ГЕРБ vs. Борисов: Докога ще търпите Радан, уволнявайте!

Източвали "Терем" в касата на ДСБ, Кънев взимал и като адвокат
Обновена: 17 мар 2016 16:59 | 17 мар 2016 15:22,
94
ГЕРБ vs. Борисов: Докога ще търпите Радан, уволнявайте!
Радан Кънев. Снимка: БТА

Парламентарната група на ГЕРБ излезе с остра декларация към лидера си Бойко Борисов. С ядосан тон зам.-шефката на депутатите от управляващата партия Цвета Караянчева настоя премиерът да дойде в Народното събрание и да обясни докога опозиционерите на Радан Кънев и ДСБ ще участват във властта.

Още по темата

"ГЕРБ настоява премиерът Бойко Борисов да вземе мерки и да освободи от всички ръководни постове в държавата хората на Радан Кънев и ДСБ", обяви депутатката.

В позицията на управляващите се казва, че те искат да разберат от Борисов докога ще търпи лъжите на Кънев и хората му, че са в опозиция.

"ПГ на ГЕРБ отказва повече да носи отговорност за действията на Радан Кънев и неговите съпартийци. Настояваме прокуратурата да се самосезира и да провери дейността на няколко скандални назначения от квотата на ДСБ в държавното управление и всички скандали изнесени в медиите", призова още Караянчева.  

Тя обяви, че списъкът с назначения на ДСБ в управлението е много дълъг, но ГЕРБ настояват на първо място прокуратурата да провери дейността на държавното дружество "Терем", председателят на Съвета на директорите на което, Стоил Яков, бил лично назначение на Радан Кънев.  

Караянчева съобщи и че в групата на ГЕРБ имали сигнали от служители на дружеството, според които то се източвало в полза на партийната каса на ДСБ.

ГЕРБ настояват пред премиера и да се провери договорът за адвокатски услуги на кантората на Радан Кънев, сключен с "Терем". Според Караянчева той е на стойност за 2000 лева на месец.

ГЕРБ имали информация, че кантората на Кънев е получила 20 000 лева за 2015 г. от "Терем", въпреки че дружеството има юридически отдел.  

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пък изчете списък с хората на ДСБ в държавното управление. Сред тях са членовете на почти целия политически кабинет на външния министър - Асен Агов, Иларион Иларионов, Христо Ангеличин и др.

В МРРБ съветник е бившият министър и депутат на Иван Костов Евгений Чачев. Сред назначенията на ДСБ има и зам.министри, зам.-областни управители и др, стана ясно още от списъкът на Ненков.  

"Време е тази политическа шизофрения да приключи", обяви още Цвета Караянчева. ГЕРБ настояха РБ да излъчи единна кандидатура на лидер, който да носи отговорност.

Депутатката нарече поведението на ДСБ мимикрия и двуличие. От ГЕРБ обявиха, че тонът им не и ултиматум към Борисов. Според Караянчева той знаел за позицията им, но те я обявяват публично, за да запознаят всички с нея.

"Искаме като законодателна власт и парламентарна република да чуем какво ще ни каже премиерът и след това ще решим дали да поискаме оставки на определени лица", каза още Караянчева.

Тя отказа да отговори конкретно на въпроса дали ГЕРБ иска оставката на здравния министър Петър Москов и на военния Николай Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Ганьо преди 8 години
Парите от Европа вече намаляват драстично-стигат само за крадене от нашите хора!"Тамам сега му е времето!""Ашколсун бе,кьопоолар!"
49
1
 
1
 
! Отговори
иван преди 8 години
очевидно само гербери могат да бъдат назначавани... идват избори за нещо вероятно..
48
3
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ГЕРБ---гроб за комунисти и левичарски ***...!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то убуу ша ги изуволнят, ама после падат от власт вкупом, а дали ще се върнат после, както сега? Май много са си повярвали тези от антуража, наречен ГЕРБ. Всичко се крепи на Борисов, не разбират ли това. Всички от този антураж са никои. То и Кънев прави камара хлапашки глупости. Просто в РБ-то няма политици, а само клиентела. Жалко!
46
5
 
12
 
! Отговори
За един по-чист ГРОБ преди 8 години
Радан Кунев задмина по гьонсуратлък и бащицата си Иван Мавъров...хаххахаххаха
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
герб теглят външни заеми по 4-5 милиарда годишно.къде отиват тези пари
44
3
 
7
 
! Отговори
Кака Гърга преди 8 години
браво...може и да стане партия от ГЕРБ някой ден...освен ако самия бат Бок не е накарал подчинените си да излязат с гневна декларация спрямо недоразумението Р.Кънчов
43
4
 
25
 
! Отговори
Минувач преди 8 години
Крадецът вика:"Дръжте крадеца!". ГЕРБ източва цялата държава в момента. Грабежът е безпаметен.
42
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гербаджии скапани не се напиняите ч е след референдума ще ви клатим мажоритарно я по кротко ченгесарите
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само една от сделките е за 50 двойни контейнера цигари престиж
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вижте развалените договори на булгартабак с иракски кюрзистан и афганистан.има ги по другите сайтове. е,те това ги стяга чепика герб и дпс.развалиха им контрабандата
39
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напишете ми едно гневно писмо, рекъл Вождът на своите, че не знам как да ги разкарам тия... Парите от Терем вместо да отиват в нашата каса, отиват в ДСБ! Сядайте и пишете!!!
38
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
а вие какво очаквате от реаниматорския блок цветя и розине те са любители на ам зелен гушер
37
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на герб и дпс им спря контрабандата на цигари към турция ирак и ислямска държава и от там е този яд и изпускане на нерви
36
2
 
18
 
! Отговори
брех преди 8 години
при това положение, не трябва ли ББ да си подаде засрамено оставката?! че нали той се съгласи да си играят заедно ... шантава работа
35
1
 
10
 
! Отговори
ХомоГЕРБ преди 8 години
Радке,нима си мислиш че просто ще прелъстиш мъжа на нашта премиерка???
34
5
 
15
 
! Отговори
74408 преди 8 години
Лелее, източват Терем с 2000 лева на месец. Това ще отнеме хиляди години.
33
6
 
17
 
! Отговори
цирк ГЕРБ преди 8 години
Поредния цирк в парламента ,а режисьора е известен като човека прочел ВИНЕТУ.
32
0
 
4
 
! Отговори
до 34 Петър преди 8 години
Ам че *** го цукни....
31
4
 
13
 
! Отговори
Вън Ив. Иванов преди 8 години
Първи трябва да бъде уволнен мумифизирания злодей Иван Иванов, шефа на КЕВР, който непрекъснато вдига цените на тока и водата и парното, при положение, че в света паднаха.Крадлюга мумифициран- вън, отивай си в пирамидата мумия с мумия крадлива. И мъртъв и краде! Ужасссс!