Левите сили отвръщат: Оспорваш антифашизма? Глоба, затвор...

Наблюдавала се кампания за омаловажаване на антифашистката съпротива
10 мар 2016 12:52,
311
Левите сили отвръщат: Оспорваш антифашизма? Глоба, затвор...
Снимка: архив Reuters

Истинска война на законопроекти поведоха борците срещу комунизма и представителите на левите сили в парламента.

Още по темата

Дни след като реформаторите Мартин Димитров и Петър Славов, заедно с Методи Андреев от ГЕРБ внесоха промени в НК, с които искат възпяването на комунизма и национализма да се наказват със затвор и глоба, същото направи и независимият депутат Велизар Енчев.    

Известният привърженик на левите идеи предлага в Наказателния кодекс да се запише, че всеки, който оспорва антифашистката съпротива, да се наказва със затвор до три години и с глоба до пет хиляди лева.  

В мотивите си Енчев пише, че в последните години се наблюдава кампания за омаловажаване на антифашистката съпротива.  

"По този начин се хвърля незаслужена сянка върху борбата на Антихитлеристката коалиция през Втората световна война, в която влизаха СССР, САЩ, Великобритания, Франция, Китай и др.", аргументира се още депутатът.  

Според него с предложението му ще се сложи край на системното и обидно омаловажаване на антифашистката съпротива. Той смята, че ще спре и поругаването на паметта на убитите партизани, ятаци, ремсисти, политически затворници и концлагеристи в периода 1941-1944 г.  

Енчев допълва, че с тази поправка страната ни ще последва примера на много страни в Западна Европа.  

Инициативата на независимия депутат идва малко след като и избраникът от "Атака" Илиян Тодоров изригна срещу идеите на десните да наказват с глоби и затвор тези, които пропагандират комунистическата и националистическа идеология. В своя позиция до Dnes.bg той сравни вносителите на тези предложения с Хитлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
2
 
1
 
! Отговори
НН преди 8 години
ДРУГО НЕЩО НЯМА ДА ИЗМИСЛЯТ
208
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На България и трябват 3 неща - Пиночет, армия и стадионЗа съжаление и 3-те ни липсват
207
1
 
6
 
! Отговори
Прост народ преди 8 години
Какви политици, каква интелигенция? Тия 240 лай-новози са толкова безхаберни и жалки, че ще си спасят задниците от линчуване с закони! Ако тоз народ свали овчите кожи и си дигне малко главата, никакви закони няма да Ви спасят мизерните тикви ще Ви разчекнеме на площада като дивеч. Не мога да ги издържам тия нагли крадци вече, не знам защо им е простено националното предателство, което извършват всеки ден?!?
206
2
 
1
 
! Отговори
Bogdanov преди 8 години
ZAGUBATA,HA BLIZAK PREDI I SLED SEPTEMVRI 44 godina,E INDIVIDUALNA I NEPREJALIMA BOLKA.SASTO TAKA E NALIZE I ''POLITICHESKA""ZAGUBA ZA ""DRUGI""!! NE E LI,NASTAPIL <TOZI MOMENT,KOITO NIE VSICKIBALGARI,DA OTHVARLIM PROTIVOPOSTAVANETO,PRIEMEMI IZGRADIM''STENATA NA PLACHTA'', PAMETNIKAT NA ''OBEDINENIETO'',KADETO VZAIMNO DA OTDAVAME POCHIT I UVAJANIE,KAM NEZAKONO ZAGUBILITE SI JIVOTA NASCHI BLIZKI PREZ ''POVRATNOSTITE NA NASCHETO ISTORICHESKO''RAZVITIE!!!!TAKA,STE TRAGNEME NAPRED!!!!
205
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
виждали ли сте комунист да се кръсти се едно евреин или мюсулманин да признаят исус за свой бог извинявам се те не вярват в нищо друго освен в парите като чели ще ги носят на онзи свят
204
1
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Напротив, чуваше му се езика, но беше в стилЪТ на Маркс и Ленин и тук там на байТошо.Хората отлично го познават и сега им е толкова смешен, като пос ..ан.
203
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Методи Андреев не може да говори правилно български език.Мяка като неандреталец..големи антикомунисти станаха.Сега взеха да лаят,гласчето не можеше да им чуеш тогава
202
5
 
13
 
! Отговори
БДЖ преди 8 години
Браво на Велизар Енчев, прав е отвсякъде ! Да го подкрепим !
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименако си християнин алелуя
200
3
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименИ във Френч ли МАКИТЕ са проруски терористи или ТИТОВИСТИТЕ, нещо не си си мил краката, я се изкъпи, изпий като мъж един ракиджос, разходи се до моколовръстното и се събуди, че си православен българин.
199
5
 
