Борисов: Обучаваме безплатно лекари за чужбина, правилно ли е?!

Антитерористичният закон закъснява, призна премиерът
Обновена: 27 мар 2016 20:33 | 27 мар 2016 16:40, Веселина Йорданова
440
Борисов: Обучаваме безплатно лекари за чужбина, правилно ли е?!

Здравеопазването през последната година не се е подобрило и едва ли увеличението на средствата всяка година ще реши проблема. Така министър председателят Бойко Борисов коментира утрешния протест на семейните лекари.

Още по темата
"Непрекъснато, всеки, само повече увеличения да има. Тези пари са на всички данъкоплатци. Над 3 милиарда и половина отиват в здравеопазването. Или, понеже миналата година не им дадохме толкова пари да вземат от Здравната каса, защото бяха свикнали всяка година – дойде края на годината – 250, 300, 400 милиона, ама дадохме и 20 милиона за Спешната помощ онзи ден.

Правим спешни отделения, видяхте ги. Ние, защо обучаваме шест години студенти безплатно за тях? Всички данъкоплатци плащаме, за да ги обучим да станат лекари. И без абсолютно никакъв ангажимент, след това отиват в чужбина. Това правилно ли е", попита Борисов.

Премиерът заяви, че споделя мнението на главния прокурор Сотир Цацаров, че приемането на новия антитерористичен закон закъснява. Според министър-председателя е загубено много време в безсмислени обсъждания, предаде БНР.

Затова се надявам в рамките на една-две седмици депутати да внесат бързо този закон, защото има нещо написано по въпроса и ние година и половина си говорехме само как трябва да променим Конституцията и какво щяло да стане, докато трябваше да пишеме тези закони, които ежедневно трябват на хората, коментира той.

В Закона за борба с тероризма ще се регламентират различните нива на заплаха. Очаква се в него да е описано при какви случаи държавата затваря станциите на метрото и летищата, кога и как се вземат решения за отмяна на учебни занятия, както и при какви ситуации може да се прекъснат мобилните комуникации.

В отговор на изказването на вицепремиера Меглена Кунева, че не е добра идеята за издигане на ограда по границата с Гърция, Борисов отговори:

На нас не ни се прави защитно съоръжение, но те трябва да си изпълнят ангажиментите, така че с цялото ми уважение към тях, ако си спазват шенгенските правила и норми, няма да имат такъв въпрос. Проблемът е с, даже те не са и бежански лагери, при гърците гърците. Те просто са придвижени от единия край до другия на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори на думата "лагер". Там е критичната точка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
5
 
12
 
! Отговори
Край преди 8 години
В Щатите среден университет следването е над 100 хил. долара. Само таксите.
200
0
 
13
 
! Отговори
99999999999 преди 8 години
Таксата за семестър държавна поръчка е 900 лева
199
10
 
8
 
! Отговори
Край преди 8 години
Елементарно Борисов. Завършилите даржавна поръчка вуз да се осигуряват задължително в България 5-7 години независимо къде работят и дали там се осигуряват. Няма смисъл да обучаваме българи които после да бягат да работят в други страни а останалите тук да се чудят колко пенсионера им се налага да издържат съ работата си.
198
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали е на чело на държавата!Да направи така, че да не бягат българите в чужбина.Обаче за това се иска опит,акъл и вещина.А в тиквената глава има само зелени гнили семки.
197
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен: вие толкова си можете - 19 век. А в Ангола не ти е стъпвал кракът, естествено.
196
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що бе хубав си му е министър Москов. Тъй де само от врътката с турските ваксини са на кяр с 47 милиона долара.Купихме от Турция ваксини за 3 милиона долара.Изнесохме 6 милиона дози ваксина БЦЖ по себестойност 1 евро ,а на Турският пазар по 8 долара. Ха направете си сметката. Отделно половината от внесените ваксини ще трябва до ги унищожим за своя сметка.Та няма любов между Боко и Москов а само бизнес.
195
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, замимават, защото тук практикуват медицина от 19 век, заплатите са като в Ангола и само преди три години, ти, мисловен запъртък такъв, се изцепи - "щом трябват лекари в Германия, ние ще ги обучаваме, те ще ги приемат". Само, че ако беше прочел не една, а поне три цели книги, и то не от жанра детски четива, щеше да знаеш, че да обучиш лекар е ужаааасно скъпо и времеемко. Но такива са явно времената. Сезон на тиквите в цялото Отечество!
194
6
 
