Ненчев готов за участието на военните на границата

В правителството влиза разчет колко ще ни струва това
15
Ненчев готов за участието на военните на границата
Снимка: БТА, архив

Военният министър Николай Ненчев обяви, че армията е готова да окаже пълно съдействие на МВР в опазването на границата.

"Готови сме във всеки един момент да защитим териториалната цялост и да окажем пълно съдействие на МВР и "Гранична полиция“ по охраната на държавната граница", каза той пред журналисти в Благоевград.

Още по темата

Министърът и началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов посетиха военно формирование 26 400 в града, където се срещнаха с личния състав и командира на военното формирование подполковник Иван Иванов.

На срещите присъстваха и заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов и Борис Станимиров, заместник-председател на парламентарната Комисия по външна политика.

Посещението е във връзка с промените, които Народното събрание прие на второ четене днес и които предвиждат Българската армия да се включи в охраната на държавната граница. На този етап в дейностите ще участват военнослужещи от военните формирования в Благоевград, Смолян и Белене.

"Водещи в опазването на държавната граница остават МВР и "Гранична полиция", каза министърът в отговор на въпрос на журналисти.

"Когато от нас бъде поискано, ще откликнем с необходимите ресурси, техника и личен състав, за да подкрепим усилията на МВР. Имам готовност да подпиша заповед, с която да възложа ангажимента на началника на отбраната, командира на Съвместното командване на силите, службите "Военна полиция", "Военна информация", Военновъздушните сили или Военномедицинска академия - да предприемат всички действия, които е необходимо, когато се нарушават законите, които регламентират охраната на българската граница", заяви Ненчев.

Предстои в Министерския съвет да бъде представен финансов разчет за осигуряване на дейностите по границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EDIN MNOGO GLUPAV MINISTAR.
14
1
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Съветниците около вас разрушиха армията, а вие чакате да създават - беседвайте само с професионалисти, това първо и второ - 50% от граничната охрана се изпълнява от жителите на приграничните села, те също ще ви помогнат, но е необходимо да ги мотивирате. И все пак в мен има едно съмнение - опасявам се, че липсата на подготовка ще накара войниците масово да напуснат армията - помислете и за това, то не е маловажно.
13
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До матросчо ОТКЬДЕ У НЕГО ТОЛКОВА АКЬЛ
12
1
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Защо да ги изгоните, защото ще развратят войската - не ги ли видяхте как се разхождат без шапки покрай оградата все едно са на слънчев бряг,, кой уважава подобна охрана. Да ходят да хващат престъпници за каквото са учили.
11
1
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Господин министър, тези, които ви съветват си нямат понятие от гранични войски, а още повече полицията, която стои на топло на КТП на граничните пунктове. Не бързайте с разчетите. Първо извикайте изгонените истински граничари, да отворят уставите и да ви обяснят как се пази граница от НАРУШИТЕЛИ, а после правете разчети - за подготовка и гранична дейност, в това включете и възстановяване на разрушените поделения и към ЛЯТОТО - ПОЕМЕТЕ ГРАНИЦАТА. изгонете полицаите, ама веднага.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В стоков пазар Илиенци ще намерите необходимото обурудване за всякакви военни мисии.И без това сте свикнали да се зареждате оттам,и фактури дават хората
9
0
 
14
 
! Отговори
кви преди 8 години
военни,кви 5 лева?!че то в България май има саво генерали и полковници-те ли ще идат?!
8
1
 
4
 
! Отговори
до Хаха преди 8 години
Не може само да се възползвате от хубавото. Трябва и да допринесете с нещо то да се случи.
7
0
 
14
 
! Отговори
Снегурачка преди 8 години
Със зелените чорапкипристигна редник Спас.Талибани веселушкиелате Вий при нас !Рушветчета раздайтена всеки от сърце!Да жулнеме мастикада тропнем ний хорце!
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Досега охраната от полицията се изразяваше в това, да дебне мигранти и щом ги види да ги залавя, товари и превозва до центровете за бежанци. Там те оставаха на пълна народна издръжка. Сега и армията ще помага за превоза на ценните бежанци, които ще хрантутим.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидно няма нито един юрист(грамотен) в Министерски съвет. Направиха манджа с грозде във всички сфери на обществото. Всеки се занимава с това от което нищо не разбира.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Война с кого се очертава, другарю Ненчев ... с Турция, с Гърция или с Русия ?най-добре да им обявим война на всички едновременно, на първата фронтова линия дебелите шапкари на заплата и секретарите от министерството, поради липса на други
3
0
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Ненчев е известен ***. Каква армия ? Ние нямаме армия !Един файтон неподготвени хора.Далеч по-важна е новината, че руснаците подписаха с италианците договор за строителство на нов газопровод по дъното на Черно море.Проектът заменя "Южен поток" и "Турски поток". Газът ще минава по дъното на Черно море и ще достига до Гърция, откъдето ще бъде разпределян за Италия, а вероятно и за други европейски държави.Сега е моментът да се възползваме от влошените отношения между Русия и Турция !
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За ГЕРБ и ДПС е по-безопасно да се разоръжи българската армия и да се викнат натовски самолети и турски аскер да ги пази на власт.
1
0
 
15
 
! Отговори
То6 преди 8 години
В кабинета е лесно, нали ти няма да ходиш в калта и да се криеш в оръфана палатка.