Борисов: Обучаваме безплатно лекари за чужбина, правилно ли е?!

Антитерористичният закон закъснява, призна премиерът
Обновена: 27 мар 2016 20:33 | 27 мар 2016 16:40, Веселина Йорданова
440
Борисов: Обучаваме безплатно лекари за чужбина, правилно ли е?!

Здравеопазването през последната година не се е подобрило и едва ли увеличението на средствата всяка година ще реши проблема. Така министър председателят Бойко Борисов коментира утрешния протест на семейните лекари.

Още по темата
"Непрекъснато, всеки, само повече увеличения да има. Тези пари са на всички данъкоплатци. Над 3 милиарда и половина отиват в здравеопазването. Или, понеже миналата година не им дадохме толкова пари да вземат от Здравната каса, защото бяха свикнали всяка година – дойде края на годината – 250, 300, 400 милиона, ама дадохме и 20 милиона за Спешната помощ онзи ден.

Правим спешни отделения, видяхте ги. Ние, защо обучаваме шест години студенти безплатно за тях? Всички данъкоплатци плащаме, за да ги обучим да станат лекари. И без абсолютно никакъв ангажимент, след това отиват в чужбина. Това правилно ли е", попита Борисов.

Премиерът заяви, че споделя мнението на главния прокурор Сотир Цацаров, че приемането на новия антитерористичен закон закъснява. Според министър-председателя е загубено много време в безсмислени обсъждания, предаде БНР.

Затова се надявам в рамките на една-две седмици депутати да внесат бързо този закон, защото има нещо написано по въпроса и ние година и половина си говорехме само как трябва да променим Конституцията и какво щяло да стане, докато трябваше да пишеме тези закони, които ежедневно трябват на хората, коментира той.

В Закона за борба с тероризма ще се регламентират различните нива на заплаха. Очаква се в него да е описано при какви случаи държавата затваря станциите на метрото и летищата, кога и как се вземат решения за отмяна на учебни занятия, както и при какви ситуации може да се прекъснат мобилните комуникации.

В отговор на изказването на вицепремиера Меглена Кунева, че не е добра идеята за издигане на ограда по границата с Гърция, Борисов отговори:

На нас не ни се прави защитно съоръжение, но те трябва да си изпълнят ангажиментите, така че с цялото ми уважение към тях, ако си спазват шенгенските правила и норми, няма да имат такъв въпрос. Проблемът е с, даже те не са и бежански лагери, при гърците гърците. Те просто са придвижени от единия край до другия на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори на думата "лагер". Там е критичната точка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
5
 
! Отговори
ах ха ха ха преди 8 години
ГЕНЕРАЛА !
160
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДИКТАТОРА и ВОЖДА на индианците пак е на мода ( Бойко Методиев Борисов )
159
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перфектна държава за на Бойко фамилията е България - другите да се спасяват !
158
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магистрали открива, летища открива , зале открива мутрата крадец , диктатор Борисов , а народа бега в чужбина ли бега !ах ха ха ха ха мутрата и дъщеря му и сестра му и внука му и дон Цеци Цветанов ще останат в мутренска България само май !
157
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На летището може да каца държавния фалкон с футболистите на Бойко май само !
156
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пред телевизията много говори Бойко , всичко ще оправи пред камерите , ама инак е с нацапани гаще празната тиква от Банкя !
155
13
 
5
 
! Отговори
до 206 преди 8 години
На това летище ще летят наши и натовски самолети които ще изпържат всяко руско желязо навлязло в българска територия. Понял????
154
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко , на тва летище на кой самолетите ще летят ?
153
2
 
18
 
! Отговори
до 165 от 137 преди 8 години
В Целта си .Аз Съм онкологично болен от 6 години и не знам до кога.....Но никога и никъде при две операции и ,лъч- лечение и химотерапия не са ми искали никакви пари.Редовно си вземам лекарствата по протокол.Когато ме хване шапатацията съм в кабинета на личната ми лекарка ...и вервайте ми излизам зареден със спокойствие и надежда ,че имам още подарени от Бога и от лекарите ми дни......
152
1
 
14
 
! Отговори
тъп българин преди 8 години
Бат Бойко как издържаш на тия майтапи не знам.Поне кажи нещо умно да се запомни.
151
2
 
14
 
! Отговори
made in Bulgaria преди 8 години
Вожда открил летище , а самолети нямаме , е асфалт има де !
150
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 192,190Още един мандат на тиквата и останалия некачествен мат'риал ще се биете с ц-тат за огризките от казаните на мутро-олигархиията !
149
5
 
18
 
! Отговори
Aли ибн Сена преди 8 години
А редно ли е данъкоплатците да плащаме обучението на пожарникари, които после стават премиери?
148
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
р***ПОН, А ДА СЕ ОБУЧАВАТ МИЛИЦИОНЕРИ С НАШИ ПАРИ ЗА ДА БРАНЯТ ВАШИ ИНТЕРЕСИ ПРАВИЛНО ЛИ Е ?
147
4
 
13
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Недоволни са тези които искат нищо да не се промени и източването на касата да продължава по старому. Майка ми е пенсионерка. Идея нямате като отиде при личната си лекарка какво чудо става -започват да си я прехвърлят като една топка за десетки изследвания. 90% от тях са абсолютно излишни ама нали касата плаща...Другата отвратителна симбиоза е жълтата преса с производителите на "хранителни добавки" .Рекламирани ги като "чудодейни лекрства''. И милите пенсионери купуват... "пържен въздух" ..
146
3
 
13
 
! Отговори
премиер преди 8 години
Ти си премиер, правилно ли е?!
145
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми не знам -по350лева на семестър и то за спец.бакалавър( основни медицински познания) 3 години = 2100 лв общо + още около стотина лв други разходи (учебници,дипломи, задължителни екскурзии ...) та ,ако за Б.Б. е безплатно ,то за студента и неговото семейство това си е сума !
144
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Животът е театър, а светът е в шок от цените на билетите.
143
1
 
9
 
! Отговори
бойко преди 8 години
Нормално ли е да е такъв ***? Риторичен въпрос.
142
1
 
12
 
! Отговори
ТИКВЕТУ преди 8 години
Ако,направи това Тиквету,тогава хептен няма да остане читав лекар в БГ.И 50000лв да стане обучението за 6 години обучение,как ще задържи лекарите със заплати 600лв,като на запад заплатата на лекар е 60-70 хиляди евро на година и то не добър специалист.Тук ще останат само най-некадърните и посредствени лекари в университета ще влизат само тохаджиите.