5
 
! Отговори
Американ преди 8 години
До Анонимен 250:Демек лекарите в чужбина са много малко, но само пискате че ще бягате.
193
0
 
12
 
! Отговори
МИЛЧЕВ преди 8 години
До Анонимен: СПРИ ДА ХАРЧИШ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА ЗА МАГИСТРАЛИ,ЗАЩОТО И КМЕТОВЕТЕ ТИ ПРАВЯТ СЪЩОТО И ВКАРВАТ ОБЩИНИТЕ ВЪТРЕ И СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ОБЯСНЯВАТ НА ХОРАТА ,ЗАЩО НЯМА ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ. БЕЗХАБЕРНИК!
192
0
 
27
 
! Отговори
някой преди 8 години
Ако в чужбина отиват само лекари, пак ще да е добре.Защото страшно много млади висшисти със знания и умения от всякакви специалности бягат от мизерното съществуване тук.И така след не много години у нас няма да има добри специалисти от всякакъв профил.Този, който е умен и образован, няма как да се примири с мизерния живот тук.Ще останат простите, неуките, мързеливите, престъпниците и пенсионерите, а те няма как да издържат политиците.А това е трагедия.
191
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ама дадохме и 20 милиона за Спешната помощ онзи ден."- Той кой пари дава собствените или парите на здравно осигурените ? Парите на здравно осигурените по закон не могат да бъдат управлявани от изпълнителната власт- но в България законът е за КОН а не за тях. Така предишното правителство по предложение на "великият финансист" Дянков опоска резерва на здравната каса от 1.4 милиарда лева.
190
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 8 години
е.в.рейска ***
189
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълно информационно затъмнение
188
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АмериканВ арабските страни български лекари почти няма - единици са. Но я провери колко български лекари има в Германия и Франция. Поне 80% от напусналите лекари България работят в тези две страни , има и в Англия но са сравнително малко както и в САЩ.
187
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 237Само дето не всички леката са джипита. Не съм доволен изцяло от моето джипи, но уважавам лекарите.
186
5
 
4
 
! Отговори
Американ преди 8 години
До Анонимен 236:Посмали бе, ***!Здравни разходи на човек за 2013:Австрия: US$4885България: US$1213Като се има пред вид че в Австрия цените са около 2.5-3 пъти по-високи от българските разликата се оказва малка.В България за лекарите на практика няма никакви последствия за безотговорно (не)свършена работа и нанесени щети и за изнудване на пациентите.Чуждестранни - демек и български - лекари се допускат много трудно в развитите страни, тези дето заминават отиват в арабските страни.
185
4
 
5
 
! Отговори
хахахх преди 8 години
Този, дето призовава да се махаме, сам не може да се откачи, а иначе дава акъл... Смятайте колко е пристрастен към сайта... Хем боли, хем сърби!
184
3
 
23
 
! Отговори
Екстра преди 8 години
Тоя тиквун що направо не въведе жителството и 5 г. задължителен труд на минимална заплата не само за лекари, но и за всички завършили български университети... то бива, бива ***, ама неговото минава всякакви граници! Не може с трици маймуни да ловиш, тиквуне!
183
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВДИГНИ ЗАПЛАТИТЕ
182
10
 
3
 
! Отговори
ДО 235 преди 8 години
Господине/госпожо,само лекарите ли са с квалификация в тази псевдодържава,Хиляди са жертвите на лекарски грешки вследствие на голямата им квалификация,колко лекари-убийци са в затвора,николко,а полицаите рискуват живота си,ти ще се наакаш със сигурност ако насочат срещу теб пистолет,нож.Мислите се за принцове по рождение и боговете са ви братя