Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН

Външният министър подписа кандидатурата й за поста
Обновена: 9 фев 2016 22:29 | 9 фев 2016 21:53,
283
Край на чуденето: България заложи на Бокова за ООН
Снимка: архив Reuters

Външно министерство номинира официално Ирина Бокова за Генерален секретар на Организацията на Обединените нации (ООН). Новината бе съобщена от пресцентъра на МВнР.

Още по темата
С биографията си и натрупания опит Бокова може да бъде една от значимите кандидатури в предстоящата кампания за Генерален секретар на ООН, се казва в мотивите за издигане на кандидатурата й.

Номинацията е подписана от външния министър Даниел Митов.

Бокова бе определена за българския кандидат в надпреварата от правителството на Пламен Орешарски. Формалното номиниране трябваше да направи сегашния кабинет.

Макар и при встъпването си в длъжност премиерът Бойко Борисов да обеща, че се съобрази с решението на предишния кабинет, формалното номиниране бе предшествано от месеци мълчание от страна на управляващите.

Неофициално се заговори, че за поста може да бъде номинирана Кристалина Георгиева – еврокомисар и зам.-председател на ЕК.

Вчера обаче тя се отказа от битката и обяви, че остава в Брюксел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България заложила ...... глупости!!! Аз залагам на себе си, тия крадци не ги познавам и не ме интересуват!!!!
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега какво,комунизма си е отишъл в ООН?
108
2
 
4
 
! Отговори
истина преди 8 години
Няма ли ,има и още как . Местан беше вашо момче,как го забравих .Ами БД дето вземаше кинти от Турция .Ами Гоцето .......... хаххаха
107
3
 
11
 
! Отговори
сс преди 8 години
Бокова - дъщеря на Гьобелс. Ужас!
106
4
 
5
 
! Отговори
Истина преди 8 години
В БКП няма нищо рицарско - Вацев и статаджиите ...Лъжи преставени за истина-Каракачанов .Слуги на мафията-Дончева .Политически анализатори от СССР -Дайнов . Банки - и модела Кой .Сега разбрахте ли защо всеки се изнася за ЕС,макар и там да няма какво ново да се прави .
105
3
 
5
 
! Отговори
истина преди 8 години
БКП не е само ислям .....Да, и това е ако имате предвид ДПС ,но не само .БКП е липсата на достойнство ББ.Липсата на честност и нормалност Костов.Липсата на всякакви скрупули Сл Трифонов,липсата на мислене - Сидеров .Заиграване с всички в името на парите -Бокова . На тези негодници помогна и левия цар Сакса .И баща му беше същия ,жалко за дядото дето даде всичко да сме даже първи поне на Балканите.
104
3
 
12
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 8 години
БРАВО НА БЪЛГАРСКИТЕ СТУДЕНТИ В АНГЛИЯ ,НО СЕ ПИТАМ КЪДЕ СА СТУДЕНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ,ЗАЩО СЕ КРИЯТ ,ОТ КОЙ СЕ КРИЯТ,ЗАЩО ОТ ЕДНА ГОДИНА НЕ СА ИЗКАЗАЛИ НИКАКВО МНЕНИЕ,ТОЛКОВА МНОГО ЛИ ИМ ХАРЕСВА УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ СЕ НАТИСКАТ ДА ЗАВЪРШАТ И ПОСЛЕ ТЕРМИНАЛ 2
103
3
 
3
 
! Отговори
1221 преди 8 години
НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО
102
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е румънците изклаха всички комунистически въшки, нашия "преход" беше тих, демек с раздаване на куфарчета вместо с разстрели и затвори. Поради тази причина няма спасение за България, това го разбрах още преди 15 години. Ползвах Терминал 2, препоръчвам ви го.
101
4
 
5
 
! Отговори
истина преди 8 години
Как да се отървем от БКП щом те са се отървали от елита на България който не мисли като тях още през 1945 ......Ние сме под комунистическо 70 г робство ,но всичко се замазва с мирния преход на Же.лев ....Не съм доволен и от ДСБ -прекалено много се сдушиха с комунистите,защото и те май са пожалени през 1945 с ясната цел да подкрепят БКП през 21 век . Навсякъде,даже в Русия смазаха ***,а нашите още функционират .Продажни са и винаги готови да обслужат новия господар. Отврат.
100
2
 
8
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Баце е дал благословията си ! Амин !
99
1
 
4
 
! Отговори
do 195 преди 8 години
Така е! Дори е оттрениран шоумен. Популизъм с предложения намерени по форумите в интернет. Но народът е ***. Народът няма мисъл, говорят му чудесии и той гласува. На неграмотния пък му дават кебабчета и те гласуват. А нормално мислещите псвуват сънародниците си и политиците и напускат държавата. После специалисти нямало, лекари нямало.
98
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да се отърве България от комунистите и техните им наследници. Агенти, доносници, мутри, циркаджии. Това е България след мирен преход. Не трябва да се чудим кога ще ги стигнем американците, ами кога ще стигнем румънците!
97
1
 
9
 
! Отговори
политически преди 8 години
Сл Трифонов ще заеме мястото на Сидеров в политическото пространство .Популистко мислене ,говорене на "истини " без никакви съответни действия освен медийни пучове за електората .
96
4
 
3
 
! Отговори
БКП е ислям преди 8 години
Трябваше да изпратим Вацев .Той открито щеше да подкрепи ислямистите от ИДИЛ в техния културен джихад .СЕМ ,къде сте в Алфа се призовава за джихад в България.Вижте предаването на Сидеров от по - миналата неделя.
95
7
 
6
 
! Отговори
Прост народ преди 8 години
*** народ - слаба държава. Не народ, а ***...Толкова жалки сте българите, че не знам какво да напиша. Толкова завистливо, аморално, мързеливо, нагло племе няма никъде! На Вас драги съотечественици все някой Ви е виновен вие сте най-праведните, най-знаещите, най-можещите и най-най-най просто... Цял свят призна Бокова за много добър кандидат, но българите с мега интелекта казват че е ***... Заслужавате си мизерната съдба тупани недоеб*ни има още много кОрове да поемете с жалкия си акъл!
94
4
 
5
 
! Отговори
Стар преди 8 години
Нали много от вас гласувахте за Мутрьо Борисов защото той ще се справи с комунистите. Е, ето ви как, той избира само комунисти, та гласувайте отново за него и герберастите, те ще се справят с комунистите - всички комунисти ще ни ръководят,та и в чужбина, гласувай *** народе, язденето ви ще продължи.
93
4
 
6
 
! Отговори
алфа преди 8 години
Гледахте ли вчера Сидеров ,с костюма за 3 хил долара се подмазваше на ББ и Сл Триф .Вече се подготвя за своето махане от политическия небосклон след като там иде Трифонов.Няма по -жалък от тоя шмокльо Сидеров.Маша на Доган и ДС.
92
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
универсално некадърна и глупава. няма никакъв шанс
91
2
 
3
 
! Отговори
в преди 8 години
Забележете ,всички партии я подкрепят ,явно или тайно .Сидеров дори я подкрепи ,Радан мълчи ...Подписва бивш костовист .Това е позорно !