8
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
До АнонименЕто ви го туркофила - същият, до преди няколко дни заменяше робството с приятелство, сега слага знак за равенство между 20 000 избити, изгорени и обезглавени антифашисти и 143 те раз...ни главорези и помагачи на фашизма ----ето, за това е прав Енчев в статията - наистина, да не се забравят никога зверствата на фашистките главорези. И тук няма никаква пропаганда, защото същите са били еднакви в цяла Европа с гаврата против народите си. За това получиха наказанието си в Нюрберг.
198
2
 
3
 
! Отговори
rrr преди 8 години
АМИ СИНИТЕ ДЕМОКРАТИ ????????
197
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВИ "ЛЕВИ СИЛИ"...какви 5-лева ,бе....??!!!!ЦЯЛАТА ТАЯ СБИРЩИНА ОТ РУСКИ ИБРИЦА НА ПОЗИТАНО-20......СА ПРЕКИ НАСЛЕДНИЦИ И РОДНИНИ НА УБИЙЦИТЕ ОТ БКП...."поемащи вината , за тази си дейност--САМО С МЕЗЕТА"!!!ТОВА СА ХОРА БЕЗ МОРАЛ И СЪВЕСТ --НА ТЯХ ДЪЛЖИТЕ ,ПРИМИТИВНОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ В МОМЕНТА , ЗАЩОТО СТЕ ТОТАЛНО ОГРАБЕНИ И ИЗЛЪГАНИ ОТ ТИЯ ЧЕРВЕНИ НЕГОДНИЦИ!ДНЕШНИЯ "ЧЕРВЕН КАПИТАЛИЗЪМ"------Е ВЧЕРАШНИЯ "СОЦИАЛИЗЪМ"НЯМА "ДЕМОКРАЦИЯ"-----ИМА САМО "ЧЕРВЕН КАПИТАЛИЗЪМ" с ПАРИТЕ НА НАРОДА
196
9
 
0
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
ВАШЕ ВЕЛИЧЕСТВО, единствено вие останахте честен и истински българин, върнете се и СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ИГО, ние сме православни и нямаме място в тази шмекерия....НАЗДРАВЕ МОМЦИ, ПРАВОСЛАВНИ БЪЛГАРИ, вън туркофилите от тази пропита с православна кръв българска земя.....АНАТЕМА........
195
2
 
1
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
А за Сидер войвода , не се кахърете, той най-добре се е ориентирал, разбрал е кой БРАТ е най - близо, само на 10 минути с ИСКАНДЕРА, и вече ви е надбягал дори, без да се мори.
194
3
 
12
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Честно, ама много честно, МЪЧНО МИ Е ЗА ИЗМИНАЛИЯ СТРОЙ - кръчмата беше пълна всяка вечер, ама всяка, леле еее, какво пияние беше, радост за душата на истинските мъже - а сега хорицата тлеят от бедност и тежко въздишат за убавия животец - беднотия до шия, студ у дома, по талавизита само на чужд език се пее и говори, по улиците момченцата се хванали за ръчички - УМИРА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ, КАЛОЯНЕ, СЪБУДИ СЕ, Е, няма да мога да те почерпя, но ще ти се радвам, ако ни спсиш от това ЕВРОПЕЙСКО ИГО.....
193
1
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Сега си спомних нещо и ми стана толкоз смешно, някои "партийни членове" , не са забравили мръсотийте си и отново с жар ги прилагат - срязали с трион, а може и с резачка, тръбичките за масло и ето я конспирацията, хей оч....о, я по добре разпитай баща си или дядо си какво значи антифашист, те с глупости не се занимават, прочети. прочети. А че всичко сте го подготвили в а...а за анализи, вече е ясно - първо "диверсия" и - комунистите идат, по добре си признай на кой тротоар рипна-просто гадост.
192
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, а Воленчо сега антифашист ли е?
191
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левите "сили" да внимават с напъна, че току-виж напълнили памперсите.
190
6
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Е, те това е туркофили, колкото и да ви купува Ердоган, няма да можете да разбиете народеца, той, горкиьо е живял и през соца и вече живее "охолно" през "демокрацията" - дори няма нужда да се агитира в комунизъм и национализъм - видяхме го как единно възстана против подмяната на историята, НЯМА И ДА ЗАБРАВИ КАК МЕДИИТЕ "ВЪЗПЯВАХА" ОСВОБОЖДЕНИЕТО, е, не се разбра, кой ни е освободил, но, И БЕБЕТАТА ГО ЗНАЯТ ВЕЧЕ.Я по собре си отивайте при Ердоганя, разбрах че ще връща харемите и ще му требате.