Бъчварова отсече: Не приемам гражданските патрули!

Според МВР шефката тези отряди търсят просто самоизява
20 апр 2016 10:00,
133
Бъчварова отсече: Не приемам гражданските патрули!
Снимка: Булфото, архив

Не приемам гражданските арести като желание да се помогне на властите, а като форма за търсене на самоизява, коментира темата за гражданските патрули вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Защо тези хора, които твърдят, че искат да помагат на полицията, не го направиха миналата година, а сега, когато натискът на границата ни е спаднал с около 39%? Мисля, че това се прави като една възможност за самоизява на определени групи и се използва от друга част от обществото като провокация към МВР, с която се цели да се покаже, че държавата е слаба", каза още Бъчварова.

По думите й МВР изпълнява задълженията си по охрана на границата

".Никога не сме казвали, че няма пропуски. За миналата година има регистрирани 30 000 бежанци. Една трета от тях са регистрирани на входа, една трета са задържани в страната и една трета – на изход. Това означава, че по всички линии, по които можем да противодействаме на това явление, сме действали. В същото време има около 100 000, които не са допуснати да влязат в страната ни, което означава, че има голяма ефективност в работата на "Гранична полиция", коментира още вътрешният министър пред Нова тв.

Тя допълни, че влиза в действие и сътрудничеството на МВР с Министерството на отбраната и армията. По думите й сигурността по външните граници е споделена отговорност между няколко държави и затова страната ни има добри контакти с Гърция и Турция.

На въпрос има ли достатъчно полиция в България - Бъчварова заяви, че има голям недостиг на професионални кадри.

"За да се гарантира сигурността, от една страна, е необходимо численост на състава, а от друга – съоръжение. По всички тези показатели имаме голям недостиг, което се дължи на факта, че поредица от години делът от общия бюджет за издръжка на МВР е изключително малък", заяви още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 8 години
А трябва, само че да ги организират и обучат. Нали все това си говорим, че нямаме гражданското съзнание на западняците. Сега е моментът да сложат началото.
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги приема защото Боко го е страх за престола си,тези патрули утре може да се окажат народен съд,та за това толкова рипат ,аз пък не приемам фанатизирани *** в моята държава,тази държава е и моя и имам право да я защитя.Искам един анти-семит или служител на БХК да даде личен пример и да заживее във ромската махала на своят град,да видим на третата мин дали няма да му мине,дайте личенен пример за да повярваме ,че сте искренни
74
1
 
14
 
! Отговори
Румен преди 8 години
Баба Румяна, въоще не знае за какво става въпрос. Тя е слуга на тиквата и американското посолство.
73
0
 
12
 
! Отговори
иван преди 8 години
Значи момчетата , заловили незаконните "бежанци" можеха да ги върнат в Турция , а гранична полиция - НЕ МОЖЕ , а да ги хрантутим тук.
72
1
 
14
 
! Отговори
Фонтана преди 8 години
Това недоразумение кога ще се махне. Вредна е за България.
71
0
 
4
 
! Отговори
Прагматизъм преди 8 години
Тези две трети,които не са задържани на границата по думите на министъра,а в страната или върнати от сръбската гранична полиция, вероятно с достатъчно ресурси биха могли да бъдат задържани още на границата.Друг е въпроса как нелегални пришълци, нарущаващи законите на страната получават статус бежанец.Доколкото разбирам тези доброволци са именно този необходимресурс,дали е достатъчен не знам,за задържането на нелегално преминаващите още на границата.Ако се спазват законите от тях какъв е проблема
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тебе па кой те пита кой номер *** носиш бе, Бъчварова?
69
0
 
10
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 8 години
И НИЕ НЕ ПРИЕМАМЕ НЕЕФЕКТИВНАТА ВИ И КОРОМПИРАНА МИЛИЦИЯ , АМА КОЙ НИ ПИТА! ТАКА ,ЧЕ ВИЕ ПЪК КАКВО НЕПРИЕМАТЕ СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ И ТО МИЛИЦИОНЕРСКИ !
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Учете англииски или китайски- българския вече е мъртъв език и загивате с него и нацията
67
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си вършехте работата, нямаше да има нужда от граждански патрули
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ум да дава*
65
0
 
16
 
! Отговори
да бъда или да 88 преди 8 години
Бъчварова отсече ама...народът нече ...и що ли таз министърка,умствено възслаба на народа български акъл решила да вуздава?!
64
0
 
1
 
! Отговори
Socio filia преди 8 години
Mvr ministara da kazva ritmichno vseka sedmica tochnite chisla na hr v mvr po deinosti, tochnite chisla na razhodite i prihodite po deinostite im v bg medii za bg narod... ili da pitame aljazira...?!Bg narod ste ima doverie na mvr, kogato bg darjavni slugi se dvijat v bg obstestvo i po sveta s sobstven lichen prevoz ili publichen bulgarski prevoz i bez specialna orajeina ohrana...te sa ravni s romite, bulgarite, turcite ....i drugite migranti v rbg...i po sveta...:-):-):-):-):-):-):-)
63
0
 
10
 
! Отговори
заптие преди 8 години
Това е РУМИ ХАНЪМ и само прилича на жена
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошо е когато в работата не се търси самоизява. Работата става пишман.
61
0
 
15
 
! Отговори
до чичо преди 8 години
Чичо, тази на снимката и останалите и приятели не са български граждани на република България. Не очаквай от тях чест и дълг!
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страх, страх, страх, панически страх ги тресе. Май ще има спешна евакуация към някоя топла страна.
59
0
 
16
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Защитата на отечеството е чест и дълг на всеки гражданин на република България. така пише в конституцията. Всеки един чужденец които не влиза в България от определените за целта места а именно КПП е нарушител, трябва да бъде арестуван и съден.
58
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не приемам гражданските арести.." те и по-голямата част от хората не приемат Бъчварова като министър ама тя продължава да си играе на такава...Смешна държава .. или по скоро липса на такава. Наличие единствено на отделни структури за тормоз и ограбване на жителите на територия българия!
57
0
 
18
 
! Отговори
лунатика преди 8 години
Е, и ние не приемаме антибългарската ви политика, ама кой ни пита...