Борисов: Обучаваме безплатно лекари за чужбина, правилно ли е?!

Антитерористичният закон закъснява, призна премиерът
Обновена: 27 мар 2016 20:33 | 27 мар 2016 16:40, Веселина Йорданова
440
Борисов: Обучаваме безплатно лекари за чужбина, правилно ли е?!

Здравеопазването през последната година не се е подобрило и едва ли увеличението на средствата всяка година ще реши проблема. Така министър председателят Бойко Борисов коментира утрешния протест на семейните лекари.

Още по темата
"Непрекъснато, всеки, само повече увеличения да има. Тези пари са на всички данъкоплатци. Над 3 милиарда и половина отиват в здравеопазването. Или, понеже миналата година не им дадохме толкова пари да вземат от Здравната каса, защото бяха свикнали всяка година – дойде края на годината – 250, 300, 400 милиона, ама дадохме и 20 милиона за Спешната помощ онзи ден.

Правим спешни отделения, видяхте ги. Ние, защо обучаваме шест години студенти безплатно за тях? Всички данъкоплатци плащаме, за да ги обучим да станат лекари. И без абсолютно никакъв ангажимент, след това отиват в чужбина. Това правилно ли е", попита Борисов.

Премиерът заяви, че споделя мнението на главния прокурор Сотир Цацаров, че приемането на новия антитерористичен закон закъснява. Според министър-председателя е загубено много време в безсмислени обсъждания, предаде БНР.

Затова се надявам в рамките на една-две седмици депутати да внесат бързо този закон, защото има нещо написано по въпроса и ние година и половина си говорехме само как трябва да променим Конституцията и какво щяло да стане, докато трябваше да пишеме тези закони, които ежедневно трябват на хората, коментира той.

В Закона за борба с тероризма ще се регламентират различните нива на заплаха. Очаква се в него да е описано при какви случаи държавата затваря станциите на метрото и летищата, кога и как се вземат решения за отмяна на учебни занятия, както и при какви ситуации може да се прекъснат мобилните комуникации.

В отговор на изказването на вицепремиера Меглена Кунева, че не е добра идеята за издигане на ограда по границата с Гърция, Борисов отговори:

На нас не ни се прави защитно съоръжение, но те трябва да си изпълнят ангажиментите, така че с цялото ми уважение към тях, ако си спазват шенгенските правила и норми, няма да имат такъв въпрос. Проблемът е с, даже те не са и бежански лагери, при гърците гърците. Те просто са придвижени от единия край до другия на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори на думата "лагер". Там е критичната точка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Да си *** е същото като да си умрял. На теб не ти пречи, само околните страдат.
180
6
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 8 години
Най-скъпите такси са медицина, а то не става само с пари, трябва и акъл. Ама човек без акъл не може да го проумее. И сега, ние пациентите, ако не си подкрепим лекарите, ще ни лекуват пожарникари, прочели през живота си една книга. За тъпанара е приемливо само мутри, чалгари, футболяги и пр. маргинали да взимат бели заплати.
179
1
 
30
 
! Отговори
бобо преди 8 години
Как безплатно??? Нима те не плащат семестър?Нима не са плащали данъци(както те така и техните родители?)Искате Лекари ама за 500-700 лева няма как да стане....Една чистачка в голяма фирма взима около 600 лева(Поне в нашата)Продавачите също са на същите пари(НЕ подценявам техният принос за нас защото ако ги няма и нас няма да ни има)Вие Госп.Б,Б и хората около вас взимат една торба пари и само обеснявате че няма пари в държавата но за вас има всеки месец,Държите хората на прага на бедноста!!!!
178
14
 
4
 
! Отговори
КАТО НЕ преди 8 години
ИМ ИЗНАСЯ НА ДОКТОРИТЕ ДА УЧАТ В ЧУЖБИНА,В БЪЛГАРИЯ ТОВА СА ЗАПЛАТИТЕ,ДА УВАЖАВАТ ХОРАТА,АЗ ПРЕДЛАГАМ БЕЗ ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА И НСПТАВЛЕНИЯ,КАКВО ЩЕ ИМ СТАНЕ АКО ДА РЕЧЕМ ДОКТОР УНГ ПРЕГЛЕДА ПОВЕЧЕ ХОРА-БИРНИЦИ НЕБЛАГОДАРНИ!
177
1
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Кратун 230,Евала ! Няма какво да се харчат държавни пари за някакво си там образование, като могат да се усвоят едни комисиони от асфалт. Който иска да учи, да си плаща от основното направо. За какво му с на ГЕРБ образовани , само да бягат в чужбина?! Те и прости могат да асфалтират и да слагат Х в бюлетината !
176
8
 
