КАТ ни снима от кофите с 28 нови подвижни камери

Новите супермодерни "очи" ще бъдат добавени към стационарните
21 мар 2016 07:30,
83
КАТ ни снима от кофите с 28 нови подвижни камери
Снимка: архив, Булфото

КАТ ще започне да снима колите за превишена скорост незабелязано, криейки камерите в кофи за боклук, рекламни коли и метални кутии за вестници.

Това ще стане със закупуването на 28 нови супермодерни подвижни уреда за контрол, съобщи в. "Телеграф".

Всеки от радарите струва около 55 000 лева, а общата цена на всички устройства е над 1,5 милиона лв.

Парите ще бъдат осигурени от фонд "Безопасност на движението", където постоянно се трупат суми от платени от нарушителите глоби.

Поръчката ще бъде финализирана ако на 24 март Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението одобри предложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
19
 
! Отговори
аааа преди 8 години
Дали сте клетва да защитавате българския народ и като не Я изпълнявате НЕКА да ви застигне това което БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТЪРПИ и това което БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВИ ЖЕЛАЕ.
70
1
 
21
 
! Отговори
ааааа преди 8 години
тези грешни пари за глоби взети от устата на невръстни ни деца ДА ВИ ПРИСЕДНАТ . БЪРЗАШ КАТО ЛУД ЗА РАБОТА , ЗА НАДНИК ОТ 20- 30 ЛВ ЗА ДА НАХРАНИШ ДЕЦАТА СИ ЖЕНА СИ РОДИТЕЛИ С 100 ЛВ ПЕНСИЯ И ХОП СРЕЩАШ САМАТА СПРАВЕДЛИВОСТ В ВИД НА ГЛОБА ОТ 200 - 4000 ЛВ И ПЛАЩАИКИ Я ЗАСТРАШАВАШ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА СИ ЖЕНА СИ ВОДИТЕЛИТЕ ПЕНСИОНЕЕИ И СВОЯ СОБСТВЕН С ХРАНИТЕЛНИ ДАЖБИ КАТО В ОСВИЕНЦИМ
69
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
55к за камера?Ай стига сте доили бе.И после трябва и да ги избивате тея стинки.Вие сте по нагли и от наглите.Със тия пари не радар ами самолет ще си купя.Много крадете за това няма да се оправим.Научените сте да крадете не да работите.Вземете по един макаров и се гръмнете
68
1
 
21
 
! Отговори
Бат Гошо преди 8 години
Преди няколко дни на голямо кръстовище видях млада блондинка в черен джип,в едната ръка с телефон,а с другата върти волана за ляв завой...
67
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо се похарчиха пари за новите табели с нарисувана камера,които сега слагат за предупреждаване?Според мен е по-важно да се инвестират парите в монтиране на светлоотразителни колчета в банкетите вместо това предложение.Между другото защо нямаме все още такива колчета,които са безценни при дъжд и мъгла и сняг???
66
1
 
21
 
! Отговори
Бат Гошо преди 8 години
ТИР-аджиите заспиват на волана за да не дадат 30 лева за мотел , а колегите с леките коли са с дебело самочувствие но със слаби умения.И колите са стари,и гумите са износени,и пътищата са лоши,а те пият по 4-5 ракии и карат.
65
0
 
22
 
! Отговори
гласът на МВР преди 8 години
В МВР тече реформа,има ли някаква символика в набутването на КАТ при ***?
64
2
 
20
 
! Отговори
камера преди 8 години
До Оставка БорисовНека има камери, докато *** които нарушават правилата бъдат изцедени!
63
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А полицаите във върелите ли ще се крият и те?
62
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки друг, само не ГЕРБ или Сините - това е ясно, по опита от последните 26 години.
61
3
 
22
 
! Отговори
11 преди 8 години
До Оставка БорисовТи кои предлагаш да са? На тоя въпрос такива като тебе никога не отговарят.
60
0
 
17
 
! Отговори
Айде честито... преди 8 години
***.bg/news/342816-младите-шофьори-ще-трупат-опит-на-велосипеди.html
59
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
55000 лева на камера за тумбаците от КАТ, общо над 1,5 милиона лева!!!Някой яко се е нагушил с тази поръчка при тези цени.
58
2
 
26
 
! Отговори
До 63 преди 8 години
Написал си странна смес от истини и полунеистини.Първото ти изречение е съвсем вярно. Второто изречение, по мои наблюдения отдавна е остаряло. Черни джипове вече се шофират от хора всякакви и те в масовия случай не са по-различни от останалите шофьори. Третото ти изречение реално никога няма да се случи, т.е. никога няма да станем равни пред закона. Не знам държава, където това да е така. По-богатите успяват чрез адвокати или по друг начин да се измъкват от ситуации,при които другите не могат
57
0
 
18
 
! Отговори
Яна преди 8 години
Камери удобни за изчопляне....язък за хилядите левове!
56
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората сме три основни типа. Една група спазва законите задължително. Втората група под страх от наказание спазва нормите. Има трета. Група която каквито й забрани да й наложат и санкции тя винаги ще нарушава.
55
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ефект от административните наказания ще има когато наказанието е неизбежно. Когато черните джипове вече не са с предимство. Когато станем вече равни пред закона.
54
1
 
25
 
! Отговори
До 60 преди 8 години
Правилата се спазват само там, където държавата със силата си налага спазването им. С други думи не е достатъчно в закона да запишеш някакви правила и санкции за неизпълнението им. Трябва действаш механизъм от страна на държавата, който да налага със сила спазването им. Ако под силовото налагане разбираш образование, възпитание или "култивиране" съм съгласен. Но всякакви други форми на опити чрез възпитание и образование да се спазват правилата на държавата, са обречени на неуспех.
53
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1,5 милиона лв - Тиквунска фирма е надебеляла, а покрай нея и гейовете катаджииски ще загладят косъма.Ето една от причините за залеза НИ.
52
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
52 " Аз" е напълно прав. Трябва гражданите да се възпитават, обработват, култивират да спазват законите и правилата.