Бъчварова отсече: Не приемам гражданските патрули!

Според МВР шефката тези отряди търсят просто самоизява
20 апр 2016 10:00,
133
Бъчварова отсече: Не приемам гражданските патрули!
Снимка: Булфото, архив

Не приемам гражданските арести като желание да се помогне на властите, а като форма за търсене на самоизява, коментира темата за гражданските патрули вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Защо тези хора, които твърдят, че искат да помагат на полицията, не го направиха миналата година, а сега, когато натискът на границата ни е спаднал с около 39%? Мисля, че това се прави като една възможност за самоизява на определени групи и се използва от друга част от обществото като провокация към МВР, с която се цели да се покаже, че държавата е слаба", каза още Бъчварова.

По думите й МВР изпълнява задълженията си по охрана на границата

".Никога не сме казвали, че няма пропуски. За миналата година има регистрирани 30 000 бежанци. Една трета от тях са регистрирани на входа, една трета са задържани в страната и една трета – на изход. Това означава, че по всички линии, по които можем да противодействаме на това явление, сме действали. В същото време има около 100 000, които не са допуснати да влязат в страната ни, което означава, че има голяма ефективност в работата на "Гранична полиция", коментира още вътрешният министър пред Нова тв.

Тя допълни, че влиза в действие и сътрудничеството на МВР с Министерството на отбраната и армията. По думите й сигурността по външните граници е споделена отговорност между няколко държави и затова страната ни има добри контакти с Гърция и Турция.

На въпрос има ли достатъчно полиция в България - Бъчварова заяви, че има голям недостиг на професионални кадри.

"За да се гарантира сигурността, от една страна, е необходимо численост на състава, а от друга – съоръжение. По всички тези показатели имаме голям недостиг, което се дължи на факта, че поредица от години делът от общия бюджет за издръжка на МВР е изключително малък", заяви още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
35
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Значи не приема граждански патрули, в същото време полицията няма достатъчно кадри и оборудване. Знчи регистрирани са 30 000 за миналата година, ЕДНА ТРЕТА ВЕЧЕ БИЛИ ВЛЕЗЛИ В СТРАНАТА, а другата трета на изхода !? ТАКА ЛИ СЕ ВЪРШИ РАБОТА БЕ ? И миналата година не беше затворен западноевропейския маршрут и в гърция нямаше 2 милиона бежанци в непосредствена близост до нашата граница, готови да тръгнат всеки момент. Миналата година още нямаше атентати, сега всичко е друго БЪЧВО СКАПАНА
35
0
 
32
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Ами и ние не приемаме престъпното бездействие на МВР. Също КАТЕГОРИЧНО НЕ ПРИЕМАМЕ НЕЗАКОННО НАХЛУВАНЕ НА ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ В СТРАНАТА, КОИТО НЯМАТ ДОКУМЕНТИ И СА ПОТЕНЦИАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И АТЕНТАТОРИ. РАЗБРА ЛИ БЪЧВО!!
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BGНе я е грижа. Има една ' Прикака за стълбата'. ББ, ЦЦ, ММ, и ите са главни герои в тази приказка.Маскари с маскари!
33
1
 
27
 
! Отговори
явер преди 8 години
еми какво да правим като полицията пази вас, а не нас..
32
0
 
31
 
! Отговори
A преди 8 години
Аз пък се чудя как е възможно да зависи нещо от хора с нулев авторитет.
31
1
 
29
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Където няма държава има граждански патрули !На к.озата като и харесват гражданските патрули, да се погрижи полицията и следствието да работят, а не само да реват за бонуси, заплати и привилегии, да търкат столовете в РПУ-тата и да събират подкупи от престъпници и трафиканти !Ако не може да си върши работата като министър, да подава ОСТАВКА!
30
0
 
22
 
! Отговори
НОМЕР преди 8 години
ЗАЩО НЯМАМЕ ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ И ВОЕННИ НА ГРАНИЦАТА,,, АМИ ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ КОЙТО ПАЗЯТ. НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ДА ХОДИ...... ЗАЩО НЕ НАПРАВЯТ ТАКА, СЛАГАТ ПО НЯКОЛКО КИЛОМЕТРА ОТ ТЕЗИ ФУРГОНИ КЪДЕ ГИ ДАВАТ ЗА БЕДСТВАЩИ ХОРА.... МОЩНИ ПРОЖЕКТОРИ, КАМЕРИ, КЛИМАТИК, И ЩО ГОДЕ МАЛКО ПО ДОБРИ УСЛОВИЯ.... ТОГАВА ВСЕКИ ЩЕ Е ДОВОЛЕН И ТЕЗИ 12 ЧАСА, ДЕЖУРСТВА ЩЕ СА ПО ДОБРЕ.
29
0
 
16
 
! Отговори
а теб преди 8 години
кой те пита ?
28
0
 
22
 
! Отговори
Главен Редактор преди 8 години
Тя не приемала... ами и ние не приемаме МВР в сегашния му вид (искаме дейност) ама си търпим. Да търпи и тая. Народа почва да обръща дебелия край. Тая да се радва че засега само нелегални мигранти задържат гражданските патрули. Скоро може да започнат да хващат и корумпирани ченгета, щото системата е гнила и сама не може да си ги хване, корумпирани чиновници, кметове и др. Така че тая много не й лае устата ами да вземе да свърши някаква работа във въпросното министерство.
27
0
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Очевидно е, че Ран-Ът се изпълнява с пълна сила !? Става въпрос за обезлюдяване на държавата ни до 3 - 4 милиона население ...Държавата се обезлюдява със скорост по - висока дори и от скоростта на светлината и дори ЦРУ останаха изненадани от факт.
26
4
 
7
 
! Отговори
избирател преди 8 години
Тази лелка едва ли знае,какво точно се иска от нея,едва ли!!!И все пак донякъде е права за това.че патрулите просто позират.Ако не беше поза,нямаше и клипчета да има по социалните мрежи.Вършиш си работата,в името на семейството и близките си и не се перчиш по телевизиите......
25
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямата"антикомунистка"Румяна Бъчварова е дъщеря на един от апаратчиците в БКП и главен редактор на вестник Отечествен фронт Генчо Бъчваров.
24
0
 
13
 
! Отговори
до 17 от рускиня преди 8 години
"Я да поставим на изпитание *** ..."Успял да демонстрираш собствена глупост и малоумие. Също търсиш поле за изява?
23
0
 
35
 
! Отговори
BG преди 8 години
Министърката не е зле да си припомни от историята, възстанието на Ивайло които навремето също е проявил самоинициатива при монголското нашествие и е спасил държавата !Както е казано - който не си е научил историята, е осъден да я повтори !
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така са и заповядали от онова посолство
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая бъчва нещо на вкиснало мирише
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15Ще ти посоча! Местни данъци и такси, които включват данък сгради и такса смет са поскъпнали в почти всички общини, данък в/у придобиване на имущество - също, винетките - също, още да изброявам ли? Това, че ти не си си направил труда да се информираш, не значи че данъците не съществуват!
19
1
 
14
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Анонимен 15Каскет можеш да казваш на баща си, а това, че имам собствено мнение и не харесвам властта не ме прави комунист!За данък веднага дава пример, в Сливен новия герберски кмет вдигна данък сгради двойно, а данък МПС с 25 процента.
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен+1
17
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не приемам гражданските арести..."Ами накарай си ведомството да работи тогава, не само да плямпаш глупости!