярвам да са по-българи от Местан. Местан не е стока и тези не са стока.Какъв трябва да си за да си в партия на ДС?Явно без морал и достоинство. Но те са "над тези неща"
102
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русофил=депесар=атакист
101
2
 
5
 
! Отговори
До 174 преди 8 години
Няма случайности при Доган, датата н е случайна, днес Местан има РЖД и в навечерието на празник сме и темата тотално е променена, както стана с атентата срещу Доган !
100
5
 
23
 
! Отговори
до 176 преди 8 години
За едно си прав Турция потъва, забъркаха се много със Сирия настъпват и към Ирак, отатък Иран им се репчи и свалят руски самолети отвсякъде са заобиколени с ''приятели'' вече.
99
8
 
31
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
В случая ходът на Доган е от полза за България!Преследвайки собствения си интерес Сокола ни дава така необходимата отсрочка и същевременно спасява плановете си за собствена,лично негова държава.Местан беше започнал да се изживява като бъдещ пожизнен управител на турския вилает *** и щеше да донесе много бели!Доган е много по-информиран от нас какво ще стане с Турция в скоро време и ако тя тръгне да потъва не би искал да ни повлече.Точно сега обвързване с нея е лудост!
98
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чиста случайност,че личният интерес на Доган съвпада с този на България за момента.ай не го слагайте до Левски едва ли неама повечето сме за жълти книжки май ,май щом сме на този хал турци да ни клатят...
97
2
 
17
 
! Отговори
666 преди 8 години
Войната /преносно/ Турция - Русия се играе на неутрален терен, тоест в България, няма много поводи за радост защото отново сме пионки и плюнка за сметка на други интереси !
96
5
 
9
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Анонимен 167Ако САЩ бяха демократи нямаше да искат да смачкат никой, усещаш ли как демокрация и мачкане на мислещите различно са изключващи се взаимно неща?
95
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви национални интереси,какви пет лева?Нима Доган не занесе навремето едни списъци в турското посолство.Всичко е боричкане за власт.Местан е засегнал някакви лични интереси на сокола и затова е цялата работа.Същият сценарий като с Бисеров.Вече го изкарахте най-големия анализатор и мислител във вселената,защото казал,че международното положение е сложно...И резонанса на векторите да не забравя...ахах
94
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин няма да наложи на дъщерите ви да носят забрадки и вие да се молите по 5 пъти на ден! Това ще се случи, ако пипалата на ислямиста Ердоган налазят България. Зад Ердоган стои Ислямска държава, не забравяйте! Поздравления за Доган, наистина за един ден направи повече за България, околкото Волен за толкова години, направо ме е яд да го кажа, но е така!
93
4
 
15
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА: преди 8 години
ДПС---ИЗОБЩО НЕ Е "ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ"!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е ---/-турския /........ПРО-РУСКИЯ КЛОН --НА БКП ./..създаден по инструкция от КГБ.........../ДОГАН Е -----БЪЛГАРСКИЯ/ Кадиров.../....!!!
92
8
 
24
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Очевидно американското посолство е в течение на нещата, по форумите вече са спуснати новите опорни точки, чакаме Прецедента и Баце да си получат листчетата с текста и да коментират скоро. Истината е, че турчина Доган направи днес за България това, което никой не е направил през последните 26 години!
91
10
 
5
 
! Отговори
шаши преди 8 години
Доган - цар български
90
5
 
5
 
! Отговори
бг турчин преди 8 години
Реалните причини ще се разберат по делата на новите марионетки в ДпС. Защото те могат да говорят всичко, но не се знае каква е реалната причина. Може пък да се окаже, че агент Павел е бил твърде мек и искат по-силно отстояване на турските интереси в България. А те могат формално да кажат точно обратната причина.
89
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бат Здравко 113Най-адекватният коментар във форума!
88
3
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 116Забавен си! 99% от българските турци едва ли биха предположили, че някой от ДПС е против Турция . За тях и Ахмед Доган и Местан са си турци милеещи за Турция, а Доган е нещо повече от Местан в техните очи- той е символа на ДПС. Мислиш, че 10% от тия анадолски промити мозъци у нас даже знаят, че Доган е агент на ДС? А мислиш ли, че знаят какво е ДС? Ония отрудени потурчени българи по селата ще знаят , че Местан е свален от власт, защото е протурски настроен, а Доган играе двойна игра?
87
7
 
10
 
! Отговори
? преди 8 години
ХИБРИДНАТА война в действия:1.Филмът по поръчка на Москва.2.Противопоставяне- Турция-Русия в България.3.ГОЛЯМО нахалство от страна на Доган : електоратът ИМ трябва да бъде отново пренастроен на "КАРМАЗЪ." Доган иска завой към Путин- оттам ПАДАТ сега пари.
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган ако стабилизира електората си след като публично се изплю на България - Б.Б и Турция - Ердоган ще го призная за най- ГОЛЕМИЯ политик в историята на България !
85
9
 
10
 
! Отговори
ВЕЧЕ СТАНА ЯСНО: преди 8 години
А. ДОГАН-------Е "ПРО-РУСКО КОМУНИСТИЧЕСКО ЧЕНГЕ".......!/...идва във политиката ---за да подпомогне закъсалата тотално БКП/бсп....ха,ха,хаааааааааа/
84
6
 
10
 
! Отговори
Тюрк преди 8 години
Не ме вълнува нито Местан нито Доган, нито САЩ - ЕС - НАТО, нито Русия, стандарта ми на живот няма да нито по-зле нито по-добре независимо кой ще е диригент на умрялата ни държава !