Борисов: Обучаваме безплатно лекари за чужбина, правилно ли е?!

Антитерористичният закон закъснява, призна премиерът
Обновена: 27 мар 2016 20:33 | 27 мар 2016 16:40, Веселина Йорданова
440
Борисов: Обучаваме безплатно лекари за чужбина, правилно ли е?!

Здравеопазването през последната година не се е подобрило и едва ли увеличението на средствата всяка година ще реши проблема. Така министър председателят Бойко Борисов коментира утрешния протест на семейните лекари.

Още по темата
"Непрекъснато, всеки, само повече увеличения да има. Тези пари са на всички данъкоплатци. Над 3 милиарда и половина отиват в здравеопазването. Или, понеже миналата година не им дадохме толкова пари да вземат от Здравната каса, защото бяха свикнали всяка година – дойде края на годината – 250, 300, 400 милиона, ама дадохме и 20 милиона за Спешната помощ онзи ден.

Правим спешни отделения, видяхте ги. Ние, защо обучаваме шест години студенти безплатно за тях? Всички данъкоплатци плащаме, за да ги обучим да станат лекари. И без абсолютно никакъв ангажимент, след това отиват в чужбина. Това правилно ли е", попита Борисов.

Премиерът заяви, че споделя мнението на главния прокурор Сотир Цацаров, че приемането на новия антитерористичен закон закъснява. Според министър-председателя е загубено много време в безсмислени обсъждания, предаде БНР.

Затова се надявам в рамките на една-две седмици депутати да внесат бързо този закон, защото има нещо написано по въпроса и ние година и половина си говорехме само как трябва да променим Конституцията и какво щяло да стане, докато трябваше да пишеме тези закони, които ежедневно трябват на хората, коментира той.

В Закона за борба с тероризма ще се регламентират различните нива на заплаха. Очаква се в него да е описано при какви случаи държавата затваря станциите на метрото и летищата, кога и как се вземат решения за отмяна на учебни занятия, както и при какви ситуации може да се прекъснат мобилните комуникации.

В отговор на изказването на вицепремиера Меглена Кунева, че не е добра идеята за издигане на ограда по границата с Гърция, Борисов отговори:

На нас не ни се прави защитно съоръжение, но те трябва да си изпълнят ангажиментите, така че с цялото ми уважение към тях, ако си спазват шенгенските правила и норми, няма да имат такъв въпрос. Проблемът е с, даже те не са и бежански лагери, при гърците гърците. Те просто са придвижени от единия край до другия на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори на думата "лагер". Там е критичната точка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
10
 
! Отговори
55 преди 8 години
Е,ЧЕ КАТО Е БЕЗПЛАТНО ДА ВЪРВЯ И АЗ И ДЕЦАТА..
220
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обучавате милиционери, които се пенсионират на 50 с по 20 заплати и ползват цял живот безплатно здравеопазване (за сметка на всички останали), това правилно ли е?
219
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боце, във вашия т. нар. Университет на ГЕРБ и Академия обучавате саде сервилни кратуни. Хората, за които говориш са умни, трудолюбиви и амбициозни; няма да останат тук да ти лекуват менискусите за 600 лв..
218
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не може да взимат колкото в Германия- и чистачката тук не взима колкото в Германия стандарта е различен,стандарта трябва да се вдигне и тогава ама....много се краде едни милиарди се теглят е така между другото
217
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами да се направи закон- всеки лекар да работи поне 5-10г. или колкото там се прецени в бг поне да си изплати вложенията с някаква диплома която да важи само за България
216
1
 