8
 
! Отговори
Доктори преди 8 години
По пет пъти джипито ми взема 3лв.без касова бележка и пак ревът-накли ***
175
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Др.Борисов не може да проумее,че срещу "безплатното" обучение студентите-медици полагат умствен труд.Който е висококвалифициран и не е по силите на другари като Борисов,на който този умствен труд е напълно непознат! Освен това обучението на пожарникари и милиционери също е безплатно,ама те не емигирират,защото там ще мият кенефите! Така че др .Борисов ако иска да задържи младите лекари да не се хвали със смешната сума 3,5 млрд лв,защото в Австрия,със същия брой население отделят 80 млрд лв.И младите лекари отиват там!!
174
5
 
16
 
! Отговори
бг преди 8 години
борисов пълен ид-от
173
4
 
6
 
! Отговори
Д-р Ира Маркова преди 8 години
До 2222Бихте ли се идентифицирали като име или тел... Много е лесно да храчиш анонимно в плювалника. Ако се разконспирирате съм съгласна на среща с вас може и в кабинета ми за да попитате пациентите отвън колко аспирина им изписвам на ден ?
172
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще бягат, я! Сега младите лекари-специализанти взимат две минимални заплати - 840 лв, след удръжките сумата пада на около 700 лв. С тия пари младият доктор трябва да учи, да работи и да живее. Ако въобще си намери място да специализира, де.
171
0
 
23
 
! Отговори
Д-р Ира Маркова преди 8 години
Г-н Премиер ! Какво общо има протеста на семейните лекари с напускащите новозавършили в чужбина? Ние сме тук и протестираме заради нашите пациенти.За един мой пациент за година се "полагат" 1,5 броя направления , независимо здрав за профилактика, болен за диспансерно наблюдение или за ТЕЛК с 10 диагнози. Всичко е в общия кюп. И 3,75 лв за изследване пак от кюпа. А за напускащите ; това е държавна политика , а не работа на оставащите лекари ТУК. Ами направете нещо: нали винаги нещо раздавате????
170
1
 
29
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Правилно, Баце, как така безплатно ще ги обучаваш? Я виж в Щатите колко плащат къмто 400 - 500 хил. долара, нали? Земи и тук сложи една такава такса, че и този дето иска да учи, да не може да учи. За какво са ти учени, след като тъй и тъй бягат в чужбина? ...нали? Простотията ви съсипа държавата и прогони интелигентните и образованите навън, а вие дори и не можете да разберете защо бягат.
169
1
 
5
 
! Отговори
лекар-германия преди 8 години
извинявам се за грешките-пиша бързо
168
8
 
5
 
! Отговори
Западна европа преди 8 години
Богатите европейски държави - -вземат кадърните хора на България.Прав е премиера , че остава само лошия материал.
167
5
 
20
 
! Отговори
лекар-германия преди 8 години
няма оправия в тая наша държава.всеки път щом някое съсловие се вдигне другите вместо да го подкрепат го оплюват.взимайте пример от гърците.за протокола-лекар съм,да плащах малка семестр.такса(200 лв),после реших да работя в българия нищо че имах възможност да замина веднага. 3 год.работа заплата 450лв,места за специализации няма.Вече съм 2 години в Германия и месечно ми плащат колкото годишно ж бг.Специализация и възможност за развитие-стига да искаш.еи това е истината
166
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно защо никой нормален човек не иска да живве в "стабилна и просперираща" Тикволандия. Е, с изключение на герберастките *** и чиновници.
165
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко внимавай утре какво ще кажеш за хората на изкуството и културата и тях ли обучаваше безплатно ,защото и те излизат на протести .Крайно време е търпящата интелигенция да се надигне .Предлагам също болните директно пред министерството на здравеопазването все пак и там работят лекари,може да отворят дежурни кабинети
164
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах празноглавият доцен доктор хонорис кауза Тиквата ли обучава тези лекари, лично може би ?
163
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И 6 мандата да краде Бойко ще е , няма да са комунистите !
162
1
 
10
 
! Отговори
ах хаха ха преди 8 години
Бодигарда