Бунтът в ГЕРБ не е срещу капитана, смята Калфин

Не очаквам кризисни ситуации в правителството, допълни той
Обновена: 18 мар 2016 11:30 | 18 мар 2016 11:28, Анисия Иванова
22
Бунтът в ГЕРБ не е срещу капитана, смята Калфин
Снимка: Bulgaria On Air

Бунтът на ПГ на ГЕРБ вчера е пореден знак към ДСБ, че когато изберат път трябва да вървят по него. Това коментира вицепремиерът и министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Tой коментира изказването на премиера Борисов от вчера, че докато капитанът е в Брюксел, корабът му се бунтува.

"Не мисля, че има някакъв бунт срещу капитана. Бунтът не е срещу капитана на кораба, а срещу други хора”, отбеляза Калфин. Излизането на Радан Кънев и ДСБ от управлението промени доста неща, посочи вицепремиерът.

Още по темата
"В самата парламентарна група на РБ се разделиха гласовете. Това състояние действително не е нормално, което е в момента. Не можеш да си в опозиция и да си в група, която участва в управлението. Мисля, че против това е по-скоро бунтът. Аз не очаквам да има някакви такива кризисни ситуации в правителството след него, но е пореден знак към ДСБ, че когато изберат път трябва да вървят по него", уточни позицията си социалният министър.

Вчера ПГ на ГЕРБ цитира списък с назначенията във властта, дело на Радан Кънев. По думите на министър Калфин обаче този списък не е пълен с кадрите на ДСБ, които са във властта.

"Там са извадени няколко. Гледам, че повече интересът им е към МВнР. Най-много хора са подредени там. Това не е представителен списък и аз не бих го гледал като списък за уволнение или за смяна на хора. Това действително е политически сигнал", заяви той.

"Когато си говориш с една парламентарна група, очакваш ангажимент от нея. Няма как да не знаеш колко души ще влязат от нея, как ще гласуват, кой какво ще направи. Това създава реални проблеми за работата в Парламента", добави министърът.

Абсолютно всичко, което се говори и по отношение на подкрепа, и на кандидатура в момента са спекулации. Така Ивайло Калфин коментира въпросът за евентуалната му кандидатура за президент, която освен от АБВ може да бъде подкрепана и от други политически сили.

"Ние разбира се говорим и с други формации, които са по-малко. Президентът Георги Първанов има инициатива преди да се появят евентуалните кандидати за поста, да се изясни какъв президент ни трябва. Втората дискусия, която ще направим, ще бъде във Велико Търново в неделя на тема "Сигурност: Вътрешна и външна". Това са два от основните приоритети, особено в сегашната ситуация на следващия президент", посочи той.

"България не трябва да бъде фактор, който да натрупва повече напрежение в региона, а напротив - да бъде фактор, който да търси събирането и съвместни инициативи. Това нещо трябва да се промени във външната ни политика", смята министър Калфин.

По думите на Калфин бежанският натиск може да се засили особено след затварянето на така наречения балкански път.

Имаме планове какво би се случило, ако има масирано навлизане на бежанци, съобщи социалният министър. Според него България има капацитет за приемане на бежанци, но не се ангажира с конкретна цифра.

"Първо границата не може да бъде свободна. Това е външна граница и тя трябва да се пази. Второ - да, като европейци трябва да проявим солидарност, но тя не трябва да минава през черната индустрия на трафикантите, а хората, които имат нужда трябва да се взимат от лагерите в Сирия. Трябва да види Европа кои са най-застрашените страни. В момента сме в кризисна ситуация. В България например идват предимно афганистанци. Не, че там е спокойно, но и в Либия не е", отбеляза той.
 

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бунтът в герб, всъщност е режисиран от капитана, нещо то сорта "Думам ти дъще, сещай се снахо"
16
2
 
0
 
! Отговори
Злобарът ДеМонКостоф преди 8 години
Как няма да има "бунт" в ГЕРБ. ГЕРБ ексхумираха трупът на най-мрачното явление в българската история на разложилия се костов и костовизма, овласти този труп, а трупът на Костов е мъртъв, обаче пак може да краде и злодейства. Всички костовисти са злодеи, корупционисти, уреждачи, пари и власт не им стигат.Явно на герберите им е дошло до козирката от костовистките злодейства и в парламент и по места.Народът няма да прости никога на Борисов овластяването на вонящия труп на злостърите.
15
0
 
8
 
! Отговори
П преди 8 години
Мъжката Кунева пак се изходи в защита на робовладелеца си,който и пост в държавата да му предложат на Калфин ще каже,че е спец номер едно!ужас
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфин,ти си един празноглав *** на *** на Агент Гоце! Не знам кое ти дава самочувствие да анализираш хора,на коити не можеш да се равниш на малкото пръстче. Всички *** до Агент Гоце сте еднакви - плямпащи палячовци. Е някои пикаят и във фонтаните.
13
6
 
6
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Значи така - американския проект ДСБ с 2% електорална подкрепа иска да хване външно министерство за да ни диктува най-продажната политика на България. И за да може американския гражданин сър Митов да предизвиква напрежение с Русия.Наистина ли смятат тези, че насаждане на напрежение с Русия води до нещо хубаво?За справка - Грузия, Украйна.
12
0
 