23
 
! Отговори
Ян преди 8 години
Правилно е да ги обучаваш за да имат хората професия, неправилно е да ги губиш затова, че не им плащаш достатъчно. На 90% от хората не се плаща достатъчно и затова бягат. Здравната каса се източва чрез схеми за източване като се назначават ненужни процедури като се преследват парите а не здравето на човека. Вкарай в затвора за дълги години някои от най-големите лекари мошеници, вдигни заплатите на честните лекари два и половина пъти и всичко ще е ок. Можеш ли да го направиш Бойко?
215
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"60 българи и всички икономика медии , шефове .. Нито един за инженер , физика , математика, информатика ."Ми нормално е, инженери физици и математика трябват за работа, а заводите са в Китай. Тук остават само търговци и слуги на чуждите фирми и банки. За това и рейтинга на България е нисък, защото хора със слугински манталитет са готови да търгуват и майка си.ЕРГО, това са подходящите кадри!
214
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом властта спешно търси контрастачкуващи и говори за раздори сред стачкуващите-ползва *** по форумите--значи страхът и е голямА реформа в здравеопазването няма ---има опит за диктат и раздаване на бъдещи пари на некадърници ипослушковцисамо втора здравноосигурителна каса би въвела някакъв ред и контрол--но от времето на Костов-когато създадоха това чудо--управляващите бюгат като дявол от тамян от тая тема
213
2
 
31
 
! Отговори
Мозъчен донор преди 8 години
А вие що масово се лекувате по чужбина, уважаеми господа управляващи? Да не би да е заради същото?
212
1
 
7
 
! Отговори
PD преди 8 години
Понеже територията на днешната "държава" България е част от люлката на цивилизацията бялата раса, в последното столетие се дава шанс, на имащи потенциал души, да се пробват да водят род и родина. А изпита е пред древната мъдрост на българите. До сега се нагледахме, на "пази боже сляпо да прогледне", минаваме през "преоблякъл се Илия, погледнал се , пак в тия". И леки проблясъци, за това че държавата не е костюм, конфекция, с който да облечеш всеки. Кой разбрал, разбрал. Останалите действайте!
211
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е тайна че в така наречената Спешна помощ, при която линейките идват около 2 часа след като пациентът е умрял, работят основно некадърници, фенове на лакея на Мутрата - псевдодоктора с наркоманския безумен поглед - Петър Москов.
210
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не забравяме, че обучаваме безплатно за чужбина и инженери, програмисти, медицински сестри, художници, музиканти, балетисти, спортисти, и много други. Тук почти кадърни кадри не останаха.
209
4
 
24
 
! Отговори
me преди 8 години
"Ние, защо обучаваме шест години студенти безплатно за тях? Всички данъкоплатци плащаме, за да ги обучим да станат лекари. И без абсолютно никакъв ангажимент, след това отиват в чужбина. Това правилно ли е" Ми не, не е правилно. И това се знае. Ама вие само си говорите и нищо не правите. Че ако спрете на Меркел притока на безплатни и кадърни лекари, ще вземе да се вкисне. И между другото, краденето на 20млрд. също не е правилно. Да се знае.
208
3
 
28
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
С този здравен министър цяло чудо е, че има още лекари в България. Ако пък Бойко продължава да е на власт, след две -три години няма да можем да можем като Гърция да си върнем дълговете.
207
2
 
22
 
! Отговори
човека с шлифера преди 8 години
Ей,няма да пишете против Бойко!Човека е хипертоник и като виж пак качил кръвното.
206
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 248 аааа,ние за тато не вярвахме че ще падне от власт но,уви отиде си по живо по здраво.
205
15
 
8
 
! Отговори
Колю преди 8 години
Бре Боко най сетене да каже нещо смислено, крайно време е да се преосмисли т.нар. държавна поръчка и въобще съшествуването на държавни университети. Това са стотици милиони хвърляни на вятъра.
204
14
 
10
 
! Отговори
Край преди 8 години
Да в България образованието на доктор струва на държавата около 40-50 хил. лева. С уменията и знанията от това обучение маминия заминава по света да си изкарва евраци - това добре НО ако няма работещи в страната майка му и баща му няма от какво да си получат пенсиите. Те са работили за да плащат пенсиите на тухните родители такава е системата. Като избега маминия родителите му ги храните вие.
203
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 243Тук е България. Какъв е този неуместен пример.
202
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента най-големият бич за България е ширещата се корупция.И тя е като водеща червена нишка започваща от парламента,правителството и политическата класа.