3
 
! Отговори
a преди 8 години
Основната версия, по която работеше МВР / разбирай Цветанов като вътрешен министър / , беше свързана с Малкия Маргин, който изчезна мистериозно след това убийство . Защо Гоце мълчи и по този въпрос ? Да не би да е свързан и с Маргините и да го гризе съвестта отново, ако въобще има такава ? Нима Маргините и Пешо сумиста не бяха ортаци , които преди всичко са свързани с Доган и мамин Делянчо Пеефски , който май вече избяга в Катар ? А забравихте ли как Буда тогава се изцепи, че Боби Цанков сам си бил виновен, вместо да каже кой е \'поръчителят\' на това убийство ? Доста се разсмърдя, нали ?
11
0
 
4
 
! Отговори
a преди 8 години
Не е ли повече от очевидно, че нападайки Цветанов през есента на 2010 г. на практика др. Корнезов, Запалката и Гоцето Седефчов защитаваха Трактора и Пешо сумиста ? Все пак и Трактора, и Пешо сумиста бяха съветници на Гоцето Седефчов и респ. закриляни от него - това е факт, независимо от това, че лъжецът от с. Сирищник упорито си крие главЪтЪ в пясъка ! Защо се мълчи за убийствата на Емил Кюлев и Манол Велев ? Защо Гоцето Седефчов мълчи и за това ? Защо никой не желае да се разкрие \'поръчителят\' ? На 05.01.2010 г. беше убит Боби Цанков . Основната версия, по която работеше МВР / разбирай Цве
10
1
 
2
 
! Отговори
a преди 8 години
Забравихте ли как още през есента на 2010 г. др. Корнезов и Запалката започнаха яростно да нападат Цветанов в пленарна зала, като още тогава го заплашваха със затвор ? Др. Корнезов и Запалката са ортаци на Гоцето Седефчов. На 10.02.2010 г. Трактора , докато празнуваше имен ден, беше арестуван и вкаран в ареста от Цветанов / акция \'Октопод\' / , а на 23.07.2010 г. килърът Пешо сумиста беше арестуван и вкаран в ареста / акция \'Килърите\' /. Не е ли повече от очевидно, че нападайки Цветанов през есента на 2010 г. на практика др. Корнезов, Запалката и Гоцето Седефчов защитаваха Трактора и Пешо с
9
0
 
6
 
! Отговори
a преди 8 години
Цветанов нито е футболист, нито е сериен убиец на невинни животни, нито има агентурно име от дс, нито е масон .Буда и Шиши са свързани чрез ФК Левски, табака , КТБ ..
8
0
 
7
 
! Отговори
a преди 8 години
Гоцетo Седефчов от с. Сирищник е висококвалифициран специалист по технологиите на доксициклина ...Преди няколко години Гоцето Седефчов си беше купил една книжка за луцифер ... Това само издава истинската му същност.Гоцето Седфчов не чувства никаква вина , че на 01.10.2014 г. / когато беше мачът Лудогорец - Реал Мадрид / 15 наши сънародници си отидоха от този свят при взрив в една фабрика, чийто формален собственик е един масон , близък си лъжеца от с. Сирищник.Гоцето още се прави на умряла лисица, сиреч , че не е неформален собственик на тази фабрика, а цацата като негов съсектант се
7
0
 
6
 
! Отговори
a преди 8 години
Същите тези лица, които открито нападат ДСБ, мълчат за убийствата на Манол Велев, Илия Павлов, Стоил Славов / сик /, Александър Тасев / сик /, Боби Цанков . Мълчат за братя Маргини, братя Галеви , Трактора , Пешо сумиста, Хамстера. Мълчат за наглото ограбване на КТБ от кръга 'Кой' . Не е ли повече от странно всичко това ?
6
0
 
8
 
! Отговори
a преди 8 години
Забелязвате ли как определени лица в държавата първо започнаха открито да атакуват Иван Иванов / ДСБ / ? След това тези лица открито нападаха Костов, който отдавна не е във властта . Сега открито нападат Р. Кънев и цялото ДСБ ? Същите тези лица започнаха да 'изпират' авторитета на Трактора , като започнаха да го наричат 'бивша барета' .Говорим за Трактора, който беше обвинен в изнудвания, рекети, 'мокри поръчки' , проституция, отвличания на 13 - годишни момиченца .Същите тези лица, които открито нападат ДСБ, мълчат за убийствата на Манол Велев, Илия Павлов, Стоил Славов / сик /, Алекса
5
6
 
2
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Просто след следващите избори Радан ще се изявява в медиите само като БИВШ политик.
4
3
 
1
 
! Отговори
А-ха-а-а :-) преди 8 години
До ХахахаВсичко, което ти не си. ;-)Не завиждай на Генерала / Капитана / Професора!!!
3
2
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 8 години
Капитана , генерала , професора Б.Борисов
2
2
 
9
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Той корабът отдавна се пълни с вода, робите в трюма отдавна се издавиха, само Капитана и свитата му горе на палубата се правят, че все още плаваме успешно към светлото бъдеще.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оф вече и ''бунт'' ли стана :) смешни и ялови управляващи